Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 8195x přečteno
🚛 Jen do neděle DOPRAVA ZDARMA už od 500 Kč! Zadej kód DZ500 a poštovné nech na nás! 🚛
Jsme sladké svěží mandarinky, které mají ve Světě plodů sezónu po celý rok! Připrav se na jemný citrusový prášek, který si můžeš vychutnat v každém dezertu i nápoji. Pojď s námi experimentovat!
Náš lyofilizovaný mandarinkový prášek si zachoval barvu i chuť čerstvého ovoce. Kombinuje kyselou citrusovou vůni s intenzivní sladkou chutí a svou barvou rozzáří každý pokrm, ať už sladký, nebo slaný. Využít jej můžete v asijské kuchyni, zejména jako náhradu pomeranče, ale také jím dochutit klasickou domácí bábovku či madlenky.
„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 gramů ovoce vzali a rozmixovali ho na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 gramů čistého ovocného prášku se všemi živinami a vitamíny.
Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem nebo ochutit krém do dortu tak, aby vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a na rozdíl od ovocných šťáv a pyré se nekazí.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se mandarinky melou na jemný prášek.
Valentýnské čokorecepty: Jak vykouzlit čokoládově sladký valentýnský dárek?
02.02.22 | 2185x přečteno
Proč jsme do balení s ovocnými prášky přidali silikagel?
22.12.21 | 2187x přečteno | 5 minut
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Mandarinky lyofilizované prášek