MYX Mrazík prášek

182 Kč 158 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Zda je zima a zda mráz, tento prášek přivítáš! Takové super jméno jsme si získali, protože jsme si prošli mrazem, ale neboj, své živiny, chuť i vůni jsme si zanechali!

          • 100% rozdrcené mrazem sušené ovoce bez přidaného cukru a aditiv
          • vhodné do smoothies, do snídaňových kaší, jogurtu a na zdobení dezertu
          • v celku nás mají také, dívej!

Detailní informace

100g
Vyprodáno
182 Kč
158 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

MYX Mrazík prášek

Informace a výživové hodnoty

Někdo si rád zakousne do čerstvého ovoce, někdo si je rád zamixuje do smoothiečka. My jsme pro Vás zlyofilizovali ovoce, smíchali několik druhů a následně rozdrtily na prach! A proč? Abyste měli z každého trošku a chuť byla pořádně nabitá ovocnou chutí. Tak už jen na malé lžičce prášku najdete celé kusy ovoce, z nichž byla vysáta veškerá voda, ale chuť a živiny zůstaly. MYX Mrázik je bez přidaného cukru a jiných aditiv. Také díky krásné syté barvě se může využívat při pečení - nepečený jako přírodní barvivo.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. vitamíny a minerální látky ovoce jsou zachovány
  2. chuť je silně koncentrovaná
  3. vhodné využití i jako přírodní barvivo
  4. bez přídavku cukru nebo jiných aditiv
  5. skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě

Základní specifikace
Složení lyofilizované švestky, lyofilizované meruňky, lyofilizované kiwi, lyofilizované jahody, lyofilizované ostružiny Jumbo
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

"Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení toho produktu má stejnou hodnotu, jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jakto? Protože jsme 100 g ovoce vzali a rozmixovali jej na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry navíc, ani příměsi - jen 100 g čistého ovocného prachu se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti anebo ochutit krém do dortu tak, aby Vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a nekazí se, na rozdíl od ovocných šťáv a pyré."

 

Jak se ovoce suší mrazem?

Lyofilizace nebo jinak sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami - 55 až - 100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se pyré vařilo při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše pořádná zapekanina, jak krásné lyofilizované ovoce. Následně se ovoce rozdrtí na prach.

 

Použití

  • do ovesných kaší
  • do granoly
  • do jogurtu
  • příprava a zdobení dezertů
  • vhodné jako přírodní barvivo do krému

 

Tip

Na MYX Mrázik si můžete i schrumnúť, ale to není všechno z nabídky lyofilizovaného ovoce. Máme toho víc!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1315 kJ / 312 kcal
Tuky 2,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 56 g
z toho cukry 48 g
Vláknina 18,7 g
Bílkoviny 6,8 g
Sůl 0,02 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Sodík  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: