Med květový mnohokvětý RAW
Související produkty
Detailní popis produktu
Med květový mnohokvětý RAW
Informace a výživové hodnoty
Med květový mnohokvětý RAW je 100% včelí med z jižního a východního Slovenska. Tepelná úprava do 40°C ho řadí do skupiny RAW potravin. Květový med vzniká nashromážděním nektaru, který pochází přímo z květů rostlin. Dále se dá rozdělit podle druhu rostlin, ze kterých byl sklizen. V případě mnohokvětého medu to bylo více rostlin a obsahuje několik různých svěžích chutí.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- med je nejstarším přírodním sladidlem
- tento med pochází od drobných včelařů z oblasti, kde se nepěstuje řepka
- existují tři druhy medu - květový, medovicový a smíšený
- med má antibakteriální účinky
- v antickém období byl med uznávaný jako pokrm bohů
Složení | 100% RAW včelí med |
Země původu | Slovensko |
Trvanlivost | 3-8 měsíců |
Balení | skleněná nádoba |
Úprava | med |
Velikost | nespecifikované |
Obchodní třída | prémiová kvalita |
Odrůda | nespecifikované |
Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

Jak se med zpracovává?
Už jako malé děti jsme se učili o procesu výroby medu. Včelky vyletí z úlu a roztrousí se po louce. Každá včelka má připraven medový váček a po jeho naplnění se vrací z práce zpět domů. Tekutá hmota, kterou včelka vkládá do plastových buněk se nazývá nektar. V této buňce se z něj odpařuje přebytečná voda a tím se výsledný produkt zahušťuje. Práce včelky však zdaleka nekončí, pravidelně nektar kypří. Nasává tekutinu do hltanu a vypouští zpět i s enzymem obsaženým v jejich žlázách. Tyto enzymy štěpí složité i jednoduché cukry, výsledný produkt nazýváme včelí med. Včelky nakonec uzavřou plastové buňky včelím voskem ve víře, že nasytí potomstvo.
Použití
- slazení nápojů
- přidání do koláčů
- výroba domácích sirupů
- výroba kompotů a džemů
- přidání do jogurtu či krupicové kaše
Tip
Vyzkoušejte také panelu, přírodní sladidlo z cukrové třtiny pro ještě netradičnější oslazení Vašich cukrářských kousků!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bílkoviny | g |
Sůl | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.