Mozzarella lyofilizovaná kostičky

209 Kč 182 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem rodilá Italka, jedinečná a svá! Jemně krémová a křupavá! Taková, jakou zbožňuješ, a přitom jedinečná. Přidám ten nejkrásnější tón každému jídlu. Křup!

          • jemná smetanová chuť 
          • praktické malé kostičky
          • ideální do salátů i jako svačina

Detailní informace

100g
Skladem
209 Kč
182 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mozzarella lyofilizovaná kostičky

Informace a výživové hodnoty 

Mozzarella si díky svým vlastnostem získala oblibu po celém světě. Svou typickou jemnou smetanovou chuť si zachovala i naše mrazem sušená varianta. Nakrájená na drobné kousky vám skvěle padne do každého salátu, kterému přidá příjemný křupavý element. Dokonale se vyjímá i jako ozdoba jídel a jednohubek. Oproti čerstvé mozzarelle vám vydrží léta, skladuje se při pokojové teplotě, takže se z ní stává praktická společnice na každý výlet i stálice ve vaší spíži!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Delší doba zrání ovlivňuje konzistenci a chuť – je měkká a výrazná.
  2. Mozzarella se původně vyráběla pouze z buvolího mléka.
  3. S obsahem 40 % mléčného tuku ji řadíme mezi nízkotučné sýry.
  4. Oproti jiným sýrům obsahuje méně soli, sodíku či fosforu, a naopak vyšší množství vápníku.
  5. Proto je vhodná i při potížích s ledvinami, játry či vyšším krevním tlakem.
 
 
Poznámka nákupčího

„Proč jsem se rozhodl zařadit tak netradiční surovinu? Čerstvá mozzarella nevydrží změny teplot, rychle se kazí a doporučuje se sníst přibližně do 20 dnů od výroby. Lyofilizace z ní udělá trvanlivější surovinu, kterou si můžete vzít i na túru a přidat si ji do večeře pod širákem. Je tak dostupná kdykoliv a kdekoliv! Tučné suroviny, jako například sýry, se lyofilizují poměrně špatně. Tuk se nedá zcela vysušit a při špatném zpracování může být produkt gumový a žvýkavý. Naše sýry jsou ale vysušeny naprosto precizně, a díky tomu je mozzarella křupavá, vydrží podstatně déle, než čerstvá, a navíc si zachovala svou specifickou vůni i chuť.“
 
Mozzarella lyofilizovana CZ
 
 
Jak se vyrábí sýr
 
Výroba každého sýru se lehce liší, ať už v druhu mléka, odlišnými teplotami při vaření a zrání nebo v samotné délce výroby. Většina kroků je ale stejných, či velmi podobných. Začíná se pasterizací mléka, poté se přidávají mlékárenské kultury a syřidla (případně kyselina mléčná), které způsobují srážení mléka. Následně se vytvoří tuhá sýřenina a tekutá syrovátka. Vše se zamíchá, aby se velké kousky sýřeniny rozdrolily na malé hrudky. Zvýšením teploty se ze sýřeniny extrahuje ještě více syrovátky, což způsobuje její hutnější strukturu. Sýřenina se následně scedí, formuje a nechává se oschnout. Poté je sýr připraven na zrání, jehož délka se liší v závislosti na druhu.

 

Tip!

Jste milovníky sýrů? Vyzkoušejte také naše lyofilizované sýrové makarony!

Doplňkové parametry

Kategorie: VAŘENÍ A PEČENÍ
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: pasterované mléko, sůl, enzym mikrobiologického původu, kvasnice
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: EU
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: plastová dóza
Typ sušení: sušení mrazem
Velikost: -
Úprava: kostičky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1330 kJ / 320 kcal
Tuky: 24 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 16,5 g
Sacharidy: 2 g
z toho cukry: 2 g
Vláknina: -
Bílkoviny: 25,2 g
Sůl: 1 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: