Loupané mandle

Nejprodávanější

Mandle loupané blanšírované 1 image
 
od 189 Kč
(od 164 Kč bez DPH)
Mandle loupané plátky 1 image
 
208 Kč
(181 Kč bez DPH)
2 položek celkem
Mandle loupané plátky 1 image
181 Kč bez DPH
208 Kč
0020/500G
Mandle loupané blanšírované 1 image
od 164 Kč bez DPH
od 189 Kč
0019/500G

792_mandle-lupane-blansirovane-1-image

Loupané mandle

Mandle nejsou jenom jedny. Věděli jste, že se dělí podle typu, chuti, kvality, velikosti a odrůdy?

Chci se dozvědět více

 

Proč právě mandle?

  • příznivý vliv na naše zdraví
  • obsahují minerály důležité pro zdraví organismu - hořčík, měď, vápník, zinek a fosfor
  • zdroj vitamínů B-komplex (B1, B2, B3, B5, B6) a vitamínu E
  • vysoká energetická hodnota
  • obsahují asi jen 50% tuku
  • výrazně vyšší podíl bílkovin, zhruba 20% tvoří bílkoviny
  • pravidelná konzumace mandlí posilňuje nervy, pomáhá překonávat stres a únavu
  • hořčík pomáhá uvolňovat žíly a tepny, odbourává škodlivý LDL cholesterol
  • draslík obsažený v mandlích pomáhá s nervovými přenosy v těle a kontrakcí svalů, což zahrnuje i srdce
  • zdroj fosforu a vápníku (silné a zdravé kosti)

 

Jaké mandle známe?

  • hořké a sladké mandle  
  • sladké mandle se dělí dále na mandle s tvrdou a měkkou skořápkou
  • existuje až 30 druhů mandlí, které se pěstují komerčně
  • mezi nejoblíbenější patří například odrůdy Nonpareil, Valencia, Carmel, Marcona
  • podle typu zpracování je najdete se skořápkou a bez, se slupkou nebo blanšírované, kousky, úlomky a nebo jako mouku
  • třída a kvalita mandlí závisí na počtu škrábanců, zlomků, drtí a zda je přítomna nějaká příměs
  • podle velikosti je můžeme třídit hned několika způsoby - mm, oz, g

 

798_mandle-lupane-blansirovane-platky-z-usa-1-image_1