Mléčná 32% čokoláda z ČR

od 168 Kč od 146 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem sice lokální, avšak moje chuť zboří všechny hranice. Nabídni mě sousedům nebo návštěvě ze zahraničí. Určitě se zastaví i příště.

          • jemná mléčna chuť
          • praktické kousky se krásně rozpouští a zbožňují je nejen cukráři
          • vyrobená v ČR

Detailní informace

1kg
Skladem
168 Kč
146 Kč bez DPH
15kg (pytel)
Skladem
2 198 Kč
1 911 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mléčná 32% čokoláda z ČR

Informace a výživové hodnoty 

Čokoládu na mlsání, jako dárek, na utišení dětského pláče nebo na zlepšení dne? Tato mléčná vůbec není taková běžná, má až 32% obsahu kakaa a pochází z Česka. Vám a Vaším ratolestem se určitě budou líbit malé sladké kousky. Je vhodná i pro využití v kuchyni, protože se snadno rozpouští a má hladkou krémovou konzistenci. Užijte si čokoládu v praktických kouscích pro rychlé a efektivní použití.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. theobrama cacao - latinský název kakaovníku znamená jídla bohů
  2. největší čokoláda vážila více než 5000 kg
  3. pár studií potvrdilo, že ženy snědí 2x více čokolády než muži
  4. už Napoleon s sebou nosil čokoládu na doplnění energie
  5. lidé nakoupí ročně čokoládu v hodnotě 7 000 000 000 amerických dolarů

 

Základní specifikace
Složení cukr, kakaový prášek, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, sojový lecitin, emulgátor (polyglycerol-polyricin-oleát), vanilkový extrakt BOURBON MADAGASCAR
Země původu ČR
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava kousky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího
 
Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se získává kakao a kakaové boby?

Kakaovníky se sbírají většinou dva krát ročně. Plody jsou připraveny na sklizeň když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do jogurtů, müsli, míchaných nápojů, smoothies
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • na polevy, pěny a sorbety

 

Tip

Zabalte si čokoládu do produktivní krabičky a můžete je mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2262 kJ / 542 kcal
Tuky 32 g
z toho nasycené mastné kyseliny 20 g
Sacharidy 57 g
z toho cukry 56 g
Vláknina 1,8 g
Bílkoviny 6 g
Sůl 0,2 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
KM Avatar autora | 28.8.2020
Výborná čokoláda za super cenu, jsem zvědavá, jak dlouho mi 1 kg pytel vydrží :-)