Chystáme pro vás nový web! V neděli 19. 9. od 12:00 proto nepřijímáme objednávky. Od pondělního rána už ale budete moci objednávat v novém.

Makový 38% raw protein

66 Kč 57 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Teď se podrž, přicházím na řadu já! Ten nejlepší ze všech rostlinných proteinů, pro každého milovníka máku jako stvořený. Mám výraznou chuť a nádherně voním!

          • ideální do smoothie nebo snídaňových kaší
          • bílkoviny napomáhají regeneraci tkání – kostí, vlasů, svalů
          • RAW přírodní alternativa proteinu

Detailní informace

250g
Skladem
66 Kč
57 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Makový 38% RAW protein

Informace a výživové hodnoty 

Rostlinný protein pro každou příležitost! Náš proteinový koncentrát je vyrobený pouze z částečně odtučněného makového semínka, které se za studena lisuje a následně rozmělní. Neobsahuje žádná sladila ani další aditiva, voní krásně po máku a stejně tak i chutná. Charakteristický je mimo jiné i vysokým obsahem glutaminu v přírodní formě. Využít protein můžete například při pečení nebo jej přidat do smoothie či ranní kaše a každý váš pokrm získá nádhernou makovou vůni.

makovy protein

TOP informace o surovině

  1. Rostlinný protein je stravitelnější než živočišný.
  2. Vhodný pro vegetariány a vegany.
  3. Prášek se nedá zcela rozpustit, ve smoothie nebo kaši je ovšem perfektní.
  4. Neobsahuje žádná sladidla, konzervanty ani další aditiva.
  5. Mák obsahuje všechny důležité látky na podporu krvetvorby.
  6. Běžná doporučená dávka je 30 g proteinu.

 

Co je to protein?

Protein neboli bílkovina se nachází v každém z nás. Je to základní stavební materiál lidského těla a také jiných živočichů. Bílkoviny tvoří například svaly, kosti, zuby, nehty a také samotnou kůži. Nicméně v průběhu života nám buňky v těle odumírají a jsou nahrazovány novými mladými buňkami. Ke stavbě nových buněk se využívají právě bílkoviny, a právě proto jsou důležité pro náš každodenní život. Každá bílkovina obsahuje esenciální aminokyseliny, kterých však v rostlinném proteinu nalezneme zpravidla méně než v živočišném. Jejich výhodou je to, že méně zatěžují trávicí systém.

Jak se vyrábí proteinový prášek?

Proteinový prášek už dnes koupíte opravdu v každém obchodě. I způsobů výroby takového prášku je několik. Základním způsobem je sušení výchozí suroviny. Jiným způsobem je iontová výměna, při které se bílkoviny od výchozí suroviny oddělují na základě elektrických nábojů. V současnosti se však nejvíce využívá metoda CFM (Cross Flow Micronization), kdy se bílkoviny oddělují pomocí zkříženého toku přes keramické filtry.

 Více o proteinech se dozvíte v našem článku.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Proteinové výrobky
Aditiva: Bez umělých barviv, Bez umělých konzervantů, Bez umělých dochucovadel, Bez umělých aromat
Dieta: RAW, Bez lepku, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pro diabetiky, SCD
Surovina: Mák
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: částečně odtučněný prášek ze semínek máku setého (obsah bílkovin 38 %)
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Česká republika
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: -
Velikost: -
Úprava: rozdrcená maková semínka
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1670 kJ / 399 kcal
Tuky: 11 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 2 g
Sacharidy: 29 g
z toho cukry: 5 g
Vláknina: -
Bílkoviny: 38 g
Sůl: 0,02 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
V Avatar autora | 2.6.2021
Tyhle proteiny jsou to nejlepší, co Svět plodů nabízí! TOP. ????????♥️