Avokádo lyofilizované (mrazem sušené) kostičky
Související produkty
Detailní popis produktu
Avokádo lyofilizované (mrazem sušené) kostičky
Informace a výživové hodnoty
Avokádo patří ve světě zdravé výživy mezi top produkty a patří tam zaslouženě. Je totiž plné zdravých tuků, železa, hořčíku a vitamínů skupiny B, C, E, K a H (biotin). U avokáda je velmi těžké odhadnout, kdy je přesně „ten správný čas“ rozřezání, protože pokud není vyzrálé, je příliš tvrdé a pokud je přezrálé, tak příliš rychle hnědne. Toto dilema jsme ale za vás vyřešili. My jsme si počkali přesně do toho ideálního momentu, následně avokádo rozřezali, nakrájeli na kostičky a vysušili mrazem. O chuť, vůni a živiny jsme ho neochudili, akorát se z něj vypařila všechna voda, díky čemuž příjemně křupe.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky zůstaly zachovány.
- Pěstovali ho bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemický látek.
- Produkt je bez přídavku cukru a jiných aditiv.
- Avokádo obsahuje velké množství vitamínů a minerálů.
- Je plné těch správných tuků, které napomáhají snižovat cholesterol.
Složení | 100% avokádo |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Vietnam |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | sušené mrazem ve vakuu |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | kostičky |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.
Jak se avokádo suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Zabalte si avokádo do sváčonosiče a budete ho mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 3363 kJ / 800 kcal |
Tuky | 69 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 12 g |
Sacharidy | 38 g |
z toho cukry | 38 g |
Vláknina | 33 g |
Bílkoviny | 12 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 60 mg |
Železo | 2,75 mg |
Hořčík | 145 mg |
Fosfor | 260 mg |
Draslík | 2425 mg |
Sodík | 35 mg |
Vitamín C | 50 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.