MYX lyofilizovaný ovocný prášek

145 Kč 126 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Nevíš, na jaké ovoce máš právě chuť? Nevadí. Nás se zde sešlo sedm statečných! Vzali to nejlepší, co jim přišlo pod ruku a vytvořili něco neuvěřitelného! Už jsi nás stihl ochutnat?

          • 100% rozdrcené mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
          • vhodné do smoothies, snídaňových kaší, jogurtu a na zdobení dezertu
          • výrazné sladké a kyselkavé příchutě se dokonale prolínají a doplňují

Detailní informace

100g
Skladem
145 Kč
126 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

MYX lyofilizovaný ovocný prášek

Informace a výživové hodnoty

Někdo se rád zakousne do čerstvého ovoce, někdo si je rád zamixuje do smoothiečka. My jsme pro Vás smíchali několik druhů lyofilizovaného ovoce a následně rozdrtili na prach! A proč? Abyste měli z každého trošku a chuť byla pořádně nabitá ovocnou chutí. Tak už jen na malé lžičce prášku najdete celé kusy ovoce, z nichž byla vysáta veškerá voda, ale chuť a živiny zůstaly. MYX ovoce je bez přidaného cukru a jiných aditiv. Také díky krásné syté barvě se může využívat při pečení jako přírodní barvivo.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. vitamíny a minerální látky ovoce jsou zachovány
  2. chuť je vysoce koncentrovaná
  3. vhodné využití i jako přírodní barvivo
  4. bez přídavku cukru nebo jiných aditiv
  5. skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě

Základní specifikace
Složení lyofilizovaný banán, lyofilizovaná klikva, lyofilizovaná borůvka, lyofilizované jahody, lyofilizované ostružiny, lyofilizované višně, lyofilizované maliny
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znovuuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

"Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 g ovoce vzali a rozmixovali je na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry navíc, ani příměsi – jen 100 g čistého ovocného prachu se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby Vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a nekazí se na rozdíl od ovocných šťáv a pyré."

 

Jak se ovoce suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se pyré vařilo při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše pořádná zapečenina místo krásného lyofilizovaného ovoce. Následně se ovoce rozdrtí na prach.

 

Použití

  • do ovesných kaší
  • do granoly
  • do jogurtu
  • příprava a zdobení dezertů
  • vhodné jako přírodní barvivo do krému

 

Tip

Nemusíte smoothie jen pít, můžete si na něj i pochutnat! Co tak vyzkoušet MYX Nastěnka a MYX Mrazík?

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1361,9 kJ / 323,7 kcal
Tuky 2,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 55,5 g
z toho cukry 48 g
Vláknina 20,2 g
Bílkoviny 5,5 g
Sůl 0,01 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Sodík  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: