Zelenina lyofilizovaná (mrazem sušená)

129 Kč 112 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Polévka, omáčka či salát? Jsme připravené! My, olivy, se sice tlačíme v té malé krabičce s kukuřicí, hráškem a červenou paprikou, ale všichni si rozumíme a naše chuťová harmonie nám to vynahrazuje. No ne?

          • 100% mrazem sušená zelenina bez přidaných aditiv
          • poctivá chuť zeleniny
          • šetrně sušeno mrazem pro zachování živin a barvy

Detailní informace

34g
Skladem
129 Kč
112 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Zelenina lyofilizovaná (mrazem sušená)

Informace a výživové hodnoty

Všechny obyčejné polévky se po přidání této směsi promění v nevšední pokrm plný výrazných chutí a barev. Mix si můžete přidat do ranního zeleninového smoothie nebo přibalit na cesty k dochucení všech pokrmů. Speciální technologií jsou tyto suroviny šetrně sušené mrazem, díky čemuž si uchovaly svoji chuť, vůni i nutriční látky. Chutnají tedy jako čerstvé a navíc příjemně křupou. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. živiny jsou zachovány
  2. přidáním vody se suroviny z části rehydratují
  3. příjemná křupavá konzistence
  4. před zmrazením byly pečlivě dozrálé
  5. skladuje se do 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu

 

Základní specifikace
Složení hrášek 29,41 %, kukuřice 29,41 %, černé olivy 23,53 %, červená paprika 17,64 %
Země původu Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 34 g
Úprava Mix kousky zeleniny
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se suroviny vařily při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl připálenina. 

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do zeleninových smoothies
  • vhodné jako koření pokrmů do práce, do školy a na výlety
  • do polévky a omáčky
  • do salátu

 

Tip

Zabalte si Mix do produktivní krabičky a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 442 kJ / 1840 kcal
Tuky 24 g
z toho nasycené mastné kyseliny 4,3 g
Sacharidy 34,5 g
z toho cukry 20,3 g
Vláknina 18,5 g
Bílkoviny 12,8 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: