Prodejny jsou stále otevřeny. Po-Pá 9:00-18:00, So 9:00-12:00. Čekáme na vás!

Med smíšený lesní

144 Kč 125 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Včely si daly záležet! Vznikl jsem totiž kombinací medovicového a květového medu. Právě díky medovici mám tmavě hnědou barvu a také výraznou chuť.

          • pochází ze Slovenska
          • 100% včelí med bez žádných přidaných aditiv
          • patří mezi superpotraviny

Detailní informace

470g
Vyprodáno
144 Kč
125 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Med smíšený lesní

Informace a výživové hodnoty 

Med je pokládán za nejstarší přírodní sladidlo na světě. Lesní med navíc obsahuje více minerálů oproti jiným květovým medům. Setkat se můžete také s názvem medovicový med, není totiž vyráběn přímo z květů, ale z medovice. Tu tvoří mšice, které se živí šťávami stromů. Následně medovici sesbírají právě pilné včelky. Obsahuje oproti květovému medu méně cukrů, zato obsahuje více rostlinných barviv a minerálních látek. Zpravidla je tmavší barvy, ostřejší chuti a při správném skladování pomaleji krystalizuje. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Med je nejstarším přírodním sladidlem.
  2. Tento med pochází od drobných včelařů z oblasti, kde se nepěstuje řepka.
  3. Existují tři základní druhy medu – květový, medovicový a smíšený.
  4. Včely se nachází na všech kontinentech kromě Antarktidy.
  5. V antickém období byl med uznávaný jako pokrm bohů.

Základní specifikace
Složení 100% včelí med
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu Slovensko
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení skleněná nádoba
Úprava med
Velikost nespecifikované
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se med zpracovává?

Už jako malé děti jsme se učili o procesu výroby medu. Včelky vyletí z úlu a roztrousí se po louce. Každá včelka má připraven medový váček a po jeho naplnění se vrací z práce zpět domů. Tekutá hmota, kterou včelka vkládá do buněk v plástvi, se nazývá nektar. V této buňce se z něj odpařuje přebytečná voda, a tím se výsledný produkt zahušťuje. Práce včelky však zdaleka nekončí, pravidelně nektar kypří. Nasává tekutinu do hltanu a vypouští zpět i s enzymem obsaženým v jejích žlázách. Tyto enzymy štěpí složité i jednoduché cukry, výsledný produkt nazýváme včelí med. Včelky nakonec uzavřou buňky včelím voskem ve víře, že nasytí potomstvo.

 

Tip

Vyzkoušejte také panelu, přírodní sladidlo z cukrové třtiny pro netradičnější oslazení vašich cukrářských kousků!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie kJ / kcal
Tuky g
z toho nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy g
z toho cukry g
Vláknina g
Bílkoviny g
Sůl g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: