Prodejny jsou stále otevřeny. Po-Pá 9:00-18:00, So 9:00-12:00. Čekáme na vás!

Masová směs koření lyofilizovaná (mrazem sušená)

136 Kč 118 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Já jsem ta výrazná chuť masa a hamburgerů! Mám silnou vůni, se kterou vykouzlíš nejvoňavější večeři! Uhodneš, co všechno obsahuju? Rozmarýn, tymián, petrželovou nať, pepř, česnek a majoránku!

          • 100% mrazem sušené bylinky 
          • poctivá chuť bylinek bez přidaných aditiv
          • šetrné sušení zachová živiny, aroma a barvu

Detailní informace

28g
Skladem
136 Kč
118 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Masová směs lyofilizovaná (mrazem sušená)

Informace a výživové hodnoty

Hledáte pořádné koření na maso, ale stále ve složení narážíte na zbytečně velké množství soli? V této směsi žádnou nenajdete, pouze bylinky, pepř a česnek. Výrazné aroma a chuť koření se hodí snad ke všem druhům masa a přidat ho můžete bez jediné obavy, že bude jídlo příliš slané. Směs se skvěle hodí i do masových polévek, kde podtrhne chuť surovin a dodá jim špetku jedinečnosti.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Směs neobsahuje sůl.
  2. Funguje jako přírodní ochucovadlo.
  3. Palčivou chuť česneku způsobuje silice alicin.
  4. Bylinky si zachovaly svou chuť i výživové hodnoty.
  5. Skladuje se při 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

 

Základní specifikace
Složení 100% bylinky (rozmarýn, tymián, petrželová nať, pepř, česnek, majoránka)
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 28 g
Úprava kousky bylinek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při správném skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

 

Tip

Vyzkoušejte k večeři uvařit vegan těstoviny s naším kořením!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: