Majoránka lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky

159 Kč 138 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Chutí trochu připomínám oregano, ale jsem mnohem sladší! Používají mě v italské či řecké kuchyni. Podívám se i do té tvé?

Detailní informace

10g
Skladem
159 Kč
138 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Majoránka lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky

Informace a výživové hodnoty

Z historického hlediska byla majoránka více oblíbená v léčitelství, kdy pomáhala při otocích. Nyní je ale jedním z koření, která používáme každý den. Třeba bramboračka bez majoránky? Jen ta představa nás děsí. Proto, až se ji příště rozhodnete dělat, zkuste pro změnu vyzkoušet naši lyofilizovanou verzi a budete příjemně překvapeni výraznou chutí. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. skoro jako čerstvá
  2. původně rostlina pochází ze Středozemí
  3. věřilo se, že utvrdí lásku novomanželů
  4. používá se směs listů a květů
  5. skladuje se při 15 °C s nulovou vlhkostí

 

Základní specifikace
Složení 100% majoránka
Země původu Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 10 g
Úprava kousky majoránky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami −55 až −100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se suroviny vařily při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl připálenina. 

 

Použití

  • ochucení potravin, hlavně masa a ryb
  • na pizzu, těstoviny
  • do omáček, pomazánek
  • do polévek
  • do salátů

 

Tip

Vyzkoušejte si udělat vegan těstoviny spolu s našim kořením!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: