Mrkev lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky

113 Kč 98 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Zbožňuješ křupavou mrkev? Tak to mě rozhodně vyzkoušej, jsem lyofilizovaná a křupu jako žádná jiná! Jsem sladká a voním jako čerstvě vytažená ze zahrádky. Křupneme si spolu?

          • 100% mrazem sušená zelenina
          • poctivá chuť mrkve bez aditiv zvýrazňujících chuť
          • šetrné sušení zachová živiny a barvu

Detailní informace

80g
Skladem
113 Kč
98 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mrkev lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky

Informace a výživové hodnoty

Při slovu mrkev si každý z nás určitě představí zásobárnu betakarotenu. Z něj se syntetizuje vitamín A, který hraje jednu z hlavních rolí při fungování imunitního systému. My jsme pro vás mrkev připravili už nařezanou, abyste s ní neměli žádnou práci a rovnou se mohli pustit do konzumace. Díky sušení mrazem si mrkev zanechá svou chuť, vůni a nutriční látky. Díky tomu chutná jako čerstvá a příjemně křupe.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. živiny jsou zachovány
  2. přidáním vody se surovina z části rehydratuje
  3. příjemná křupavá konzistence
  4. před zmrazením byly poctivě dozrálé
  5. skladuje se do 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu

 

Základní specifikace
Složení 100% mrkev
Země výroby Litva
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 80 g
Úprava kousky mrkve
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se suroviny vařily při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl připálenina. 

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do zeleninových smoothies
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • do polévky a omáčky
  • do salátu

 

Tip

Zabalte si mrkev do produktivní krabičky a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 335 kJ / 1412 kcal
Tuky 1,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 67,1 g
z toho cukry 6,1 g
Vláknina 18,8 g
Bílkoviny 4,5 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: