Mango lyofilizované (mrazem sušené) plátky
Související produkty
Detailní popis produktu
Mango lyofilizované (mrazem sušené) plátky
Informace a výživové hodnoty
Mango z obchodu milujeme, ale protože k nám cestuje z velké dálky, sklizeň častokrát probíhá příliš brzo. Na pult v obchodě tedy mango vyloží dřív než je dostatečně dozrálé. Takto ztrácíme možnost ochutnat pravou chuť manga, které je příjemně sladké a svěží. Proto jsme se rozhodli pro vás mango lyofilizovat přímo tam, kde vědí, jak ho správně pěstovat. Díky šetrnému sušení se z výrobku odpaří všechna voda, ale chuť, vůně a živiny nadále zůstávají. Mango je bez přidaného cukru a jiných aditiv, pěstované bez fytohormonů a jiných chemických látek. Čisté, sladké a plně vyzrálé mango. Tak, jak by to mělo být a jak si zasloužíte ochutnat.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Mangovníky pocházejí z Asie.
- Mnoho mangovníků je ohroženo kvůli odlesňování.
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou lyofilizací zachovány.
- Je pěstované bez fytohormonů a chemických postřiků.
- Mango obsahuje vitamíny C, B, E a betakaroten, bohaté na draslík, hořčík, zinek a mangan.
Složení | 100% mango |
Země původu | Thajsko |
Trvanlivost | 3-8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | mrazem ve vakuu |
Úprava | plátky |
Velikost | nespecifikované |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
„Původně jsme nabízeli jiné mrazem sušené mango, ale stávalo se, že obsahovalo zbytky slupek nebo tvrdé dužiny z okolí jádra. Nové plátky manga tímto problémem předchází – jsou ručně krájené a zbavené všech nedostatků. Navíc se mi podařilo zajistit fancy kvalitu. V ní jsou všechny plody dozrálé, krásné, sladké a mají nadýchanou a jemnou strukturu, která se lépe konzumuje.“
Jak se mango suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Použití
- jako zdravé mlsání
- do smoothies, ovesných kaší
- vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
- příprava a zdobení dezertů
- do polev či zmrzliny
Tip
Zabalte si plátky manga do produktivní krabičky a budete je mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1493 kJ / 357 kcal |
Tuky | 1,79 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 89,3 g |
z toho cukry | 78,5 g |
Vláknina | 10,7 g |
Bílkoviny | 3,57 g |
Sůl | 0,02 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 47,4 mg |
Železo | 0,6 mg |
Hořčík | 40 mg |
Fosfor | 56 mg |
Draslík | 672 mg |
Sodík | 4 mg |
Vitamín C | 145,6 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.