Mochyně lyofilizovaná (mrazem sušená)

159 Kč 138 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Mám jemně kyselkavou chuť a zásobu vitamínu C. Už jsi o mně slyšel? Prý jsem vzácná a v supermarketech se těžko sháním. To ve Světě plodů mě najdeš dokonce křupavou!

          • 100% mrazem sušené ovoce
          • poctivá kyselá chuť mochyně bez přidaných cukrů a aditiv
          • šetrné sušení zachová živiny a barvu

Detailní informace

25g
Skladem
159 Kč
138 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mochyně lyofilizovaná (mrazem sušená)

Informace a výživové hodnoty

Mochyně, neboli physalis, je jedna z nejčastějších ozdob dortů či drinků právě díky svému atraktivnímu vzhledu a lístkům, které tvarem připomínají lampion. My jsme ji pro vás připravili v netradiční podobě, a to mrazem sušenou. Díky sušení mrazem si mochyně zachová barvu, chuť i nutriční hodnoty, ale změní se její konzistence  je krásně křupavá! I v této podobě však vynikne jak vzhledem, tak chutí v každém z vašich kulinářských výtvorů.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. sušená působí močopudně
  2. přidáním vody se surovina z části rehydratuje
  3. příjemná křupavá konzistence
  4. před zmrazením byla poctivě vyzrálá
  5. skladuje sa do 15 ° C s nulovou vlhkosťou vzduchu

 

Základní specifikace
Složení 100% mochyně
Země výroby Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 25 g
Úprava celé kousky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě!

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přechází voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, kdyby se suroviny vařily při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl  připálenina. 

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do smoothies a ovesných kaší
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • dekorace drinků, limonád a nápojů

 

Tip

Zabalte si mochyni do produktivní krabičky a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 367 kJ / 1532 kcal
Tuky 11 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,5 g
Sacharidy 43,9 g
z toho cukry 43,9 g
Vláknina 27,3 g
Bílkoviny 10,3 g
Sůl 0,01 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: