Mléčná 65% čokoláda z Madagaskaru

863 Kč 750 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Chceš cestovat, ale nemáš čas? Zavři oči a ochutnej mě. Přenesu Tě přímo do srdce divokého Madagaskaru. Moje ovocná vůně a jemná chuť omámí každého. 

          • jemně mléčná s tóny lesních plodů
          • třtinový cukr místo bílého
          • podpoříte madagaskarské farmáře

Detailní informace

1kg
Vyprodáno
863 Kč
750 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mléčná 65% čokoláda z Madagaskaru

Informace a výživové hodnoty 

Máme pro vás dokonalou madagaskarskou mléčnou čokoládu. Má velmi specifickou kakaovou chuť s tóny lesního ovoce a ucítit můžete také citrusy. Za její intenzitu může vysoký poměr kakaové sušiny, který u mléčných čokolád nebývá vůbec běžný. Namísto běžných 30 až 45 % obsahuje 65 % kakaové sušiny. Kromě báječné chuti má také zajímavou barvu, která je světle hnědá až do červena – tu mají na svědomí kakaové boby odrůdy Trinitario-Criollo. Dokonale se hodí na čokoládové pralinky, pěny, ganache či zmrzlinu.

bila_cokolada (1)

Co znamená Raise Trade

Koupí této čokolády podporujete přímo madagaskarské farmáře. A jak? Kakaové boby pochází z údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Čím větší množství a čím kvalitnější kakaové boby domácí farmáři vypěstují, tím větší příjem mají a mohou si dovolit lepší život. Kakaové boby jsou opatrně protříděny a vyberou se opravdu jen ty nejkvalitnější. Většinou se boby posílají k dalšímu zpracování do jiných zemí, ale program Raise Trade dohlíží na to, že jsou boby pěstovány i zpracovávány přímo na Madagaskaru. A až následně prodávány. Tento proces tak podporuje tamní ekonomiku a zvyšuje povědomí o původu produktů. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

 vyroba-cokolady
 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Obsahuje o 83 % méně cukru než udává evropský standard pro mléčné čokolády.
  2. Neprošla žádným chemickým zpracováním, je vyrobena z nealkalizovaných kakaových bobů.
  3. Neobsahuje žádné přidané příchutě, ani vanilku a je bez konzervantů.
  4. Obsahuje minimálně 27 % mléka.
  5. Teplota tání čokolády je 45 až 50 °C, tuhne při 27 °C, použití při 30 až 31 °C.
 

vegan-mlecna-cokolada-poznamka

 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmotamásloprášek nebo čokoláda.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2790 kJ / 667 kcal
Tuky 59 g
z toho nasycené mastné kyseliny 35 g
Sacharidy 21 g
z toho cukry 17 g
Vláknina 5 g
Bílkoviny 14 g
Sůl 0,27 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

 

Základní specifikace
Složení kakaové máslo z Madagaskaru, sušené plnotučné mlékotřtinový cukr, kakaové boby z Madagaskaru, slunečnicový lecitin bez GMO
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Může obsahovat stopy mléka a kešu ořechů.
Země původu Madagaskar
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení plastový obal
Velikost 10×100 g
Úprava tabulky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda Grand Cru de Sambirano, Forastero, Trinitario-Criollo

 

jak-se-vyrabi-cokolada 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda a kakao
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: kakaové máslo z Madagaskaru, sušené plnotučné mléko, třtinový cukr, kakaové boby z Madagaskaru, slunečnicový lecitin bez GMO
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy mléka a kešu ořechů.
Země původu: Madagaskar
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: plastový obal
Typ sušení: -
Velikost: 10×100 g
Úprava: tabulky čokolády
Obchodní třída: -
Odrůda: Grand Cru de Sambirano, Forastero, Trinitario-Criollo
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 2790 kJ / 667 kcal
Tuky: 59 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 35 g
Sacharidy: 21 g
z toho cukry: 17 g
Vláknina: 5 g
Bílkoviny: 14 g
Sůl: 0,27 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Jak se vyrábí čokoláda

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: