Med květový mnohokvětý RAW

202 Kč 176 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Ruce pryč od nezdravého rafinovaného cukru! Máš tu mne, zdravější a přírodnější alternativu sladidla! Včelky se pořádně nadřely, abys mohl mít tak sladkou dobrotu, která se příjemně rozplývá na jazýčku.

          • patří mezi superpotraviny
          • zdrojem mnoha vitamínů a minerálních látek
          • působí protizánětlivě, posiluje imunitní systém, podporuje trávení

Detailní informace

750g
Vyprodáno
202 Kč
176 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Med květový mnohokvětý RAW 

Informace a výživové hodnoty 

Med květový mnohokvětý RAW je 100% včelí med z jižního a východního Slovenska. Tepelná úprava do 40 °C ho řadí do skupiny RAW potravin. Květový med vzniká nashromážděním nektaru, který pochází přímo z květů rostlin. Dále se dá rozdělit podle druhu rostlin, ze kterých byl sklizen. V případě mnohokvětého medu to bylo více rostlin a obsahuje několik různých svěžích chutí.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. med je nejstarším přírodním sladidlem
  2. tento med pochází od drobných včelařů z oblasti, kde se nepěstuje řepka
  3. existují tři druhy medu - květový, medovicový a smíšený
  4. med má antibakteriální účinky
  5. v antickém období byl med uznávaný jako pokrm bohů

Základní specifikace
Složení 100% RAW včelí med
Země původu Slovensko
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení skleněná nádoba
Úprava med
Velikost nespecifikované
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se med zpracovává?

Už jako malé děti jsme se učili o procesu výroby medu. Včelky vyletí z úlu a roztrousí se po louce. Každá včelka má připraven medový váček a po jeho naplnění se vrací z práce zpět domů. Tekutá hmota, kterou včelka vkládá do plastových buněk se nazývá nektar. V této buňce se z něj odpařuje přebytečná voda a tím se výsledný produkt zahušťuje. Práce včelky však zdaleka nekončí, pravidelně nektar kypří. Nasává tekutinu do hltanu a vypouští zpět i s enzymem obsaženým v jejich žlázách. Tyto enzymy štěpí složité i jednoduché cukry, výsledný produkt nazýváme včelí med. Včelky nakonec uzavřou plastové buňky včelím voskem ve víře, že nasytí potomstvo.

 

Použití

  • slazení nápojů
  • přidání do koláčů
  • výroba domácích sirupů
  • výroba kompotů a džemů
  • přidání do jogurtu či krupicové kaše

 

Tip

Vyzkoušejte také panelu, přírodní sladidlo z cukrové třtiny pro ještě netradičnější oslazení Vašich cukrářských kousků!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie kJ / kcal
Tuky g
z toho nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy g
z toho cukry g
Vláknina g
Bílkoviny g
Sůl g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: