Mouka z lískových jader

375 Kč 326 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Ani se nezeptali, vzali nás a nadrtili. No my jsme to ustáli a ukázali tím, jakou máme sílu. Sice nejsme v celku, ale nic z nás neubylo. V Tvých dezertech a moučnících nás budeš milovat.

Detailní informace

1kg
Skladem
375 Kč
326 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mouka z lískových jader

Informace a výživové hodnoty 

Víme, že nemáte čas na mletí ořechů, a tak jsme je připravili přímo pro Vás. Jemně namleté ​​ořechy pro rychlé a snadné použití. Mouka obsahuje pouze 100% přírodní jádra lískových ořechů. Jsou sice pomleté ​​se slupkou, ale to jen doplní tu krásnou hnědou barvu. Vhodná je pro profesionály ale i pro domácí kuchtíky. Představte si mouku bez lepku, která výborně chutná! Upečte si prostě zdravou, chutnou a bezbolestnou formu Vašeho oblíbeného koláče. A pokud nejste bezlepkáč, určitě oceníte lehkost i netradiční chuť Vaší osvědčené dobroty.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. lískové ořechy jsou plody lísky obecné
  2. obsažené mononenasycené kyseliny pomáhají odbourávat škodlivý LDL cholesterol
  3. vysoký obsah hořčíku pomáhá snižovat krevní tlak
  4. vysoká hladina manganu pomáhá v boji proti cukrovce
  5. lískový mouka je dokonalou bezlepkovou náhražkou klasické pšeničné mouky

 

Základní specifikace
Složení 100% lískové ořechy
Země původu Turecko 
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení plastový sáček
Velikost nespecifikováno
Úprava mouka
Obchodní třída nespecifikováno
Odrůda nespecifikováno

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se zpracovávají lískové ořechy?

Lískové ořechy patří do skupiny skořápkového ovoce, a to z důvodu, že jsou plody lísky obecné. Lískové ořechy mají hladkou tvrdou skořápku, kterou je opravdu těžké rozbít. K výrobě lískooříškové mouky je třeba oříšky jemně umlít. Nejprve však musíme ořechy nalouskat. Pro jeden ze šikovných domácích způsobů potřebujete síťku, dřevěné prkénko a kladívko na maso. Ořechy nasypete do síťky, přeložíte prkénkem a kladivem svrchu jemně poboucháte. Lískové ořechy tak zůstanou v celku a nepořádek bezpečně v síťce. Dále je vhodné ořechy blanšírovat, tedy opékat při vysoké suché teplotě. Ořechy je nutné po dobu několika minut opékat, tím slupka povolí a změkne. Následně se třením textilií slupky z ořechů odstraní. Ty se nakonec semelou na jemnou lískooříšková mouku.

 

Použití

  • na pečení
  • na RAW púečení
  • vhodné do smoothies
  • přidejte do jogurtu či tvarohu
  • oblíbeným posypem sladkých dezertů a dortů

 

Tip

Pečete koláč s naší moukou? Co tak tomu dodat tu pravou chuť a vůni a přidat i lísková jádra na vrch či lieskoorechovú pastu do krému?

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2525 kJ / 611 kcal
Tuky 55,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 4,9 g
Sacharidy 11,8 g
z toho cukry 2,3 g
Vláknina 8,6 g
Bílkoviny 15,7 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 114 mg
Železo 0 mg
Horčík 163 mg
Fosfor 0 mg
Draslík 0 mg
Sodík 0 mg
Vitamín C 0 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: