MYX lyofilizovaný ovocný prášek
Související produkty
Detailní popis produktu
MYX lyofilizovaný ovocný prášek
Informace a výživové hodnoty
Někdo se rád zakousne do čerstvého ovoce, někdo si je rád zamixuje do smoothiečka. My jsme pro vás smíchali několik druhů lyofilizovaného ovoce a následně rozdrtili na prach! A proč? Abyste měli z každého trošku a chuť byla pořádně nabitá ovocnou chutí. Tak už jen na malé lžičce prášku najdete celé kusy ovoce, z nichž byla vysáta veškerá voda, ale chuť a živiny zůstaly. MYX ovoce je bez přidaného cukru a jiných aditiv. Také díky krásné syté barvě se může využívat při pečení jako přírodní barvivo.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Vitamíny a minerální látky ovoce jsou zachovány.
- Chuť je vysoce koncentrovaná.
- Vhodné využití i jako přírodní barvivo.
- Bez přídavku cukru nebo jiných aditiv.
- Skladování je jednodušší než u čerstvého ovoce, skladuje se při pokojové teplotě.
Složení | lyofilizovaný banán, lyofilizovaná klikva, lyofilizovaná borůvka, lyofilizované jahody, lyofilizované ostružiny, lyofilizované višně, lyofilizované maliny |
Země původu | Česká republika |
Trvanlivost | 3-8 měsíců |
Balení | znovuuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | sušení mrazem ve vakuu |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | prášek |
Obchodní třída | prémiová kvalita |
Odrůda | nespecifikované |
"Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 g ovoce vzali a rozmixovali je na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry navíc, ani příměsi – jen 100 g čistého ovocného prachu se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby Vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a nekazí se na rozdíl od ovocných šťáv a pyré."
Jak se ovoce suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Následně se ovoce rozdrtí na prach.
Použití
- do ovesných kaší
- do granoly
- do jogurtu
- příprava a zdobení dezertů
- vhodné jako přírodní barvivo do krému
Tip
Nemusíte smoothie jen pít, můžete si na něj i pochutnat! Co tak vyzkoušet MYX Nastěnka a MYX Mrazík?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1361,9 kJ / 323,7 kcal |
Tuky | 2,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 55,5 g |
z toho cukry | 48 g |
Vláknina | 20,2 g |
Bílkoviny | 5,5 g |
Sůl | 0,01 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Sodík | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.