Prodejny jsou stále otevřeny. Po-Pá 9:00-18:00, So 9:00-12:00. Čekáme na vás!

Oregano lyofilizované (mrazem sušené) kousky

136 Kč 118 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Do salátu, omáčky, těstovin! Mám krásnou barvu a silné aroma, na rozdíl od mé teplem sušené příbuzné v supermarketech. Umíš si vůbec představit pizzu bez mé maličkosti? Já teda ne!

          • 100% mrazem sušená bylinka 
          • poctivá chuť oregana bez přidaných aditiv
          • šetrné sušení zachová živiny, aroma a barvu

Detailní informace

15g
Skladem
136 Kč
118 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Oregano lyofilizované (mrazem sušené) kousky

Informace a výživové hodnoty

Mrazem sušené oregano je ještě výraznější, než běžně dostupné sušené oregano ze supermarketů, a to barvou, vůní i chutí. Silné aroma oceníte především u přípravy masa, ale neztratí se ani v omáčkách, těstovinách nebo mořských plodech. Rozhodně na oregano nesmíte zapomenout při pečení domácí pizzy. A zkuste k němu přihodit i špetku bazalky, jejich chutě se dokonale doplňují.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Český název pro rostlinu je dobromysl obecná.
  2. Pochází ze Středozemí, dnes se pěstuje po celém světě.
  3. Je to přírodní ochucovadlo.
  4. Čaj z oregana zklidňuje mysl.
  5. Skladuje se při 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

 

Základní specifikace
Složení 100% oregano
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 15 g
Úprava kousky oregana
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

 

Tip

Vyzkoušejte k obědu nebo večeři třeba i vegan těstoviny spolu s našim kořením!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1537 kJ / 368 kcal
Tuky 11 g
z toho nasycené mastné kyseliny 2,7 g
Sacharidy 52 g
z toho cukry 52 g
Vláknina 14 g
Bílkoviny 12 g
Sůl 0,05 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: