Masala omáčka lyofilizovaná (mrazem sušená)

Unikátní
201 Kč 175 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Vysušili mě mrazem, aby si mě mohl ochutnat nejen v Indii, ale i u Tebe doma! Připravíš mě během minuty. Tak na co čekáš? Koho oslníš svými kulinářskými schopnostmi?

Detailní informace

50g
Skladem
201 Kč
175 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Masala omáčka lyofilizovaná (mrazem sušená)

Informace a výživové hodnoty

Co tak si přinést trošku Indie k Vám domů? Masala omáčka je původem právě odtud a v překladu znamená směs koření. Skládá se z různých druhů koření a zeleniny, které jako celek dodávají příjemnou a plnou chuť každému pokrmu. Indové jsou skvělí gurmáni, kteří si s chutí jídla rádi vyhrávají, proto jsme se rozhodli touto kuchyní inspirovat a vytvořili jsme naši masala omáčku. Neobsahuje žádné glutamáty, éčka nebo stabilizující látky. Jde o čistou směs lyofilizované zeleniny a přírodního koření.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. je původem z Indie a v překladu znamená směs koření
  2. neobsahuje žádné éčka, glutamáty, dochucovadla
  3. lyofilizací se odstraňuje voda, ale chuť se koncentruje
  4. z malého balíčku si můžete připravit až 8 porcí
  5. pochází z české domácí výroby

 

Základní specifikace
Složení sůl, pepř, kurkuma, kokosové mléko, rajče, cibule, koriandr, bobkový list
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Velikost nespecifikované
Úprava lyofilizovaná omáčka ve formě prášku
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se omáčka suší mrazem?

Lyofilizace, nebo jinak sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se omáčka vařila při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše spálenina, než lyofilizovaná masala.

 

Použití

  • do polévek a omáček
  • na ochucení masa
  • především na ochucení kuřecího masa
  • hodí se k rýži, těstovinám, kuskusu a cizrně
  • všeobecně jako koření

 

Tip

Masala není jediná, kterou jsme pro Vás nechali mrazem usušit. Co tak zkusit lyofilizovaný prášek česneku nebo zázvoru?

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: