Nugátová 32% čokoláda Gianduia

243 Kč 211 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Lískových oříšků je ve mně spooousta! Ochutnej mě a přesvědč se na vlastní kůži. Jsem krémová a voňavá, s plnou nugátovou chutí, jen se zakousnout.

Detailní informace

500g
Skladem
243 Kč
211 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Nugátová 32% čokoláda Gianduia

Informace a výživové hodnoty 

Tradiční nugátová čokoláda z kvalitního kakaa a lískooříškové pasty v jedinečném receptu, kde nenajdeme ani kapku mléka. Je tedy vhodná pro vegany. Důležité je množství lískooříškové pasty, která čokoládě dodává její charakteristickou a tolik oblíbenou chuť. Tato čokoláda obsahuje minimálně 24 % lískových ořechů, což zaručuje výrazné a plné nugátové tóny. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Použití

Snadno se rozpouští a má hladkou krémovou konzistenci, proto je vhodná zejména na ganache, polevy a při dlouhých zimních večerech vás zahřeje v podobě voňavé horké čokolády. Ať už hledáte náplň do pralinek nebo do sladkého pečiva, Gianduia je skvělou volbou, které rozhodně nebudete litovat. Skvěle se hodí také do dortových či chantilly krémů, výrobu nugátových bonbonů a vánočního cukroví.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Obsahuje 26 % kakaového másla a maximálně 46 % cukru.
  2. Nugátu jsou dva základní druhy – bílý (obsahuje i našlehané vaječné bílky) a hnědý, hutnější.
  3. Nejčastěji se nugát tvoří z lískových oříšků, ale také z mandlí, vlašských ořechů a dokonce i z pistácií.
  4. Čokoláda má standartní tekutost, je tedy vhodná pro jakékoli použití.
  5. Stupně pro temperování jsou pro rozpuštění 40 °C, zchlazení 27 až 28 °C a použití při 29 až 30 °C.

Základní specifikace
Složení cukr, lískooříšková pasta (lískové ořechy 24 %), kakaové máslo, kakaová hmota, emulgátor: sójový lecitin, vanilkové aroma
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu Itálie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Úprava hranatý tvar pralinek
Velikost nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmotamásloprášek nebo čokoláda.

 

Tip

Zabalte si čokoládu do sváčonosiče a budete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2498 kJ / 600 kcal
Tuky 42,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 16,4 g
Sacharidy 47,8 g
z toho cukry 44,1 g
Vláknina 4 g
Bílkoviny 5,6 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

 

jak-se-vyrabi-cokolada 

Doplňkové parametry

Kategorie: Vegan čokoláda
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: cukr, lískooříšková pasta (lískové ořechy jádra), kakaové máslo, kakaová hmota, emulgátor sójový lecitin, vanilkové aroma
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Itálie
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: -
Velikost: průměr cca 2 cm
Úprava: pecky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 2498 kJ / 600 kcal
Tuky: 42,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 16,4 g
Sacharidy: 47,8 g
z toho cukry: 44,1 g
Vláknina: 4 g
Bílkoviny: 5,6 g
Sůl: 0 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Temperování čokolády

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JJ Avatar autora | 18.6.2021
výborní neodolatelní jak vzhledově tak i vůní nesrovnatelní o proti ostatním nugátu ať vzhledem konzistencí vůní ( hlavně ta vůně lískových oříšků je dominantní ) a chuť doporučuji a jestli si myslí někdo že 500 gramu je moc budete překvapeni jak brzo zmizí ten sáček fakt je žijeme v době aditiv a dalších pomocníčků nato nezapomínat že ne každému to kápne do noty 100 lidí 100 chutí ale zamne Top Nugát lepší jsem nenašel ani už hledat nemusím
5
AH Avatar autora | 10.5.2021
Moc dobrá i jen tak na mlsání. Chuť lískových oříšků je výrazná.
5
J Avatar autora | 7.5.2021
Nejchutnější čokoláda na polevu, co jsem kdy použila. Na velikonočním zajíčkovi byla nedostižná. Za mne 100%.