Mléčná 33% čokoláda Chiara

206 Kč 179 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Říkáš si, že mléčné čokolády jsou všechny stejné? Jen počkej, až ochutnáš mě! Jsem krásně jemná, s intenzivní chutí čerstvého mléka a přitom jen decentně sladká. Potěším každého mlsouna i profesionálního cukráře.

          • intenzivní chuť čerstvého mléka
          • skvělá volba pro cukráře
          • vyrobená v Itálii

Detailní informace

500g
Skladem
206 Kč
179 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mléčná 33% čokoláda Chiara

Informace a výživové hodnoty 

Chiara je světlá mléčná čokoláda z pečlivě vybraných kakaových bobů a čerstvého italského mléka. Obě ingredience se skvěle prolínají v její tak akorát sladké chuti. Kromě výrazné chuti mléka v ní ucítíte i lehce karamelové podtóny. Má nízký obsah kakaové hmoty a vysoký obsah kakaového másla, díky kterému má světlou barvu a po rozpuštění je krásně tekutá. Ocení ji profesionální cukráři, domácí kuchtíci i mlsouni. Praktické pecky se dobře rozpouští, stejně jako se dají uzobávat z misky. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

mlecna-cokolada-chiara
 

Použití a temperace

Pokud se chystáte kouzlit v kuchyni a hledáte tu pravou mléčnou čokoládu, Chiara vám nesmí uniknout. Ocení ji jak profesionální cukráři, tak domácí kuchtíci. Má nižší až střední tekutost, což zajišťuje její univerzální využití. Vytvoříte z ní lesklé pralinky s křupavým povrchem, světlé polevy, čokoládové pěny s vyváženou chutí, nebo ji využijete jako přísadu do domácí zmrzliny

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 27 až 28 °C a použití při 29 až 30 °C.

 

5 věcí, které jste o této surovině nevěděli

  1. Vyrábí se nedaleko italského Bergama v továrně na čokoládu, která má tradici od roku 1946. 
  2. Použité kakaové máslo si dělá sám výrobce a je vysoce kvalitní. 
  3. Obsahuje 30 % kakaového másla a minimálně 33 % kakaa.
  4. Je vhodná také do profesionálních čokoládových strojů.
  5. Je bez lepku.

Základní specifikace
Složení cukr, kakaové máslosušené mléko, kakaová hmota, emulgátor: sójový lecitin, vanilkový extrakt
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Itálie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava pecky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

vyroba-cokolady

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2389 kJ / 573 kcal
Tuky 37,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 22,3 g
Sacharidy 48,6 g
z toho cukry 47,8 g
Vláknina 1 g
Bílkoviny 9,6 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

 

jak-se-vyrabi-cokolada 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: cukr, kakaové máslo, sušené mléko, kakaová hmota, emulgátor: sójový lecitin, vanilkový extrakt
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO?.
Země původu: Itálie
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: -
Velikost: průměr cca 2 cm
Úprava: pecky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny: #oddelovac#
Energie: 2389 kJ / 573 kcal
Tuky: 37,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 22,3 g
Sacharidy: 48,6 g
z toho cukry: 47,8 g
Vláknina: 1 g
Bílkoviny: 9,6 g
Sůl: 0 g
Mikroživiny: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Temperování čokolády

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: