Mléčná 32% čokoláda

171 Kč 149 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem sice lokální, ale moje chuť nezná hranice. Jsem sametově jemná, sladká tak akorát, příjemně kakaová a voním po vanilce. Uvidíš, že Tě překvapím!

          • praktické pecky se snadno rozpouští
          • balanc mléčné a kakaové chuti
          • český produkt

Detailní informace

1kg
Skladem
171 Kč
149 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mléčná 32% čokoláda

Informace a výživové hodnoty 

Tahle mléčná čokoláda je něco pro mlsné jazýčky. Nabízí dokonalý balanc kakaové a mléčné chuti. Je příjemně sladká a sametově jemná, takže se vám krásně rozplyne na jazyku. Kromě mlsání ji oceníte také v kuchyni. Praktické pecky se dobře rozpouští a přidat je můžete také přímo do těsta muffinů či bábovky, výsledkem budou rovnoměrná čokoládová místa. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

vyroba-cokolady

 

Použití

Po rozpuštění je krásně lesklá a středně tekutá, takže nabízí univerzální využití. Půjde vám z ní vykouzlit jemné ganache, lesklá poleva i duté figurky. Každý si přijde na své. Její chuť není přehnaně výrazná, takže v pokrmech nepřebije chutě ostatních surovin. Báječně se doplňuje s karamelem, levandulí, kokosem nebo jahodami.

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 28 °C a použití při 30 až 31,5 °C.

 

5 věcí, které jste o této surovině nevěděli

  1. Polyglycerolpolyricinoleát zajišťuje správnou tekutost i přes nižší obsah tuku; max. množství v čokoládě je 0,1 %.
  2. Výrobce této čokolády, vlastní certifikáty jako UTZ, IFS, BRC nebo KLASA.
  3. Čokoláda se vyrábí ve Dvoře Králové, v závodě s tradicí od roku 1992.
  4. Celkový obsah tuků je 32 % a stejně velký je i podíl kakaové sušiny.
  5. Obsah mléčné sušiny je minimálně 18 %.

 

Základní specifikace
Složení cukr, kakaový prášek, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, emulgátor: sójový lecitin, polyglycerolpolyricinoleát; vanilkový extrakt Bourbon Madagascar
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava pecky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované
 

 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmotamásloprášek nebo čokoláda.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2262 kJ / 542 kcal
Tuky 32 g
z toho nasycené mastné kyseliny 20 g
Sacharidy 57 g
z toho cukry 56 g
Vláknina 1,8 g
Bílkoviny 6 g
Sůl 0,2 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 246 mg
Železo 2 mg
Hořčík 36 mg
Fosfor 227 mg
Draslík 395 mg

 

 

jak-se-vyrabi-cokolada 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda a kakao
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: cukr, kakaový prášek, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, emulgátor: sójový lecitin a polyglycerolpolyricinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Česká republika
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: -
Velikost: průměr cca 2 cm
Úprava: pecky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 2262 kJ / 542 kcal
Tuky: 32 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 20 g
Sacharidy: 57 g
z toho cukry: 56 g
Vláknina: 1,8 g
Bílkoviny: 6 g
Sůl: 0,2 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: 246 mg
Železo: 2 mg
Hořčík: 36 mg
Fosfor: 227 mg
Draslík: 395 mg
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Temperování čokolády

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
E Avatar autora | 18.1.2021
Moc dobrá mléčná čokoláda, chuťově bych ji připodobnila k mléčné vánoční kolekci nebo mikulášským figurkám. Malé čoko penízky jsou ideální formou jak pro kontrolované mlsání, tak i pro snadné cukrářské zdobení nebo vaření - ještě jsem nezkoušela, ale myslím, že půjdou úplně krásně rozpouštět.
5
DZ Avatar autora | 19.12.2020
Velká spokojenost
5
KM Avatar autora | 28.8.2020
Výborná čokoláda za super cenu, jsem zvědavá, jak dlouho mi 1 kg pytel vydrží :-)