Med smíšený lesní

144 Kč 125 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Slečny včely se v našem lese pořádně nadřely, aby mě vyrobily! Vznikl jsem totiž kombinací medovicového a květového medu. Právě díky medovici mám tmavohnědou barvu a také výraznou až ostro-sladkou chuť.

          • med ze Slovenska!
          • 100% včelí med bez žádných dalších "zlepšováků"
          • díky pozitivním vlastnostem patří mezi superpotraviny

Detailní informace

470g
Vyprodáno
144 Kč
125 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Med smíšený lesní

Informace a výživové hodnoty 

Med je pokládán za nejstarší přírodní sladidlo na světě. V dnešní době je kvalitní med opravdu oblíbený, jeho příznivé účinky na zdraví i nesrovnatelná chuť si získala zástupy oblíbenců u nás i ve světě. Lesní med navíc obsahuje více minerálů oproti jiným květovým medům. Setkat se můžete také s názvem medovicový med, není totiž vyráběn přímo z květů, ale z medovice. Tu tvoří mšice, které se živí šťávami stromů, následně medovici sesbírají včely a dále to už znáte. A pokud neznáte, proces výroby medu naleznete níže. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. med je nejstarším přírodním sladidlem
  2. tento med pochází od drobných včelařů z oblasti, kde se nepěstuje řepka
  3. existují tři druhy medu - květový, medovicový a smíšený
  4. med má antibakteriální účinky
  5. v antickém období byl med uznávaný jako pokrm bohů

Základní specifikace
Složení 100% včelí med
Země původu Slovensko
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení skleněná nádoba
Úprava med
Velikost nespecifikované
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se med zpracovává?

Už jako malé děti jsme se učili o procesu výroby medu. Včelky vyletí z úlu a roztrousí se po louce. Každá včelka má připraven medový váček a po jeho naplnění se vrací z práce zpět domů. Tekutá hmota, kterou včelka vkládá do plastových buněk se nazývá nektar. V této buňce se z něj odpařuje přebytečná voda a tím se výsledný produkt zahušťuje. Práce včelky však zdaleka nekončí, pravidelně nektar kypří. Nasává tekutinu do hltanu a vypouští zpět i s enzymem obsaženým v jejich žlázách. Tyto enzymy štěpí složité i jednoduché cukry, výsledný produkt nazýváme včelí med. Včelky nakonec uzavřou plastové buňky včelím voskem ve víře, že nasytí potomstvo.

 

Použití

  • slazení nápojů
  • přidání do koláčů
  • výroba domácích sirupů
  • výroba kompotů a džemů
  • přidání do jogurtu či krupicové kaše

 

Tip

Vyzkoušejte také panelu, přírodní sladidlo z cukrové třtiny pro ještě netradičnější oslazení Vašich cukrářských kousků!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie kJ / kcal
Tuky g
z toho nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy g
z toho cukry g
Vláknina g
Bílkoviny g
Sůl g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: