Meruňková jádra hořká z Turecka

od 79 Kč / 500g od 69 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Detailní informace

500g
Vyprodáno
79 Kč / 500g
69 Kč bez DPH
1kg
Vyprodáno
150 Kč / kg
130 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Meruňková jádra hořká z Turecka

Hořká meruňková jádra jsou zdravé ořechy prémiové kvality. Jestliže hledáte nejlepší a nejchutnější oříšky, tak je pro Vás Svět plodů tím pravým místem.

Základní specifikace:
Složení:     100% přírodní meruňková jádra (Persiko B17)
Země původu: Turecko
Trvanlivost: min. 3 - 18 měsíců
Balení: zipový znovuuzavíratelný sáček
Úprava: celá jádra meruněk (hořká)
Velikost: nespecifikováno
Obchodní třída: celá jádra ořechů, minimum zlomků
Odrůda: nespecifikováno
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
*přesné datum na vyžádání po mailu, popř. telefonu PROVOZ & EXPEDICE
 
*RAW PRODUKT* = surovina byla zpracována do teploty 42°C, živá strava
 
Makro živiny na 100g:
Energie 2163 kj/523 kcal
Tuky 38,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 2,3 g
Sacharidy 8,3 g
z toho cukry 7,5 g
Vláknina 21,3 g
Bílkoviny 24,9 g
Sůl 0,07 g
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

Meruňková jádra hořká z Turecka 3 image

 

 

 

 

Zdraví ořechů

Meruňková jádra, neboli persiko, mají, stejně jako ostatní ořechy spoustu zdravotních benefitů. Vitamín B17 obsažený v nich obsažený pomáhá snižovat krevní tlak. Nenasycené mastné tuky pak pomáhají odstraňovat LDL cholesterol, který se usazuje v cévách. Podporují imunitu, pomáhají v boji proti běžným nemocem jako je chřipka a nachlazení.

 

 

 

 

 

 

Meruňková jádra hořká z Turecka 5 image

Více než ořechy

Jádra se používají v čínské medicíně k léčbě respiračních onemocnění, jako je astma, nachlazení a bronchitida. Pokud máte trable s artritidou, meruňková jádra by vám mohla pomoci s úlevou. Vitamín B-17 v nich obsažený odštěpuje kyselinu kyannovodíkovou, která se používá při alternativní léčbě rakoviny. I když jsou vědci v tomto ohledu skeptičtí, pacienti tvrdí, že jim pomáhá.

 

Meruňková jádra hořká z Turecka 6 image

 

 

Pozor na otravu

U ořechů obecně byste si měli hlídat kolik jich sníte. A o meruňkových jádrech to platí sto násob. Obsahují totiž kyanid, což je jed a je jen těžké odhadnout, kolik se ho uvolní. I když zdravotní benefity zajisté převáží nebezpečí, je třeba si dát pozor. Proto je doporučena konzumace 10 - 15ks sladkých jader a 1 - 2ks hořkých za den.

 

 

Víte, že...

Meruňková jádra

Vypadají jako mandle, voní jako mandle, trochu i jako mandle chutnají… ale nejsou to mandle. Jsou to meruňková jádra. Meruňková jádra jsou ukrytá v pecce meruňky obecné, stromu, kterému se daří i u nás, i když původně pochází nejpravděpodobněji z Arménie, nebo Indie. Meruňková jádra se dělí na sladké a hořké, sladké jsou od již zmiňovaných mandlí téměř k nepoznání, hořké spíše vzhledem, ale jakmile do nich kousnete, poznáte, že je něco jinak. Meruňková jádra jsou celkově považována za zdravé, z hlediska ořechů mají několik unikátních benefitů, která ostatní ořechy nemají a jsou chutné, zároveň byste si dávat pozor na jejich toxicitu, meruňková jádra obsahují kyanid. Množství, které se z jádra uvolní lze jen velmi těžko odhadnout, doporučujeme proto sníst maximálně 10 kusů sladkých meruňkových jader za den. Hořkých jader potom pouze 1 kus za den.

O meruňkových jádrech

Meruňková jádra, také známá jako persiko, se získávají z pecek meruňky obecné. Což je strom, který dorůstá velikosti 8 – 10 metrů. Ovoce tohoto stromu se nazývá meruňka, a právě z pecek těchto plodů se získávají meruňková jádra. Odkud se meruňka objevila, je předmětem spekulací, nejčastěji se uvádí Arménie, odkud se později rozšířila do Řecka a po území starověké Římské říše. Jiné uvádí, že meruňky začali být pěstovány v Indii a to už od roku 3000 před Kristem. Ať už je původ jakýkoliv, dnes meruňka roste na téměř všech kontinentech, v Evropě, Asii i Americe. Největším současným producentem meruněk je Uzbekistán a Turecko.

Meruňková jádra se získávají tím způsobem, že v červenci se meruňky sklidí a suší. Během sušení se vypeckují a pecky se dále suší, dále se pecky rozbijí a z nich se poté vydělají jádra, která se také suší.

Zdravotní benefity

Meruňková jádra jsou známa pro své zdravotní benefity. Některé jsem stejné jako u ostatních ořechů, některé jsou pro meruňková jádra unikátní. Vitamín B17 obsažený v meruňkových jádrech pomáhá se snižováním krevního tlaku, i s dalšími nemocemi oběhového systému, obsahuje nenasycené mastné tuky, které pomáhají snižovat hladinu LDL cholesterolu, který se usazuje v cévách.

Může pomoci zvýšit celkovou imunitu vašeho těla, pomáhá s bojem proti infekcím, pokud trpíte například chřipkou, nebo nachlazením, jádra by vám mohla pomoci s úlevou.

Meruňková jádra jsou používána i v čínské medicíně, pro léčbu respiračních problémů, astma, nachlazení nebo bronchitida. Látky obsažené v jádrech mají protizánětlivé účinky. Pokud máte potíže s artritidou, užívání jadérek ve formě prášku, nebo pilulky vám může pomoci ulevit od bolesti.

Meruňková jádra mají i jeden unikátní zdravotní benefit oproti ostatním ořechům a to, že může pomoci při onemocnění rakovinou a rakovinovým bujením v buňkách. Vitamín B17 v přítomnosti vody odštěpuje kyselinu kyanovodíkovou, což je látka která se nasazuje při alternativách léčby rakoviny. I když vědecké studie jsou k účinku této látky skeptické, existují výpovědi pacientů, kteří tvrdí, že jim konzumace meruňkových jader pomohla v léčbě.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: