Mochyně lyofilizovaná

166 Kč 144 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Mám jemně kyselkavou chuť a zásobu vitamínu C. Už jsi o mně slyšel? Prý jsem vzácná a v supermarketech se těžko sháním. To ve Světě plodů mě najdeš dokonce křupavou!

          • 100% mrazem sušené ovoce
          • poctivá kyselá chuť mochyně bez přidaných cukrů a jiných aditiv
          • šetrné sušení zachová živiny a barvu

Detailní informace

25g
Skladem
166 Kč
144 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mochyně lyofilizovaná

Informace a výživové hodnoty

Mochyně, neboli physalis, je jedna z nejčastějších ozdob dortů či drinků právě díky svému atraktivnímu vzhledu a lístkům, které tvarem připomínají lampion. My jsme ji pro vás připravili v netradiční podobě, a to mrazem sušenou. Díky sušení mrazem si mochyně zachová barvu, chuť i nutriční hodnoty, ale změní se její konzistence  je krásně křupavá! I v této podobě však vynikne jak vzhledem, tak chutí v každém z vašich kulinářských výtvorů.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Sušená mochyně působí močopudně.
  2. Přidáním vody se surovina z části rehydratuje.
  3. Má příjemnou křupavou konzistenci.
  4. Před zmrazením byla poctivě vyzrálá.
  5. Skladuje se do 22 ° C s nulovou vlhkostí vzduchu.

 

Základní specifikace
Složení 100% mochyně
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. 
Země výroby Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 25 g
Úprava celé kousky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě!

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

 

Tip

Zabalte si mochyni do sváčonosiče a budete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 367 kJ / 1532 kcal
Tuky 11 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,5 g
Sacharidy 43,9 g
z toho cukry 43,9 g
Vláknina 27,3 g
Bílkoviny 10,3 g
Sůl 0,01 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovoce lyofilizované (mrazem sušené)
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: mochyně lyofilizovaná celá
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu: Litva
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: PET dóza
Typ sušení: sušení mrazem
Velikost: -
Úprava: celé plody mochyně peruánské
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1532 kJ / 367 kcal
Tuky: 11 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1,5 g
Sacharidy: 43,9 g
z toho cukry: 43,9 g
Vláknina: 27,3 g
Bílkoviny: 10,3 g
Sůl: 0,01 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: