Meruňková jádra hořká z Turecka

od 85 Kč od 74 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Vyřazeno ze sortimentu

Detailní informace

500g
Vyprodáno
85 Kč
74 Kč bez DPH
1kg
Vyprodáno
160 Kč
139 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Meruňková jádra hořká z Turecka

Hořká meruňková jádra jsou zdravé ořechy prémiové kvality. Jestliže hledáte nejlepší a nejchutnější oříšky, tak je pro Vás Svět plodů tím pravým místem.

Základní specifikace:
Složení:     100% přírodní meruňková jádra (Persiko B17)
Země původu: Turecko
Trvanlivost: min. 3 - 18 měsíců
Balení: zipový znovuuzavíratelný sáček
Úprava: celá jádra meruněk (hořká)
Velikost: nespecifikováno
Obchodní třída: celá jádra ořechů, minimum zlomků
Odrůda: nespecifikováno
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
*přesné datum na vyžádání po mailu, popř. telefonu PROVOZ & EXPEDICE
 
*RAW PRODUKT* = surovina byla zpracována do teploty 42°C, živá strava
 
Makro živiny na 100g:
Energie 2163 kj/523 kcal
Tuky 38,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 2,3 g
Sacharidy 8,3 g
z toho cukry 7,5 g
Vláknina 21,3 g
Bílkoviny 24,9 g
Sůl 0,07 g
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

Meruňková jádra hořká z Turecka 3 image

 

 

 

 

Zdraví ořechů

Meruňková jádra, neboli persiko, mají, stejně jako ostatní ořechy spoustu zdravotních benefitů. Vitamín B17 obsažený v nich obsažený pomáhá snižovat krevní tlak. Nenasycené mastné tuky pak pomáhají odstraňovat LDL cholesterol, který se usazuje v cévách. Podporují imunitu, pomáhají v boji proti běžným nemocem jako je chřipka a nachlazení.

 

 

 

 

 

 

Meruňková jádra hořká z Turecka 5 image

Více než ořechy

Jádra se používají v čínské medicíně k léčbě respiračních onemocnění, jako je astma, nachlazení a bronchitida. Pokud máte trable s artritidou, meruňková jádra by vám mohla pomoci s úlevou. Vitamín B-17 v nich obsažený odštěpuje kyselinu kyannovodíkovou, která se používá při alternativní léčbě rakoviny. I když jsou vědci v tomto ohledu skeptičtí, pacienti tvrdí, že jim pomáhá.

 

Meruňková jádra hořká z Turecka 6 image

 

 

Pozor na otravu

U ořechů obecně byste si měli hlídat kolik jich sníte. A o meruňkových jádrech to platí sto násob. Obsahují totiž kyanid, což je jed a je jen těžké odhadnout, kolik se ho uvolní. I když zdravotní benefity zajisté převáží nebezpečí, je třeba si dát pozor. Proto je doporučena konzumace 10 - 15ks sladkých jader a 1 - 2ks hořkých za den.

 

 

Víte, že...

Meruňková jádra

Vypadají jako mandle, voní jako mandle, trochu i jako mandle chutnají… ale nejsou to mandle. Jsou to meruňková jádra. Meruňková jádra jsou ukrytá v pecce meruňky obecné, stromu, kterému se daří i u nás, i když původně pochází nejpravděpodobněji z Arménie, nebo Indie. Meruňková jádra se dělí na sladké a hořké, sladké jsou od již zmiňovaných mandlí téměř k nepoznání, hořké spíše vzhledem, ale jakmile do nich kousnete, poznáte, že je něco jinak. Meruňková jádra jsou celkově považována za zdravé, z hlediska ořechů mají několik unikátních benefitů, která ostatní ořechy nemají a jsou chutné, zároveň byste si dávat pozor na jejich toxicitu, meruňková jádra obsahují kyanid. Množství, které se z jádra uvolní lze jen velmi těžko odhadnout, doporučujeme proto sníst maximálně 10 kusů sladkých meruňkových jader za den. Hořkých jader potom pouze 1 kus za den.

O meruňkových jádrech

Meruňková jádra, také známá jako persiko, se získávají z pecek meruňky obecné. Což je strom, který dorůstá velikosti 8 – 10 metrů. Ovoce tohoto stromu se nazývá meruňka, a právě z pecek těchto plodů se získávají meruňková jádra. Odkud se meruňka objevila, je předmětem spekulací, nejčastěji se uvádí Arménie, odkud se později rozšířila do Řecka a po území starověké Římské říše. Jiné uvádí, že meruňky začali být pěstovány v Indii a to už od roku 3000 před Kristem. Ať už je původ jakýkoliv, dnes meruňka roste na téměř všech kontinentech, v Evropě, Asii i Americe. Největším současným producentem meruněk je Uzbekistán a Turecko.

Meruňková jádra se získávají tím způsobem, že v červenci se meruňky sklidí a suší. Během sušení se vypeckují a pecky se dále suší, dále se pecky rozbijí a z nich se poté vydělají jádra, která se také suší.

Zdravotní benefity

Meruňková jádra jsou známa pro své zdravotní benefity. Některé jsem stejné jako u ostatních ořechů, některé jsou pro meruňková jádra unikátní. Vitamín B17 obsažený v meruňkových jádrech pomáhá se snižováním krevního tlaku, i s dalšími nemocemi oběhového systému, obsahuje nenasycené mastné tuky, které pomáhají snižovat hladinu LDL cholesterolu, který se usazuje v cévách.

Může pomoci zvýšit celkovou imunitu vašeho těla, pomáhá s bojem proti infekcím, pokud trpíte například chřipkou, nebo nachlazením, jádra by vám mohla pomoci s úlevou.

Meruňková jádra jsou používána i v čínské medicíně, pro léčbu respiračních problémů, astma, nachlazení nebo bronchitida. Látky obsažené v jádrech mají protizánětlivé účinky. Pokud máte potíže s artritidou, užívání jadérek ve formě prášku, nebo pilulky vám může pomoci ulevit od bolesti.

Meruňková jádra mají i jeden unikátní zdravotní benefit oproti ostatním ořechům a to, že může pomoci při onemocnění rakovinou a rakovinovým bujením v buňkách. Vitamín B17 v přítomnosti vody odštěpuje kyselinu kyanovodíkovou, což je látka která se nasazuje při alternativách léčby rakoviny. I když vědecké studie jsou k účinku této látky skeptické, existují výpovědi pacientů, kteří tvrdí, že jim konzumace meruňkových jader pomohla v léčbě.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: