11.10.24 | 21052x přečteno | 2 minuty
Mandarinky lyofilizované prášek
Jsme sladké svěží mandarinky, které mají ve Světě plodů sezónu po celý rok! Připrav se na jemný citrusový prášek, který si můžeš vychutnat v každém dezertu i nápoji. Pojď s námi experimentovat!
- 100% mrazem sušené ovoce bez aditiv
- příjemně sladká chuť
- extra jemný prášek
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Mandarinky lyofilizované prášek
Informace o produktu
Náš lyofilizovaný mandarinkový prášek si zachoval barvu i chuť čerstvého ovoce. Kombinuje kyselou citrusovou vůni s intenzivní sladkou chutí a svou barvou rozzáří každý pokrm, ať už sladký, nebo slaný. Využít jej můžete v asijské kuchyni, zejména jako náhradu pomeranče, ale také jím dochutit klasickou domácí bábovku či madlenky.
TOP informace o mandarinkovém prášku
- Prášek lze využít jako přírodní barvivo.
- Obsahuje množství vitamínu C a pektinu.
- Prášek obsahuje celé mandarinky včetně kůry.
- Prášek je nutné uzavírat ve vzduchotěsné nádobě či sáčku.
- Mandarinky byly vypěstovány v programu ekologického zemědělství.
Poznámka nákupčího
„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 gramů ovoce vzali a rozmixovali ho na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 gramů čistého ovocného prášku se všemi živinami a vitamíny.
Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem nebo ochutit krém do dortu tak, aby vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a na rozdíl od ovocných šťáv a pyré se nekazí.“
Jak se mandarinky suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se mandarinky melou na jemný prášek.

Zajímavosti a recepty
Recenze nakupujícího
Vynikajúce
Původně vloženo k Dračí ovoce lyofilizované prášek
Recenze návštěvníka
Odporúčam.
Původně vloženo k Dračí ovoce lyofilizované prášek
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení mandarinky lyofilizované prášek
- Zpracování Prášek
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Čína
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava prášek
- Typ sušení mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1496 kJ / 357 kcal
- Tuky 2,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
- Sacharidy 90 g
- z toho cukry 71,3 g
- Vláknina 12,1 g
- Bílkoviny 5,5 g
- Sůl 0,034 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze nakupujícího
Vynikajúce
Původně vloženo k Dračí ovoce lyofilizované prášek
Recenze návštěvníka
Odporúčam.
Původně vloženo k Dračí ovoce lyofilizované prášek
Recenze nakupujícího heureka.cz
Trochu nevýraznésle jinak ok
Nevýrazné maliny jsou lepší
Původně vloženo k Jahody lyofilizované prášek