Prodejny jsou stále otevřeny. Po-Pá 9:00-18:00, So 9:00-12:00. Čekáme na vás!

Nugátová 32% vegan čokoláda Gianduia

od 265 Kč až –30 %
Nugátová čokoláda Gianduia 32% 1 image
od 265 Kč až –30 % od 265 Kč od 230 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Lískových oříšků je ve mně spooousta! Ochutnej mě a přesvědč se na vlastní kůži. Jsem krémová a voňavá, s plnou nugátovou chutí, jen se zakousnout.

Datum minimální trvanlivosti: 3/21 (pouze 4kg varianta)

Detailní informace

500g
Skladem
265 Kč
230 Kč bez DPH
4kg
Skladem
1 863 Kč
1 304 Kč
1 134 Kč bez DPH
12kg (3x4kg)
Skladem
5 216 Kč
3 651 Kč
3 175 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Nugátová 32% vegan čokoláda Gianduia

Informace a výživové hodnoty 

Tradiční nugátová čokoláda z kvalitního kakaa a lískooříškové pasty v jedinečném receptu, kde nenajdeme ani kapku mléka. Důležité je množství lískooříškové pasty, která čokoládě dodává její charakteristickou a tolik oblíbenou chuť. Tato čokoláda obsahuje minimálně 24 % lískových ořechů, což zaručuje výrazné a plné nugátové tóny. 

Použití

Snadno se rozpouští a má hladkou krémovou konzistenci, proto je vhodná zejména na ganache, polevy a při dlouhých zimních večerech vás zahřeje v podobě voňavé horké čokolády. Ať už hledáte náplň do pralinek nebo do sladkého pečiva, Gianduia je skvělou volbou, které rozhodně nebudete litovat. Skvěle se hodí také do dortových či chantilly krémů, výrobu nugátových bonbonů a vánočního cukroví.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Obsahuje 26 % kakaového másla a maximálně 46 % cukru.
  2. Nugátu jsou dva základní druhy – bílý (obsahuje i našlehané vaječné bílky) a hnědý, hutnější.
  3. Nejčastěji se nugát tvoří z lískových oříšků, ale také z mandlí, vlašských ořechů a dokonce i z pistácií.
  4. Čokoláda má standartní tekutost, je tedy vhodná pro jakékoli použití.
  5. Stupně pro temperování jsou pro rozpuštění 40 °C, zchlazení 27 až 28 °C a použití při 29 až 30 °C.

Základní specifikace
Složení cukr, lískooříšková pasta (lískové ořechy 24 %), kakaové máslo, kakaová hmota, emulgátor: sójový lecitin, vanilkové aroma
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu Itálie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Úprava pecky
Velikost nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmotamásloprášek nebo čokoláda.

Tip

Zabalte si čokoládu do produktivní krabičky a budete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2498 kJ / 600 kcal
Tuky 42,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 16,4 g
Sacharidy 47,8 g
z toho cukry 44,1 g
Vláknina 4 g
Bílkoviny 5,6 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

Temperování čokolády

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: