Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 8182x přečteno
🚛 Jen do neděle DOPRAVA ZDARMA už od 500 Kč! Zadej kód DZ500 a poštovné nech na nás! 🚛
Já jsem ta výrazná chuť masa a hamburgerů! Mám silnou vůni, se kterou vykouzlíš nejvoňavější večeři! Uhodneš, co všechno obsahuju? Rozmarýn, tymián, petrželovou nať, pepř, česnek a majoránku!
Hledáte pořádné koření na maso, ale stále ve složení narážíte na zbytečně velké množství soli? V této směsi žádnou nenajdete, pouze bylinky, pepř a česnek. Výrazné aroma a chuť koření se hodí snad ke všem druhům masa a přidat ho můžete bez jediné obavy, že bude jídlo příliš slané. Směs se skvěle hodí i do masových polévek, kde podtrhne chuť surovin a dodá jim špetku jedinečnosti.
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Jak skladovat potraviny sušené mrazem
22.03.21 | 8423x přečteno | 5 minut
15.12.20 | 8946x přečteno | 4 minuty
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Masová směs koření lyofilizovaná