Prodejny jsou stále otevřeny. Po-Pá 9:00-18:00, So 9:00-12:00. Čekáme na vás!

Mléčná 33% čokoláda Chiara

od 200 Kč od 174 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Říkáš si, že mléčné čokolády jsou všechny stejné? Jen počkej, až ochutnáš mě! Každý den Ti vykouzlím úsměv na tváři, chutnám báječně, jsem krásně jemná a vždy tu budu pro Tebe, ať už se chystáš péct cokoli.

          • vyvážená chuť čerstvého mléka a kakaa
          • praktické čokoládové kousky se snadno rozpustí
          • vyrobená v Itálii

Detailní informace

500g
Skladem
200 Kč
174 Kč bez DPH
4kg
Skladem
1 415 Kč
1 230 Kč bez DPH
16kg (4x4kg)
Skladem
5 281 Kč
4 592 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mléčná 33% čokoláda Chiara

Informace a výživové hodnoty 

Čokoláda z pečlivě vybraných kakaových bobů a toho nejlepšího italského mléka. Celý výrobní proces se odehrává na malém městečku poblíž Bergama, v továrně na čokoládu s tradicí již od konce druhé světové války. Desetiletí zkušeností přispěla k výrobě jedinečné, na jazyku se rozplývající čokolády.
Chiara je jemná čokoláda s výraznými mléčnými tóny a vysokým obsahem kakaa; má nízký obsah kakaové hmoty, ale vysoký obsah kakaového másla, díky čemuž si zachovává světlou barvu. Tato mléčná čokoláda má tendence uchvátit každého, kdo ji vyzkouší.

Použití

Pokud se chystáte kouzlit v kuchyni a hledáte tu pravou mléčnou čokoládu, Chiara vám nesmí uniknout. Má nižší až střední tekutost, což zajišťuje její univerzální využití. Pralinkám, polevám či ganache tato čokoláda dodá světlou barvu a vyrovnanou chuť s výraznými mléčnými podtóny. Také se skvěle hodí pro modelování nebo výrobu čokoládových figurek a v horkých letních s její pomocí vytvoříte dokonalou čokoládovou zmrzlinu. Vzhledem k její nižší tekutosti není sama o sobě tou pravou volbou pro oblíbené čokoládové fontány. Pokud byste ji ale chtěli k tomuto účelu využít, stačí přidat trochu kakaového másla, které čokoládu „zředí“ a následně bude krásně lesklá a více tekutá.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Obsahuje 30 % kakaového másla a minimálně 33 % kakaa.
  2. Čokoláda je bezlepková.
  3. Čokoláda se vyrábí v italské továrně na čokoládu ICAM s tradicí už od roku 1946.
  4. Kakaové máslo použité na výrobu čokolády je vysoce kvalitní, z vlastní produkce výrobce.
  5. Stupně temperování jsou pro rozpuštění 45 až 50 °C, zchlazení 27/28 °C a použití při 29/30 °C.

 

Základní specifikace
Složení cukr, kakaové máslosušené mléko, kakaová hmota, emulgátor: sójový lecitin, vanilkový extrakt
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Itálie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava pecky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

 

Tip

Zabalte si čokoládu do produktivní krabičky a budete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2389 kJ / 573 kcal
Tuky 37,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 22,3 g
Sacharidy 48,6 g
z toho cukry 47,8 g
Vláknina 1 g
Bílkoviny 9,6 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Temperování čokolády

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: