Mandle pražené solené uzené ořechy

358 Kč / kg 311 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Detailní informace

1kg
Skladem
358 Kč / kg
311 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mandle pražené solené uzené ořechy

Mandle uzené jsou solené pražené ořechy pocházející z USA. Jestliže hledáte nejlepší a nejchutnější ořechy, tak je pro Vás Svět plodů tím pravým místem.

Základní specifikace:
Složení:     mandle natural uzené, rostlinný olej, sůl
Země původu: USA
Trvanlivost: min. 3 - 18 měsíců
Balení: zipový znovuuzavíratelný sáček
Úprava: uzené pražené solené mandle
Velikost: nespecifikováno
Obchodní třída: celé jádra ořechů, minimum zlomku
Odrůda: nespecifikováno
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 *přesné datum na vyžádání po mailu, popř. telefonu PROVOZ & EXPEDICE
Makro živiny na 100g:
Energie 2541 kj/607 kcal
Tuky 55,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 4,2 g
Sacharidy 17,7 g
z toho cukry 4,6 g
Vláknina 10,5 g
Bílkoviny 21,2 g
Sůl 0,2 g
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mikro živiny na 100g:
Sodík 143 mg
Hořčík 274 mg
Vápník 291 mg
Železo 3,68 mg
Draslík 699 mg
Fosfor 466 mg
Zinek 3,1 mg
Vitamin B1 0,092 mg
Vitamin B2 0,781 mg
Vitamin B6 0,118 mg
Niacin 3665 mg
Niacin 1,062 mg
Vitamin E 25,97 mg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mandle pražené solené uzené ořechy 1 image 

Mandle uzené

Mandle se obvykle udí za přidání soli, oleje a konzervačních látek, což oproti normálním přírodním mandlím mírně zvyšuje obsah tuku a kalorií. Zároveň jim dodává kouřovou příchuť. Obsah kalorií se liší v závislosti na podílu složek. Většina tuku je stejně jako u přírodních mandlí zdravý a prospěšný mononenasycený tuk.

 

 

 

 

Mandle pražené solené uzené ořechy 2 image

 

 

 

Zabraňují křečím

Látky v nich obsažené pomáhají odbourat špatný LDL cholesterol, který se usazuje v cévách. Přidaná sůl zabraňuje vzniku křečí.

 

 

 

Mandle pražené solené uzené ořechy 3 image

 

 

 

 

Pochoutka na večer

Večer u televize si můžete zpříjemnit například těmito ořechy. Jsou chutné a rozhodně jejich konzumací nic nezkazíte, právě naopak. 

 

 

 

 

Víte, že...

Mandle

Jsou semena ovoce podobného švestce, rostoucím na stromu Mandloň obecná (Prunus dulcis). Jsou oválné, podlouhlé „oříšky“, špinavě bílé barvy, pokryty světle hnědou slupkou. Mandle jsou typické svojí nasládlou chutí, díky čemuž našli své místo především ve sladké kuchyni.

Kromě chuti mají mandle i příznivý vliv na naše zdraví. Obsahují minerály důležité pro zdraví organismus, jako je hořčík, měď, vápník, zinek a fosfor. Z vitamínů mandle obsahují hlavně B-komplex (B1, B2, B3, B5,B6), a vitamin E. Mandle mají vysokou energetickou hodnotu, zároveň jsou ale velmi tučné, nicméně ne tak moc jako ostatní ořechy, mandle obsahují asi jen 50% tuku. Oproti ostatním ořechům také obsahují výrazně vyšší podíl bílkovin, zhruba 20% mandlí tvoří bílkoviny. Pravidelná konzumace mandlí posilňuje nervy, pomáhá překonávat stres a únavu.

O mandlích

Mandle původně pocházejí z oblasti Malé Asie a Severní Afriky. V současnosti se pěstují v celém Středomoří, v Austrálii a USA, v Kalifornii. USA je hlavním světovým producentem mandlí, ročně produkuje kolem 2 milionů tun mandlí a pokrývá světovou produkci více než z 70%, na druhém místě je světově Španělsko, které ale produkuje pouhou desetinu toho co USA.

Existují 2 druhy mandlí, mandle sladké (Prunus amygdalu Dulcis) a mandle hořké (Prunus amygdalu Amara). Právě sladké mandle jsou ty, které se běžně konzumují a používají v potravinářství. Hořké mandle se používají k výrobě mandlového oleje, sloužící také jako dochucovadlo potravin, nebo pro likéry. Ve své přirozené podobě jsou hořké mandle nepoživatelné, obsahují toxické látky jako je kyselina kyanovodíková. Tyto látky jsou odstraněny až při zpracování.

Vhledem k vysokému obsahu tuku je důležité madle správně skladovat, aby se brzy nezkazily. Mandle uchovávejte v neprodyšném obalu, na suchém chladném místě, které není vystaveno slunečnímu záření. V chladném prostředí vydrží až několik měsíců a déle si uchovají svoji svěžest, uchované v mrazáku mohou vydržet klidně celý rok. To neplatí pro krájené, drcené, nebo blanšírované mandle, u nich je doba poživatelnosti nižší.

Vliv na člověka

Mandle mají vliv na snížení rizika srdečních onemocnění. Látky obsažené v mandlích, zejména hořčík pomáhá uvolňovat žíly a tepny, odbourává škodlivý LDL cholesterol, který se v žílách usazuje, čímž zlepšuje krevní tok, okysličení a rozvod živin po těle. Draslík obsažený v mandlích pomáhá s nervovými přenosy v těle a kontrakcí svalů, což zahrnuje i srdce.

Mandle jsou skvělým zdrojem fosforu a vápníku (266mg/100g). Tyto minerály mají v lidském organismu nezastupitelnou roli, mají zásadní vliv na pevnost a odolnost kostí a zubů. Může i proces hojení zlomenin, a v pozdějším věku může pomoci předcházet osteoporóze, řídnutí kostí.

Zajímavosti

Existuje až 30 druhů mandlí, avšak asi jen 10 se jich zpracovává. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: