Mouka z lískových jader
Související produkty
Detailní popis produktu
Mouka z lískových jader
Informace a výživové hodnoty
Víme, že nemáte čas na mletí ořechů, a tak jsme je připravili přímo pro Vás. Jemně namleté ořechy pro rychlé a snadné použití. Mouka obsahuje pouze přírodní jádra lískových ořechů. Jsou sice pomletá se slupkou, ale to jen doplní tu krásnou hnědou barvu. Mouka je vhodná pro profesionály ale i pro domácí kuchtíky. Představte si mouku bez lepku, která výborně chutná! Upečte si zdravou, chutnou a bezbolestnou formu Vašeho oblíbeného koláče. A pokud nejste bezlepkář, určitě oceníte lehkost i netradiční chuť Vaší osvědčené dobroty.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- lískové ořechy jsou plody lísky obecné
- obsažené mononenasycené kyseliny pomáhají odbourávat škodlivý LDL cholesterol
- vysoký obsah hořčíku pomáhá snižovat krevní tlak
- vysoká hladina manganu pomáhá v boji proti cukrovce
- lísková mouka je dokonalou bezlepkovou náhražkou klasické pšeničné mouky
Složení | 100% lískové ořechy |
Země původu | Turecko |
Trvanlivost | 3-8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikováno |
Úprava | mouka |
Obchodní třída | nespecifikováno |
Odrůda | nespecifikováno |
Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

Jak se zpracovávají lískové ořechy?
Lískové ořechy patří do skupiny skořápkového ovoce, a to z důvodu, že jsou plody lísky obecné. Lískové ořechy mají hladkou tvrdou skořápku, kterou je opravdu těžké rozbít. K výrobě lískooříškové mouky je třeba oříšky jemně umlít. Nejprve však musíme ořechy nalouskat. Pro jeden ze šikovných domácích způsobů potřebujete síťku, dřevěné dénko a kladívko na maso. Oříšky nasypete do síťky, přeložíte prkénkem a kladivem jemně oboucháte. Lískové ořechy tak zůstanou v celku a nepořádek bezpečně v síťce. Dále je vhodné ořechy pražit, tedy opékat při vysoké suché teplotě, tím slupka povolí a změkne. Následně se třením textilií slupky z ořechů odstraní. Ty se nakonec semelou na jemnou lískooříškovou mouku.
Použití
- příprava různých pokrmů
- na RAW pečení
- vhodné do smoothies
- přidejte do jogurtu či tvarohu
- oblíbený posyp sladkých dezertů a dortů
Tip
Pečete koláč s naší moukou? Co tak tomu dodat tu pravou chuť a vůni a přidat i lísková jádra navrch či lískooříškovou pastu do krému?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 2525 kJ / 611 kcal |
Tuky | 55,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 4,9 g |
Sacharidy | 11,8 g |
z toho cukry | 2,3 g |
Vláknina | 8,6 g |
Bílkoviny | 15,7 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 114 mg |
Železo | 4,7 mg |
Hořčík | 163 mg |
Fosfor | 290 mg |
Draslík | 680 mg |
Sodík | 0 mg |
Vitamín C | 6,3 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.