Ořechy a ovoce v karamelu
Nejprodávanější
Ořechy v karamelu
Oříšky a karamel, nebo dokonce karamelová čokoláda?
To je sen!
Karamel se vyrábí pomalým zahříváním a zkaramelizováním cukru, nejčastěji třtinového. Často se do něj přidává také voda, mléko nebo máslo v závislosti na následujícím použití a potřebách.
U nás najdete karamel ve více podobách. Ať už na jazyku se rozplývající karamelovou čokoládu, ve které jsme obalili lískové ořechy; nebo mandle ve slaném karamelu, kam jsme přidali i špetku soli, aby se krásně vyvážila sladká chuť. Aby toho nebylo málo, tyto mandle ve slaném karamelu jsme namočili do čokolády smíchané s trochou Salka, a vznikla tak dokonale jemná sladká dobrota s lehce slaným podtónem. A protože karamelu není nikdy dost, nechali jsme si v něm obalit také blanšírované vlašské ořechy.
Proč jíst ořechy?
|
Proč jsou suroviny obalené v karamelu?
|