Mandle uzené z Holandska

od 462 Kč od 402 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Holanďané nás teda pěkně vyudili. A pak také opražili na sucho bez oleje, až jsme skoro vyskakovaly z pánve. Nyní voníme tak, že nám každá klobáska může závidět!

          • hodíme se na stůl mezi sýry a uzeniny pro návštěvy
          • jsme vynikající pochoutka k dobrému vínu
          • perfektně opražené na sucho, uzené a dochucené špetkou soli

Detailní informace

1kg
Skladem
462 Kč
402 Kč bez DPH
3kg (3x1kg)
Skladem
1 248 Kč
1 085 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mandle uzené z Holandska

Informace a výživové hodnoty 

Dovezli jsme kvalitní mandle z Nizozemska, ale tyto jsou trochu jiné. Perfektně se hodí k ostatním uzeninám na stůl nebo jen tak na mlsání k telce. Většinou se ořechy praží na oleji, ale tyto mandle jsou výjimečné a jsou pražené na sucho, bez kapky oleje. Kromě soli v nich nenajdete ani žádné konzervační látky a jiné přísady. Jsou pěkně vyuzené a strčí do kapsy nejednu klobásku. Uzeniny stranou, tyto mandle chutnají stejně, a přitom jsou uvnitř stále jemné a krémové.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. existuje více než 30 druhů mandlí pěstovaných komerčně
  2. alternativa za chipsy a snacky
  3. kvalitní americké mandle
  4. známe dva druhy mandlí - hořké a sladké
  5. pražené na sucho bez oleje

 

Základní specifikace
Složení mandle, sůl
Země původu Holandsko
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava pražené mandle
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.
 
 

 

Jaké mandle známe?

Mandle nejsou pouze jedny. Věděli jste, že se dělí podle typu, chuti, kvality, velikosti a odrůdy? Známe sladké mandle a hořké. Protože hořké mandle obsahují škodlivou látku amygdalin, většinou v nabídce najdete pouze ty sladké. Mezi nejoblíbenější odrůdy patří například odrůdy Nonpareil, Valencia, Carmel a Marcona. Podle typu zpracování je najdete se skořápkou a bez, se slupkou nebo blanšírované, kousky, plátky nebo jako mouku.
Třída nebo kvalita mandlí závisí na počtu škrábanců, zlomků, drtí a zda je přítomna nějaká příměs. Podle velikosti je můžeme třídit hned několika způsoby - mm, oz, g. Více se dočtete v našich článcích.

 

Použití

  • mlsání a odměny
  • na stůl k sýrům a uzeninám
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • do různých jídel (salát)
  • občerstvení pro každou návštěvu

 

Tip

Zabalte si mandle do produktivní krabičky a můžete je mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2671 kJ / 638 kcal
Tuky 52 g
z toho nasycené mastné kyseliny 4 g
Sacharidy 19,2 g
z toho cukry 4,8 g
Vláknina 10 g
Bílkoviny 18,3 g
Sůl 1,4 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 291 mg
Železo 3,68 mg
Draslík 699 mg
Fosfor 466 mg
Hořčík 274 mg
Sodík 143 mg
Zinek 3,1 mg
   
   
   
   
   

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: