Makadamové ořechy RAW z Austrálie

od 88 Kč od 77 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Detailní informace

50g
Skladem
88 Kč
77 Kč bez DPH
500g
Vyprodáno
545 Kč
474 Kč bez DPH
1kg
Vyprodáno
1 018 Kč
885 Kč bez DPH
3kg (gastro)
Vyprodáno
2 836 Kč
2 466 Kč bez DPH
11.34kg (karton)
Vyprodáno
9 897 Kč
8 606 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Makadamové ořechy RAW z Austrálie

Jsem makadamový ořech z Austrálie - ten nejzdravější ořech vůbec. Víš co to pro tebe znamená? Až mě zbaštíš, tak z tebe bude olympijský skokan jako je každý klokan tam u nás! Jsem krásně křupavý, smetanový a doslova dělám boule za ušima! 

 
    Obsahují mononenasycené mastné kyseliny, jejichž pravidelný příjem snižuje riziko vzniku srdečních onemocnění.
   Obsahují esenciální aminokyseliny - stavební látky bílkovin (důležité pro růst a regeneraci svalů a imunitní systém)
   Zdroj manganu, thiaminu (vitaminu B1) a důležitých antioxidantů – vitaminu E a selenu
   RAW PRODUKT = surovina byla zpracována do teploty 42°C, živá strava
   Obsah vlhkosti by neměl překročit 2% (jinak by mohl žluknout)
 

Základní specifikace

  Složení 100% přírodní makadamový ořech*
  Země původu
Austrálie
  Trvanlivost
min. 3–18 měsíců**
  Balení
zipový znovuuzavíratelný sáček
  Úprava
raw, celá jádra makadamových ořechů, loupané a nepražené
  Velikost 17–19 mm
  Obchodní třída nejvyšší možná světová obchodní třída 0
  Odrůda nespecifikováno
  Specifikace ke stažení 
*alergen
**přesné datum na vyžádání po mailu, popř. telefonu EXPEDICE & KANCELÁŘ
 

Poznámka nákupčího

tom_web_upraveno

"Pochází z australských deštných pralesů a podobají se jedlým kaštanům. Mají tvrdou a pevnou tmavě hnědou skořápku, která se musí louskat pouze strojově - za pomoci pily nebo nářezu skořápky, proto má každý ořech na povrchu patrný zářez."

"Plodí 5-8 let po výsadbě a sklizeň je velmi náročná, protože může trvat až několik měsíců. Ořech má smetanově bílou barvou a má velmi jemnou, sladkou a máslovou chuť. Obsah tuku je nejvyšší ze všech ořechových plodů - 77% tuku! Beru druhou nejvyšší třídu, přičemž ta první se velikostí liší o pouhý milimetr a není možné ji nakoupit takové množství, aby se prodávala po celý rok."

"Delší dobu si pohrávám s myšlenkou slané i sladké úpravy makadamů, protože pražené solené nemůžou být špatné!"

 



Výživové hodnoty makadamové ořechy na 100 g 

MAKROŽIVINY 
 
   Energie 3080 kJ / 733 kcal 
   Tuky
74 g 
   z toho nasycené mastné kyseliny
10 g 
   Sacharidy
7,9 g 
   z toho cukry
4,6 g 
   Bílkoviny 9,2 g 
   Sůl 0,003 g 

 



Použití
 

   zdravé mlsání
   vhodné jako svačina do školy, práce a na výlety
   přidání do ovocných salátů nebo do sladké kaše
✓   vhodné do müsli

   vhodný do sladkých a slaných pokrmů



Tip

   sbalte si ořechy do produktivní krabičky a můžete je mít vždy a všude po ruce
2639-8



Zajímavosti

plody původně z australských deštných pralesů a podobají se jedlým kaštanům
skořápka je tak pevná, že se musí praskat pouze strojově (nařízne se na pile) – nelze otevřít ručně, ani kladívkem
plody byly objeveny až v druhé polovině 19. století
hlavní oblasti pěstování jsou Austrálie, Jihoafrická Republika, Malawi, Keňa, Havaj
stromy jsou 10 - 12 m vysoké a 5-8 let čekáme na plody
ořech má krémovou bílou barvu, je zhruba velikosti kaštanu a má velmi jemnou, sladkou a mastnou chuť
obsah tuku je nejvyšší ze všech plodů - 77% tuku – nejtučnější ze všech
 vzhledem k tomu, že makadamová skořápka je pevná, dochází při zpracování k velkému podílu zlomů a často má na sobě zbytky po loupání (vzhledem k obtížností zpracování)
v
Austrálií dokážou precizněji třídit a tak máme až 97% celých makadamových ořechů


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
M Avatar autora | 13.12.2019
Moc dobré