Oranžové přírodní barvivo tekuté

153 Kč 133 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Pečení nikdy nebylo tak zábavné. Ozdob mnou Tvůj nejnovější cukrářský počin a raduj se z pestrých barev. Oranžová barva reprezentuje odvahu, troufneš si tedy vytvořit něco troufalého?

Detailní informace

50ml
Vyprodáno
153 Kč
133 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Oranžové přírodní barvivo tekuté

Informace a výživové hodnoty

Přírodní barviva jsou ve srovnání s těmi umělými výrazně méně zářivé, na druhou stranu však neobsahují žádná umělá É-čka ani konzervanty. Barviva slouží pro potravinářské účely, dodávají barvu Vašim výtvorům, avšak neovlivňují jejich chuť. Naše oranžové barvivo je získané ze semen stromu Bixa Orellana (oreláník barvířský). Je vhodné i pro vegany a díky tekuté konzistenci zamezuje tvorbě otravných hrudek. Barevné pečení prostě nikdy nebylo tak snadné!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. čistě přírodní barvivo
  2. vhodné pro vegany
  3. neobsahuje žádná umělá É-čka
  4. ovlivňuje pouze barvu, ne chuť
  5. složené pouze ze semen stromu

 

Základní specifikace
Složení E160b - annatto
Země původu Velká Británie
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení flaštička
Velikost nespecifikované
Úprava tekuté barvivo
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak skladovat barviva?

Přírodní barviva skladujte ve tmě a v suchu. Nikdy je nevystavujte teplu a silnému světlu, jelikož by tím mohly být ovlivněny a jejich vlastnosti by se mohly změnit až na zdraví neprospěšné. Před použitím protřepejte.

 

Jaký je rozdíl mezi umělými a přírodními barvivy?

Umělá barviva se získávají ze surovin anorganického nebo "neživého" původu. Použití těchto barviv je velmi přísně kontrolováno. V některých potravinách se proto umělá barviva nesmí vůbec používat, u ostatních potravin je zákonem stanovený bezpečný limit. V procesu tvorby barviv s přírodním původem by při přípravě neměly být použity žádné chemikálie ani umělé konzervanty. Takové barvivo je možné připravit i přímo doma v kuchyni, v menším množství vody jednoduše vyvařte potravinu s přirozeně silným zbarvením (např. červenou řepu, mrkev či maliny a borůvky) a hustou tekutinu následně přidávejte do vybraných pokrmů. Takto připravené barvivo byste měli zkonzumovat do dvou týdnů. Pro zajištění delší životnosti barviva můžete přidat citrónovou šťávu, která působí jako přírodní konzervant. Pro výrobu sušeného barviva je nutné surovinu lyofilizovat a podrtit, v tomto případě se však zachová mnohem výraznější chuť potraviny. Tyto přírodní barviva mnohokrát přebírají názvy po svých čerstvých rodičích - například žluté barvivo kurkumin získalo jméno podle kurkumy.

 

Použití

  • do omáček
  • do ovesných kaší, pudinků a krémů
  • do korpusů, koláčů a jiných pokrmů
  • do míchaných drinků a smoothie
  • do různých alko a nealko nápojů

 

Tip

Pokud se chystáte péct, vyzkoušejte i naše 100% ořechové moukypasty a ozdobte si výtvor lyofilizovaným ovocem.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: