Mochyně lyofilizovaná (mrazem sušená)
Související produkty
Detailní popis produktu
Mochyně lyofilizovaná (mrazem sušená)
Informace a výživové hodnoty
Mochyně, neboli physalis, je jedna z nejčastějších ozdob dortů či drinků právě díky svému atraktivnímu vzhledu a lístkům, které tvarem připomínají lampion. My jsme ji pro vás připravili v netradiční podobě, a to mrazem sušenou. Díky sušení mrazem si mochyně zachová barvu, chuť i nutriční hodnoty, ale změní se její konzistence – je krásně křupavá! I v této podobě však vynikne jak vzhledem, tak chutí v každém z vašich kulinářských výtvorů.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Sušená mochyně působí močopudně.
- Přidáním vody se surovina z části rehydratuje.
- Má příjemnou křupavou konzistenci.
- Před zmrazením byla poctivě vyzrálá.
- Skladuje se do 22 ° C s nulovou vlhkostí vzduchu.
Složení | 100% mochyně |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země výroby | Litva |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | dóza s víčkem |
Typ sušení | sušení mrazem |
Velikost | 25 g |
Úprava | celé kousky |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě!
Jak se suroviny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Zabalte si mochyni do produktivní krabičky a budete ji mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 367 kJ / 1532 kcal |
Tuky | 11 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,5 g |
Sacharidy | 43,9 g |
z toho cukry | 43,9 g |
Vláknina | 27,3 g |
Bílkoviny | 10,3 g |
Sůl | 0,01 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.