Mandlová mouka Extra Fine
Související produkty
Detailní popis produktu
Mandlová mouka Extra Fine
Informace a výživové hodnoty
Přinášíme vám jemně namletou mouku z mandlí Marcona. Tato odrůda pochází ze Španělska. Mandle jsou sladké a mají vysokou kvalitu. Víme, že nemáte čas na mletí ořechů, a tak jsme je připravili přímo pro vás. Jemně namleté ořechy pro rychlé a snadné použití. Mouka obsahuje pouze přírodní jádra mandlí. Navíc jsou pomleté bez slupky, takže mají i krásnou mandlovou barvu bez jiných nežádoucích příměsí. Vhodná je pro profesionály, ale i pro domácí kuchtíky. Pokud však hledáte perfektní mouku na makronky, zvolte naši druhou, perfektně namletou mandlovou mouku, která je na makronky přímo stvořená!
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Existuje více než 30 druhů mandlí pěstovaných komerčně.
- Bezlepková a navíc zdravější alternativa klasické mouky.
- Neobsahují žádná další aditiva.
- Známe dva druhy mandlí – hořké a sladké.
- Jemně mletá z loupaných mandlí (bez slupky).
Složení | 100% pomleté přírodní mandle |
Země původu | Španělsko |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikováno |
Úprava | jemně mletá mouka |
Obchodní třída | nespecifikováno |
Odrůda | Marcona |
Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

Jaké mandle známe?
Mandle nejsou pouze jedny. Věděli jste, že se dělí podle typu, chuti, kvality, velikosti a odrůdy? Známe sladké mandle a hořké. Protože hořké mandle obsahují škodlivou látku amygdalin, většinou v nabídce najdete pouze ty sladké. Mezi nejoblíbenější odrůdy patří například odrůdy Nonpareil, Valencia, Carmel a Marcona. Podle typu zpracování je najdete se skořápkou a bez, se slupkou nebo blanšírované, kousky, plátky nebo jako mouku. Třída nebo kvalita mandlí závisí na počtu škrábanců, zlomků, drtí a tom, zda je přítomna nějaká příměs. Dalšími kritérii jsou pak váha a velikost.
Použití
- náhrada za klasickou bílou mouku
- na pečení
- piškot
- RAW pečení
- do různých jiných pokrmů (na zahuštění)
Tip
Pečete koláč s naší moukou? Co tak tomu dodat tu pravou mandlovou chuť a vůni a přidat i jádra mandlí nahoru či mandlovou pastu do krému?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 2657,3 kJ / 653,3 kcal |
Tuky | 51,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 3,5 g |
Sacharidy | 18,6 g |
z toho cukry | 4,2 g |
Vláknina | 10 g |
Bílkoviny | 20,4 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 236 mg |
Železo | 3,57 mg |
Draslík | 679 mg |
Vitamín E | 26 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.