Masala omáčka lyofilizovaná (mrazem sušená)
Související produkty
Detailní popis produktu
Masala omáčka lyofilizovaná (mrazem sušená)
Informace a výživové hodnoty
Co tak si přinést trošku Indie k vám domů? Masala omáčka je pravá indická omáčka a v překladu znamená směs koření. Skládá se z různých druhů koření a zeleniny, které jako celek dodávají příjemnou a plnou chuť každému pokrmu. Indové jsou skvělí gurmáni, kteří si s chutí jídla rádi hrají, proto jsme se rozhodli touto kuchyní inspirovat a vytvořili jsme naši masala omáčku. Neobsahuje žádné glutamany, éčka nebo stabilizující látky. Jde o čistou směs lyofilizované zeleniny a přírodního koření.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Je původem z Indie a v překladu znamená směs koření.
- Neobsahuje žádná éčka, glutamany, dochucovadla.
- Lyofilizací se odstraňuje voda, ale chuť se koncentruje.
- Z malého balíčku si můžete připravit až 8 porcí.
- Pochází z české domácí výroby.
Složení | sůl, pepř, kurkuma, kokosové mléko, rajče, cibule, koriandr, bobkový list |
Země původu | Česká republika |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | sušení mrazem ve vakuu |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | lyofilizovaná omáčka ve formě prášku |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

Jak se omáčka suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Použití
- do polévek a omáček
- na ochucení masa
- především na ochucení kuřecího masa
- hodí se k rýži, těstovinám, kuskusu a cizrně
- všeobecně jako koření
Tip
Masala není jediná surovina, kterou jsme pro Vás nechali mrazem usušit. Co tak zkusit lyofilizovaný prášek česneku nebo zázvoru?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bílkoviny | g |
Sůl | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.