Mikulášská nadílka se blíží 🎅

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0320

Mléčná 31% čokoláda

Jsem sice lokální, ale moje chuť nezná hranice. Jsem sametově jemná, sladká tak akorát, příjemně kakaová a voním po vanilce. Uvidíš, že Tě překvapím!

  • praktické pecky se snadno rozpouští
  • balanc mléčné a kakaové chuti
  • český produkt

Vyberte balení

Vaše cena

199 Kč

Zboží můžete mít už ve čtvrtek 7. 11.

Kdy zboží obdržím? zavřít

269 ks skladem

Balíkovna ve čtvrtek 7. 11. 59 Kč
Balíkovna na adresu ve čtvrtek 7. 11. 89 Kč
PPL - výdejní místa ve čtvrtek 7. 11. 63 Kč
PPL ve čtvrtek 7. 11. 99 Kč
Zásilkovna - výdejní místa ve čtvrtek 7. 11. 65 Kč
Zásilkovna - dodání na adresu ve čtvrtek 7. 11. 99 Kč
Brno - Zelný trh 21 ve čtvrtek 7. 11. 29 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 ve čtvrtek 7. 11. 29 Kč
Olomouc - Sokolská 44 ve čtvrtek 7. 11. 29 Kč
Zlín - Rašínova 71 ve čtvrtek 7. 11. 29 Kč
Staré město u Bruntálu 262 ve čtvrtek 7. 11. 29 Kč

Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.

Mléčná 31% čokoláda

Informace o produktu

Tahle mléčná čokoláda je něco pro mlsné jazýčky. Nabízí dokonalý balanc kakaové a mléčné chuti. Je příjemně sladká a sametově jemná, takže se vám krásně rozplyne na jazyku. Kromě mlsání ji oceníte také v kuchyni. Praktické pecky se dobře rozpouští a přidat je můžete také přímo do těsta muffinů či bábovky, výsledkem budou rovnoměrná čokoládová místa. Prozkoumejte, jak se čokoláda vyrábí nebo objevte naše další lahodné čokolády

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Použití

Po rozpuštění je krásně lesklá a středně tekutá, takže nabízí univerzální využití. Půjde vám z ní vykouzlit jemné ganache, lesklá poleva i duté figurky. Každý si přijde na své. Její chuť není přehnaně výrazná, takže v pokrmech nepřebije chutě ostatních surovin. Báječně se doplňuje s karamelem, levandulí, kokosem nebo jahodami.

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 28 °C a použití při 30 až 31,5 °C.

TOP informace o mléčné čokoládě

  1. Polyglycerolpolyricinoleát zajišťuje správnou tekutost i přes nižší obsah tuku; max. množství v čokoládě je 0,1 %.
  2. Výrobce této čokolády, vlastní certifikáty jako UTZ, IFS, BRC nebo KLASA.
  3. Čokoláda se vyrábí ve Dvoře Králové, v závodě s tradicí od roku 1992.
  4. Celkový obsah tuků je 31 % a podíl kakaové sušiny je jen o jedno procento nižší.
  5. Obsah mléčné sušiny je minimálně 18 %.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Bohdana
9.9.2024

Recenze návštěvníka

Výborná čokoláda! Pochutnáváme si s manželem vždycky u filmu.

Původně vloženo k Mléčná 33% čokoláda Chiara

Simona
27.12.2022

Recenze návštěvníka

Konečně kvalitní čokoláda za super cenu :). Rychlá doprava, i ostatní produkty jsou super, ještě se mi nestalo, že by u vás nebylo něco v pořádku. Děkuji.

  • Složení

    cukr, kakaové máslo, kaková hmota, sušené plnotučné mléko, emulgátor sójový lecitin a polyglycerolpolyricinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar; obsah kakové sušiny nejméně 31 %

  • Surovina Mléčná čokoláda
  • Dieta Bez lepku
  • Zpracování Pecky
  • Barva Hnědá
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Česká republika
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Velikost průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Značka Carla
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2262 kJ / 542 kcal
  • Tuky 32 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 19,8 g
  • Sacharidy 56,6 g
  • z toho cukry 55,8 g
  • Vláknina 1,8 g
  • Bílkoviny 6 g
  • Sůl 0,2 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (17 hodnocení) Aritmetický průměr z 17 udělených hodnocení.
Bohdana
9.9.2024

Recenze návštěvníka

Výborná čokoláda! Pochutnáváme si s manželem vždycky u filmu.

Původně vloženo k Mléčná 33% čokoláda Chiara

Simona
27.12.2022

Recenze návštěvníka

Konečně kvalitní čokoláda za super cenu :). Rychlá doprava, i ostatní produkty jsou super, ještě se mi nestalo, že by u vás nebylo něco v pořádku. Děkuji.

Nela Š.
10.12.2022

Recenze návštěvníka

Čokoládu používám jako polevu na dorty a super. Krásně se rozpustí a dá se sní velmi dobře pracovat. Je kvalitní, má sladkou chuť. Čokoládu na pečení objednávám už jen pouze u vás :). Díky Nela

Hanka
5.10.2022

Recenze návštěvníka

Nejlepší čokoláda. Používám ji hlavně na pečení, jako polevu a nejčastěji ji přidávám do muffinů nebo bábovek. Peču už pár desítek let, takže nějaké ty zkušenosti už mám a tuto můžu opravdu jen a jen doporučit. Fakt je výborná, doporučila jsem ji i sousedce a také si ji nemůže vynachválit. Kupujeme pravidelně :)

Ilona
6.2.2023

Recenze návštěvníka

Může jen doporučit, osobně objednávám ve velkém.

Petr
4.2.2023

Recenze návštěvníka

Vynikající, dobře se s ní pracuje, doporučuji

Verča
3.2.2023

Recenze návštěvníka

Super, objednám znovu

Bára
25.1.2023

Recenze návštěvníka

Nejlepší čokoláda

Nicole
20.3.2022

Recenze návštěvníka

Při zahřátí ovoní místnost jako ranní kakao od maminky, lahodná vůně nás vrací do dětství. Mléčná čokoláda obecně patří k nejoblíbenějším i náš tým Choco Publish House se do ní zamiloval, doporučujeme a můžeme prohlásit že 31 % ze Světa Plodů se rozhodně řadí k těm lepším na trhu. Za nás 8,9 z 10 a to jen proto že nás čekají další ochutnávky čokolády 😊!

Příjemně vyvážený poměr mléčné (18 %) a kakaové (30 %) složky nás překvapil a hravě dovedl k opojení smyslů. Vlastnosti a atributy této čokolády jsou rovněž ideálním řešením pro cukrářské výrobky jak v teplém, tak v podchlazeném stavu je vhodná pro modelování a zdobení. Na produktu si také ceníme jeho lokální výroby, která ve Dvoře Králové nad Labem sahá až od roku 1992.

:) zatím netušíme, možná časem

Květa
9.7.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

Výborné

Lenička
12.4.2021

Recenze nakupujícího heureka.sk

vynikajuca chut, ina ako ostatne bezne cokolady

Původně vloženo k Mléčná 33% čokoláda Chiara

Eva
18.1.2021

Recenze návštěvníka

Moc dobrá mléčná čokoláda, chuťově bych ji připodobnila k mléčné vánoční kolekci nebo mikulášským figurkám. Malé čoko penízky jsou ideální formou jak pro kontrolované mlsání, tak i pro snadné cukrářské zdobení nebo vaření - ještě jsem nezkoušela, ale myslím, že půjdou úplně krásně rozpouštět.

Dana Zoulová
19.12.2020

Recenze návštěvníka

Velká spokojenost

Klára Moravcová
28.8.2020

Recenze návštěvníka

Výborná čokoláda za super cenu, jsem zvědavá, jak dlouho mi 1 kg pytel vydrží :-)

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?