Mango lyofilizované (mrazem sušené) plátky

od 232 Kč od 202 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Křupavý, sladký a s výraznou chutí? Ano, to jsem já! Děti i dospěláci mě milují, a to nejen díky výrazné chuti, ale i kvůli mé omamné vůni! Jsem expert ve všech mých podobách.

Detailní informace

100g
Skladem
232 Kč
202 Kč bez DPH
300g (3x100g)
Skladem
627 Kč
545 Kč bez DPH
500g
Skladem
857 Kč
745 Kč bez DPH
1.5kg (3x500g)
Skladem
2 312 Kč
2 010 Kč bez DPH
7.5kg
Skladem
13 320 Kč
11 583 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mango lyofilizované (mrazem sušené) plátky

Informace a výživové hodnoty 

Mango z obchodu milujeme, ale protože k nám cestuje z velké dálky, sklizeň častokrát probíhá příliš brzo. Na pult v obchodě tedy mango vyloží dřív než je dostatečně dozrálé. Takto ztrácíme možnost ochutnat pravou chuť manga, které je příjemně sladké a svěží. Proto jsme se rozhodli pro Vás mango lyofilizovat přímo tam, kde vědí, jak ho správně pěstovat. Díky šetrnému sušení se z výrobku odpaří všechna voda, ale chuť, vůně a živiny nadále zůstávají. Mango je bez přidaného cukru a jiných aditiv, pěstované bez fytohormonů a jiných chemických látek. Čisté, sladké a plně vyzrálé mango. Tak, jak by to mělo být a jak si zasloužíte ochutnat.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. mangovníky pocházejí z Asie 
  2. mnoho druhů mangovníků je ohroženo kvůli odlesňování 
  3. všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou lyofilizací zachovány
  4. bez fytohormonů a chemických postřiků
  5. mango obsahuje vitamíny C, B, E a betakaroten, bohaté na draslík, hořčík, zinek a mangan

Základní specifikace
Složení 100% mango
Země původu ČR
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení mrazem ve vakuu
Úprava plátky
Velikost nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

"Původně jsme nabízeli jiné mrazem sušené mango, ale stávalo se, že obsahovalo zbytky slupek nebo tvrdé dužiny z okolí jádra. Nové plátky manga tímto problémem předchází - jsou ručně krájené a zbavené všech nedostatků. Navíc se mi podařilo zajistit fancy kvalitu, kdy jsou všechny plody dozrálé, krásné, sladké a mají nadýchanou a jemnou strukturu, která se lépe konzumuje."

 

Jak se mango suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se mango vařilo při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše džem než plátky manga.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do smoothies, ovesných kaší
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • do polev či zmrzliny

 

Tip

Zabalte si plátky manga do produktivní krabičky a můžete je mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1493 kJ / 357 kcal
Tuky 1,79 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 89,3 g
z toho cukry 78,5 g
Vláknina 10,7 g
Bílkoviny 3,57 g
Sůl 0,02 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 47,4 mg
Železo 0,6 mg
Hořčík 40 mg
Fosfor 56 mg
Draslík 672 mg
Sodík 4 mg
Vitamin C 145,6 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: