Mandle "KRÁLOVSKÉ" z Chile

od 175 Kč od 152 Kč bez DPH 350 Kč / 1 kg

Zvolte variantu

Detailní informace

500g
Skladem
175 Kč
152 Kč bez DPH
1kg
Skladem
329 Kč
286 Kč bez DPH
5kg
Skladem
1 531 Kč
1 331 Kč bez DPH
10kg (karton)
Skladem
2 412 Kč
2 097 Kč bez DPH
22.68kg (karton)
Vyprodáno
5 954 Kč
5 177 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mandle "KRÁLOVSKÉ" z Chile

Doslova královsky sladké mandle. Pocházíme z velké USA, ale žádné království tam není. Za to tady u nás ve Světě plodů, tady je králem každý ořech!

 
   prémiová kvalita SUPREME
  pestrost využití - mandlové mléko, mandlová mouka, zdobení na dezerty...
  bez dalších aditiv
 

Základní specifikace

  Složení
100% mandle Non Pareil (královské)
  Země původu
Chile
  Trvanlivost
min. 3–18 měsíců*
  Balení
zipový znovuuzavíratelný sáček
  Úprava
celé mandle, neblanšírované
  Velikost 1,3g/mandli
  Obchodní třída
SUPREME, prémiová kvalita
  Odrůda NON PAREIL

*přesné datum na vyžádání po mailu, popř. telefonu EXPEDICE & KANCELÁŘ

 

Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. Výsledek obrázku pro thumbs up emoji png


 

Zajímavosti

   Celosvětová produkce mandlí tvořila v roce 2017 více než 1 milion tun. Největším světovým producentem mandlí je USA (81%), poté Austrálie (7%), Španělsko (4%), Írán (1%), Tunisko (1%) a ostatní země (6%).

   Velkou nákladovou položkou pěstitelů mandlí je zapůjčení včel. Mandle totiž nejsou samosprašné a jsou závislé na opylení. Bez opylení by nevyrostla jediná mandle. Proto si vždy musí pěstitelé mandlí domluvit včelstvo za účelem opylení celého sadu.

 ✓   Amerika je největším producentem mandlí, přičemž americké mandle jsou bez amygdalinu a nejsou hořké. 
 
✓    Kalifornie je největším světovým producentem sladkých mandlových jader. Kalifornská mandle je 100% sladká mandle a neobsahuje hořkou mandlovou složku. Podléhají USDA normě – nastavení sortovacího stroje, který třídí mandle.
 
   Existují různé druhy mandlí, které se vyznačují různými krajinami původu, senzorickými vlastnostmi (tloušťkou a barvou kůže, případně ochmýřením) a to například:
  • Kalifornie – středně hnědá
  • Nonpareil – světle hnědá jádra se žilkatostí (vzor zrna nebo linky). Díky slabší slupce jsou tyto jádra sladší.
  • Mise – spíše tmavá, silná kůže (kvůli tomu není vhodná na blanšírování a mletí), kulatý či kapkovitý tvar
  • Carmel – středně hnědá jádra, asymetricky tvarovaná
  • Butte – středně hnědá
  • Ne plus – spíše tmavě hnědá, dlouhověké jádro, pramínky
  • Italské mandle – Italské mandle jsou tmavší, mají velmi silnou a aromatickou mandlovou chuť se sklonem k hořkosti. Hlavními pěstitelskými oblastmi jsou regiony Bari (typický křížový výřez) a Sicílie.
  • Mandle z ostatních regionů – Australská a chilská jádra mandlí jsou srovnatelná s produkty z Kalifornie, ale sklízí se v menším množství. Dříve jsme Australské mandle měli v nabídce, avšak v současné době je zkupuje Čína a v Evropě jsou tudíž nedostupné.
  • Hořké mandle – Hořké mandle se pěstují hlavně v severní Africe (Maroko, Alžírsko). Menší množství se vyrábí ve středomořském regionu. Ořechy jsou menší, mají sklon k prasknutí, jsou prašnější a mají větší kontaminaci (zbytky ulity, menší kameny) – vhodné k výrobě tresti a marcipánu.


 

Výživové hodnoty mandle královské na 100 g 

MAKROŽIVINY 
 
   Energie 2593 kJ / 628 kcal 
   Tuky
56 g 
   z toho nasycené mastné kyseliny
4,5 g 
   Sacharidy
4 g 
   z toho cukry
4 g 
   Vláknina 12 g 
   Bílkoviny 21 g 
   Sůl 0 g 
MIKROŽIVINY
 
   Sodík
1 mg 
   Hořčík
270 mg 
   Vápník
269 mg

                                                                               



Použití
 

   zdravé mlsání
   vhodné jako svačina do školy, práce a na výlety
   oblíbenou drobenkou sladkých dezertů a dortů
✓   vhodný do sladkých a slaných pokrmů
✓   přidejte si do müsli



Tip

   sbalte si mandle do produktivní krabičky a můžete je mít vždy a všude po ruce
2639-8

 


Víte, že...

Mandle "KRÁLOVSKÉ" z USA 11 image

 

 

Zdravý krevní oběh

Mandle snižují riziko onemocnění krevního oběhu. Látky v nich obsažené pomáhají odbourat špatný LDL cholesterol, který se usazuje v cévách. Tím zlepšuje krevní oběh, pomáhá okysličovat krev a rozvádět živiny po těle.

 

 

 

 

Mandle "KRÁLOVSKÉ" z USA 12 image

 

Zdroj minerálů

Mandle jsou zdroj zdraví prospěšných minerálů, které mají na člověka další pozitivní účinky. Fosfor a vápník mají zásadní vliv na pevnost kostí a zubů. Pomáhá s procesem hojení zlomenin a v pomáhají zamezit řídnutí kostí v pozdějším věku. Draslík pomáhá s nervovými přenosy v těle a stimuluje funkci svalů.

 

  

  

 

Mandle "KRÁLOVSKÉ" z USA 13 image

 

 

Mandle v gastronomii

Tyto skvěle chutnající oříšky najdete jako součást několik skvělých jídel. Mléko, typické pro svoji oříškovou krémovou chuť, bez laktózy a cholesterolu. Orgeatový sirup, často používaný k aromatizaci koktejlů. Sladká mandlová mouka, která lze nalézt zejména v cukrárnách, kde se používají při výrobě pochoutek, jako je Sacher dortu, nebo marcipán. Anebo si přidejte mandle s medem do snídaňových cereálií.

 

 

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: