Avokádo lyofilizované kostičky

Unikátní
od 551 Kč od 479 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Brrr... To byla pořádná divočina. Vzali mě čerstvé a nechali vysušit mrazem. Mám tak intenzivnější chuť, která Tě zaručeně překvapí. Nejlepší na tom je, že na jazyku se ihned rozplývám.

          • 100% mrazem sušená zelenina bez přidaných cukrů a aditiv
          • výrazná chuť avokáda
          • zdroj energie, vitamínů a vlákniny

Detailní informace

100g
Vyprodáno
551 Kč
479 Kč bez DPH
500g
Vyprodáno
2 573 Kč
2 237 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Avokádo lyofilizované kostičky

Informace a výživové hodnoty

Avokádo patří ve světě zdravé výživy mezi top produkty a patří tam zaslouženě. Je totiž plné zdravých tuků, železa, hořčíku a vitamínů skupiny B, C, E, K a H (biotin). U avokáda je velmi těžké odhadnout, kdy je přesně „ten správný čas“ rozřezání, protože pokud není vyzrálé, je příliš tvrdé a pokud je přezrálé, tak příliš rychle hnědne. Toto dilema jsme ale za vás vyřešili. My jsme si počkali přesně do toho ideálního momentu, následně avokádo rozřezali, nakrájeli na kostičky a vysušili mrazem. O chuť, vůni a živiny jsme ho neochudili, akorát se z něj vypařila všechna voda, díky čemuž příjemně křupe.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerální látky zůstaly zachovány.
  2. Pěstovali ho bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemický látek.
  3. Produkt je bez přídavku cukru a jiných aditiv.
  4. Avokádo obsahuje velké množství vitamínů a minerálů.
  5. Je plné těch správných tuků, které napomáhají snižovat cholesterol.
 

 Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.
 

Jak se avokádo suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

 

Tip

Zabalte si avokádo do sváčonosiče a budete ho mít vždy a všude po ruce!

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovoce lyofilizované (mrazem sušené)
Surovina: Avokádo
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: avokádo lyofilizované
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Česká republika
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: mrazem ve vakuu
Velikost: -
Úprava: kocky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 3363 kJ / 800 kcal
Tuky: 69 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 12 g
Sacharidy: 38 g
z toho cukry: 0 g
Vláknina: -
Bílkoviny: 12 g
Sůl: 0 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: