Mandle v čokoládě se skořicí

od 190 Kč / 500g od 165 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Detailní informace

500g
Skladem
190 Kč / 500g
165 Kč bez DPH
3kg (gastro)
Skladem
987 Kč / 3kg
858 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mandle v mléčné čokoládě se skořicí 

Mandle v mléčné čokoládě se skořicí jsou sladké křupavé oříšky obalené v mléčné čokoládě a sypané skořicí. Jestliže hledáte nejlepší a nejchutnější ořechy, tak je pro Vás Svět plodů tím pravým místem.

Základní specifikace:
Složení:     celé mandle, 30% mléčná čokoláda, skořice
Země původu: ČR
Trvanlivost: min. 3 - 18 měsíců
Balení: zipový znovuuzavíratelný sáček
Úprava: celá jádra mandlí obalená v čokoládě a sypaná skořicí
Velikost: nespecifikováno
Obchodní třída: celá jádra ořechů, minimum zlomků
Odrůda: nespecifikováno
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 *přesné datum na vyžádání po mailu, popř. telefonu PROVOZ & EXPEDICE
Makro živiny na 100g:
Energie 2270 kj/545 kcal
Tuky 34,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 17 g
Sacharidy 52,4 g
z toho cukry 46,2 g
Vláknina 1,3 g
Bílkoviny 9,5 g
Sůl 0,19 g
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

*přesné datum na vyžádání po mailu, popř. telefonu PROVOZ & EXPEDICE

 

 

Mandle v mléčné čokoládě se skořicí 1 image

 

 

 

Mandle v čokoládě se skořicí

Mandle mají nasládlou a lahodnou chuť a obaleny v mléčné čokoládě mají ještě lepší. Sladká mandlová chuť je ještě znásobena lahodnou mléčnou čokoládou. 

 

 

 

Mandle v mléčné čokoládě se skořicí 2 image

 

 

Čokoláda a skořice

Mandle v čokoládě jsou ještě obaleny ve skořici. Skořice je vlastně kůra stromů skořicovníku, sama o sobě má mírně nasládlou chuť,ale její pravý potenciál se uplatní v kombinaci s něčím, nejlépe na sladko. Kromě chuti má skořice i látky prospěšné zdraví, pomáhá snižovat krevní tlak, má antibiotické účinky a zlepšuje chuť k jídlu.

 

 

 

 

Mandle v mléčné čokoládě se skořicí 3 image

 

 

Zdroj minerálů

Mandle jsou zdroj zdraví prospěšných minerálů, které mají na člověka další pozitivní účinky. Fosfor a vápník mají zásadní vliv na pevnost kostí a zubů. Pomáhá s procesem hojení zlomenin a v pomáhají zamezit řídnutí kostí v pozdějším věku. Draslík pomáhá s nervovými přenosy v těle a stimuluje funkci svalů.

 

 

 

Víte, že...

Mandle

Jsou semena ovoce podobného švestce, rostoucím na stromu Mandloň obecná (Prunus dulcis). Jsou oválné, podlouhlé „oříšky“, špinavě bílé barvy, pokryty světle hnědou slupkou. Mandle jsou typické svojí nasládlou chutí, díky čemuž našli své místo především ve sladké kuchyni.

Kromě chuti mají mandle i příznivý vliv na naše zdraví. Obsahují minerály důležité pro zdraví organismus, jako je hořčík, měď, vápník, zinek a fosfor. Z vitamínů mandle obsahují hlavně B-komplex (B1, B2, B3, B5,B6), a vitamin E. Mandle mají vysokou energetickou hodnotu, zároveň jsou ale velmi tučné, nicméně ne tak moc jako ostatní ořechy, mandle obsahují asi jen 50% tuku. Oproti ostatním ořechům také obsahují výrazně vyšší podíl bílkovin, zhruba 20% mandlí tvoří bílkoviny. Pravidelná konzumace mandlí posilňuje nervy, pomáhá překonávat stres a únavu.

O mandlích

Mandle původně pocházejí z oblasti Malé Asie a Severní Afriky. V současnosti se pěstují v celém Středomoří, v Austrálii a USA, v Kalifornii. USA je hlavním světovým producentem mandlí, ročně produkuje kolem 2 milionů tun mandlí a pokrývá světovou produkci více než z 70%, na druhém místě je světově Španělsko, které ale produkuje pouhou desetinu toho co USA.

Existují 2 druhy mandlí, mandle sladké (Prunus amygdalu Dulcis) a mandle hořké (Prunus amygdalu Amara). Právě sladké mandle jsou ty, které se běžně konzumují a používají v potravinářství. Hořké mandle se používají k výrobě mandlového oleje, sloužící také jako dochucovadlo potravin, nebo pro likéry. Ve své přirozené podobě jsou hořké mandle nepoživatelné, obsahují toxické látky jako je kyselina kyanovodíková. Tyto látky jsou odstraněny až při zpracování.

Vhledem k vysokému obsahu tuku je důležité madle správně skladovat, aby se brzy nezkazily. Mandle uchovávejte v neprodyšném obalu, na suchém chladném místě, které není vystaveno slunečnímu záření. V chladném prostředí vydrží až několik měsíců a déle si uchovají svoji svěžest, uchované v mrazáku mohou vydržet klidně celý rok. To neplatí pro krájené, drcené, nebo blanšírované mandle, u nich je doba poživatelnosti nižší.

Vliv na člověka

Mandle mají vliv na snížení rizika srdečních onemocnění. Látky obsažené v mandlích, zejména hořčík pomáhá uvolňovat žíly a tepny, odbourává škodlivý LDL cholesterol, který se v žílách usazuje, čímž zlepšuje krevní tok, okysličení a rozvod živin po těle. Draslík obsažený v mandlích pomáhá s nervovými přenosy v těle a kontrakcí svalů, což zahrnuje i srdce.

Mandle jsou skvělým zdrojem fosforu a vápníku (266mg/100g). Tyto minerály mají v lidském organismu nezastupitelnou roli, mají zásadní vliv na pevnost a odolnost kostí a zubů. Může i proces hojení zlomenin, a v pozdějším věku může pomoci předcházet osteoporóze, řídnutí kostí.

Mandlové produkty

Mandlové mléko

Mandlové mléko, je rostlinné mléko, vyráběné z mandlí. Je typické svojí krémovou ořechovou chutí. Mléko neobsahuje laktózu, ani cholesterol, proto je často konzumováno těmi s alergií na laktózu, nebo těmi, kteří se chtějí vyhnout konzumaci mléčných výrobků, například veganům.

Mléko je vyráběno v několika variantách, slazené, neslazené, s vanilkovou, kakaovou, nebo čokoládovou příchutí.

Mandlový sirup

Orgeat sirup, je sladký sirup vyrobený z mandlí, cukru a pomerančového květu. Má výraznou mandlovou chuť a je často používám k aromatizaci koktejlů.

Mandlová mouka

Mandlové mouka je název pro vlastně jen mleté blanšírované sladké mandle. Požívá se hlavně v cukrárnách a cukrářských výrobcích, hlavně při výrobě moučníků a desertů, Sacher dortu, jedná se o důležitou ingredienci marcipánu.

Mandle v čokoládě

Mandle se díky své přirozeně sladké chuti přímo nabízely k tomu být obaleny v čokoládě nebo medu. Máme tu mandle obaleny v klasických čokoládách, mléčné, bílé a hořké, ale i mandle v neobvyklých kombinacích, mandle obalené ve skořici, morinze, nebo v drceném ovoci.

TIPY jak si vychutnat mandle

Pro skvělou mandlovou chuť přidejte trochu mandlového másla do vašich cereálií.

Výroba mandlového mléka je velice jednoduchá, můžete si ho snadno vyrobit a vychutnat i u vás doma. Stačí k tomu jeden šálek mandlí, dva šálky vody, mixér a sítko. Dejte mandle do nádoby, zalijte vodou a nechte přes noc odmočit. Po odmočení nalijte obsah do mixéru a mixujte zhruba 2 minuty na vysokou rychlost. Tekutinu přeceďte do připravené nádoby. A je to, můžete dochutit medem, nebo třeba javorovým sirupem, záleží čistě na vaší chuti.

Zajímavosti

Existuje až 30 druhů mandlí, avšak asi jen 10 se jich zpracovává.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: