Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Máta peprná lyofilizovaná

Často si mě pletou s mojí sestrou mátou obecnou. Ta je spíše na slané pokrmy. Já jsem ideální pro sladká jídla a cukrovinky, jako jsou zmrzliny a krémy. Tak šup se mnou do kuchyně a pojďme spolu čarovat!

  • 100% mrazem sušená bylinka 
  • poctivá peprmintová chuť bez přidaných aditiv
  • šetrné sušení, které zachová živiny a barvu

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
163 Kč / ks
2 ks
-5%
155 Kč / ks
3 ks
-10%
147 Kč / ks

Vaše cena

163 Kč

Zboží můžete mít už ve čtvrtek 21. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

není skladem

Zásilkovna 65 Kč ve čtvrtek 21. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč ve čtvrtek 21. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Máta peprná lyofilizovaná kousky

Informace o produktu

Máta pepřová, peprmint, větrové koření nebo balšám, všechny tyto názvy označují jedinou bylinu, mátu peprnou. Její listy obsahují silici s mentolem, menthonem a dalšími látkami, například tříslovinami, flavonoidy nebo kyselinou octovou, díky nimž má máta svou svěží, chladivou vůni a blahodárné účinky na trávicí ústrojí. Využití mátových lístků je velice všestranné – od drinků, dortů, omáček, salátů až po zmrzlinu, která vás v létě osvěží jako žádná jiná.

TOP Informace o mátě peprné

  1. Je hybridem máty vodní a máty klasnaté.
  2. Mátový čaj působí proti nespavosti a bolestem hlavy.
  3. Můžete jej použít jako přírodní ochucovadlo.
  4. Pravděpodobně pochází ze západní Evropy, nyní se pěstuje v mírném podnebí po celém světě.
  5. Skladuje se při 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Zajímavosti a recepty

Základní specifikace
  • Složení máta peprná lyofilizované listy
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení PET dóza
  • Úprava kousky listů máty peprné
  • Typ sušení sušení mrazem
  • Surovina Máta
  • Zpracování Kousky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1400 kJ / 330 kcal
  • Tuky 5 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g
  • Sacharidy 36 g
  • z toho cukry 36 g
  • Vláknina 21 g
  • Bílkoviny 26 g
  • Sůl 0,3 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Máta peprná lyofilizovaná

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?