MYX Mrazík prášek

182 Kč 158 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Ať je zima nebo mráz, tento prášek přivítáš! Takové super jméno jsme si získali, protože jsme si prošli mrazem, ale neboj, své živiny, chuť i vůni jsme si zanechali!

          • 100% rozdrcené mrazem sušené ovoce bez přidaného cukru a aditiv
          • vhodné do smoothies, do snídaňových kaší, jogurtu a na zdobení dezertu
          • v celku nás mají také, dívej!

Detailní informace

100g
Vyprodáno
182 Kč
158 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

MYX Mrazík prášek

Informace a výživové hodnoty

Někdo si rád zakousne do čerstvého ovoce, někdo si je rád zamixuje do smoothiečka. My jsme pro vás vzali lyofilizované ovoce, smíchali několik druhů a následně rozdrtili na prach! A proč? Abyste měli z každého trošku a chuť byla pořádně nabitá ovocem. Už jen na malé lžičce prášku najdete celé kusy ovoce, z nichž byla vysáta veškerá voda, ale chuť a živiny zůstaly. MYX Mrazík je bez přidaného cukru a jiných aditiv. Také díky krásné syté barvě se může využívat při pečení nepečení jako přírodní barvivo.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Vitamíny a minerální látky ovoce jsou lyofilizací zachovány.
  2. Chuť prášku je silně koncentrovaná.
  3. Hodí se i jako přírodní barvivo.
  4. Neobsahuje přidaný cukr nebo jiná aditiva.
  5. Skladování je jednodušší než u čerstvého ovoce, skladuje se při pokojové teplotě.

Základní specifikace
Složení 30 % lyofilizované švestky, 30 % lyofilizované meruňky, 15 % lyofilizované kiwi, 15 % lyofilizované jahody, 10 % lyofilizované ostružiny Jumbo
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme vzali 100 g ovoce a rozmixovali jej na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 g čistého ovocného prachu se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a na rozdíl od ovocných šťáv a pyré se nekazí.“

 

Jak se ovoce suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Použití

  • do ovesných kaší
  • do granoly
  • do jogurtu
  • příprava a zdobení dezertů
  • vhodné jako přírodní barvivo do pečení i nepečení

 

Tip

MYX Mrazík si můžete i rozkousat, ale to není všechno z nabídky lyofilizovaného ovoce. Máme toho víc!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1315 kJ / 312 kcal
Tuky 2,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 56 g
z toho cukry 48 g
Vláknina 18,7 g
Bílkoviny 6,8 g
Sůl 0,02 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Sodík  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: