Masová směs koření lyofilizovaná (mrazem sušená)
Související produkty
Detailní popis produktu
Masová směs lyofilizovaná (mrazem sušená)
Informace a výživové hodnoty
Hledáte pořádné koření na maso, ale stále ve složení narážíte na zbytečně velké množství soli? V této směsi žádnou nenajdete, pouze bylinky, pepř a česnek. Výrazné aroma a chuť koření se hodí snad ke všem druhům masa a přidat ho můžete bez jediné obavy, že bude jídlo příliš slané. Směs se skvěle hodí i do masových polévek, kde podtrhne chuť surovin a dodá jim špetku jedinečnosti.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Směs neobsahuje sůl.
- Funguje jako přírodní ochucovadlo.
- Palčivou chuť česneku způsobuje silice alicin.
- Bylinky si zachovaly svou chuť i výživové hodnoty.
- Skladuje se při 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.
Složení | 100% bylinky (rozmarýn, tymián, petrželová nať, pepř, česnek, majoránka) |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | Litva |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | dóza s víčkem |
Typ sušení | sušení mrazem |
Velikost | 28 g |
Úprava | kousky bylinek |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při správném skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.
Jak se suroviny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Vyzkoušejte k večeři uvařit vegan těstoviny s naším kořením!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bílkoviny | g |
Sůl | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.