Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Mochyně lyofilizovaná

Mám jemně kyselkavou chuť a zásobu vitamínu C. Už jsi o mně slyšel? Prý jsem vzácná a v supermarketech se těžko sháním. To ve Světě plodů mě najdeš dokonce křupavou!

  • 100% mrazem sušené ovoce
  • poctivá kyselá chuť mochyně bez přidaných cukrů a jiných aditiv
  • šetrné sušení zachová živiny a barvu

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
161 Kč / ks
2 ks
-5%
161 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
161 Kč / ks

Vaše cena

161 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 20. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

11 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč ve středu 20. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč ve středu 20. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Mochyně lyofilizovaná

Informace o produktu

Mochyně, neboli physalis, je jedna z nejčastějších ozdob dortů či drinků právě díky svému atraktivnímu vzhledu a lístkům, které tvarem připomínají lampion. My jsme ji pro vás připravili v netradiční podobě, a to mrazem sušenou. Díky sušení mrazem si mochyně zachová barvu, chuť i nutriční hodnoty, ale změní se její konzistence – je krásně křupavá! I v této podobě však vynikne jak vzhledem, tak chutí v každém z vašich kulinářských výtvorů.

TOP informace o lyofilizované mochyni

  1. Sušená mochyně působí močopudně.
  2. Přidáním vody se surovina z části rehydratuje.
  3. Má příjemnou křupavou konzistenci.
  4. Před zmrazením byla poctivě vyzrálá.
  5. Skladuje se do 22 ° C s nulovou vlhkostí vzduchu.

Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě!“

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

Zajímavosti a recepty

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

22.03.21 | 1351x přečteno | 5 minut

Lyofilizace

Lyofilizace

15.12.20 | 474x přečteno | 4 minuty

Základní specifikace
  • Složení mochyně lyofilizovaná celá
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení PET dóza
  • Úprava celé plody mochyně peruánské
  • Typ sušení sušení mrazem
  • Surovina Mochyně
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1532 kJ / 367 kcal
  • Tuky 11 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 1,5 g
  • Sacharidy 43,9 g
  • z toho cukry 43,9 g
  • Vláknina 27,3 g
  • Bílkoviny 10,3 g
  • Sůl 0,01 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Mochyně lyofilizovaná

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?