Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 19334x přečteno
10% sleva na Čokoládovky! 😍 kód: COKOLADOVKY10
Jsme sladké svěží mandarinky, které mají ve Světě plodů sezónu po celý rok! Připrav se na jemný citrusový prášek, který si můžeš vychutnat v každém dezertu i nápoji. Pojď s námi experimentovat!
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Náš lyofilizovaný mandarinkový prášek si zachoval barvu i chuť čerstvého ovoce. Kombinuje kyselou citrusovou vůni s intenzivní sladkou chutí a svou barvou rozzáří každý pokrm, ať už sladký, nebo slaný. Využít jej můžete v asijské kuchyni, zejména jako náhradu pomeranče, ale také jím dochutit klasickou domácí bábovku či madlenky.
„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 gramů ovoce vzali a rozmixovali ho na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 gramů čistého ovocného prášku se všemi živinami a vitamíny.
Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem nebo ochutit krém do dortu tak, aby vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a na rozdíl od ovocných šťáv a pyré se nekazí.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se mandarinky melou na jemný prášek.
Proč jsme do balení s ovocnými prášky přidali silikagel?
22.12.21 | 6779x přečteno | 5 minut
Potravinářská barviva: Jde to i bez chemie!
26.04.21 | 21838x přečteno | 6 minut
Recenze nakupujícího heureka.cz
Trochu nevýraznésle jinak ok
Nevýrazné maliny jsou lepší
Původně vloženo k Jahody lyofilizované prášek
Recenze nakupujícího heureka.cz
Chutné
Původně vloženo k Maliny lyofilizované prášek
Recenze nakupujícího heureka.cz
Trochu nevýraznésle jinak ok
Nevýrazné maliny jsou lepší
Původně vloženo k Jahody lyofilizované prášek
Recenze nakupujícího heureka.cz
Chutné
Původně vloženo k Maliny lyofilizované prášek
Recenze nakupujícího heureka.cz
Super skvostná chuť
Původně vloženo k Jahody lyofilizované prášek