Mandle uzené z Holandska

309 Kč 269 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Holanďané nás teda pěkně vyudili. A pak také opražili, až jsme skoro vyskakovali z pánve. Nyní voníme tak, že nám každá klobáska může závidět!

          • lehce slané
          • z kvalitních amerických mandlí
          • vynikající pochoutka k vínu

Detailní informace

1kg
Skladem
309 Kč
269 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mandle uzené z Holandska

Informace a výživové hodnoty 

Kvalitní americké mandle v Nizozemí pořádně vyudili. Pevná a křupavá jádra si zachovala typicky jemnou mandlovou chuť, ve které je cítit uzený nádech, který podtrhuje lehká slanost. A ta vůně! Úplně jako vytažené z udírny. Perfektně se hodí na talíř s uzeninami a sýrem, ale i jen tak na mlsání k telce. V Holandsku zkrátka umí i jiné věci, než jen sýry. Přesvědčte se sami. 

 

5 věcí, které jste o této surovině nevěděli

  1. Uzené mandle jsou skvělou alternativou chipsů a snacků.
  2. Najdete je také v MYXu Salty.
  3. Kvalitní americké mandle.
  4. Hodí se k sýrům a uzeninám.
  5. Mandle působí jako přírodní antioxidant.

 

Základní specifikace
Složení 90,9 % mandle, 5,5 % slunečnicový olej, 3,6 % uzený prášek (kouřové aroma, sůl, dextróza, řepkový olej, maltodextrin, E551, E327, E414)
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Holandsko
Trvanlivost 3-8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost 23 / 25
Úprava pražené mandle
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
  
Jaké mandle známe?

Mandle nejsou pouze jedny. Věděli jste, že se dělí podle typu, chuti, kvality, velikosti a odrůdy? Známe sladké mandle a hořké. Protože hořké mandle obsahují škodlivou látku amygdalin, většinou v nabídce najdete pouze ty sladké. Mezi nejoblíbenější odrůdy patří například odrůdy Nonpareil, Valencia, Carmel a Marcona. Podle typu zpracování je najdete se skořápkou a bez, se slupkou nebo blanšírované, kousky, plátky nebo jako mouku.
Třída nebo kvalita mandlí závisí na počtu škrábanců, zlomků, drtí a tom, zda je přítomna nějaká příměs. Dalšími kritérii jsou pak váha a velikost. Více se dočtete v našich článcích.

druhy-zpracovani-mandli-prirodni-orechy

 
Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2560 kJ / 611 kcal
Tuky 52,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 4,2 g
Sacharidy 10,5 g
z toho cukry 5,5 g
Vláknina 9,9 g
Bílkoviny 20,3 g
Sůl 1,94 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník -
Železo -
Draslík -
Fosfor -
Hořčík -
Sodík 0,77 g
Zinek -

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
J Avatar autora | 5.3.2021
Mandle byly výborné a křupavé. Uzená chuť byla velice návyková.
5
P Avatar autora | 19.1.2021
Uzené mandle byly výborné a zbývající, které byly uzavřeny v zipovém sáčku vydržely "nezvlhlé" a křupavé.