Úvod » Ovoce mrazem sušené

Ovoce mrazem sušené (=Lyofilizované ovoce)

Začněte: MYXEM mrazem sušené ovoce

Řadit podle 
Výrobce 






Cena 255,0 Kč




































Je Ovoce sušené mrazem, takzvanou lyofilizací. Ovoce je sušeno hlubokým mrazem a za velmi nízkého tlaku. To způsobí, že voda z ovoce sublimuje - voda se mění v páru a nemrzne . Díky tomuto procesu je zachována jak původní struktura, tak i chuť, všechny minerály a vitamíny, které jsou v daných potravinách obsaženy. Takto vysušené potraviny, jsou oproti běžnému sušení 100% přírodníbez přidaného cukru. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu (2 roky).

Výhody mrazem sušeného (lyofilizovaného) ovoce:

  • Chuť a vůně je mnohem lepší než u ovoce sušeného teplem.
  • Jsou zachovány vitamíny a minerály.
  • Přírodní produkt bez přidání chemikálií a cukru.
  • Barva a podoba je téměř stejná jako u čerstvého ovoce

Lyofilizované ovoce si zachovává kolem 90 % původních charakteristik (tvar, barvu, aroma a hlavně nejvyšší možný podíl vitamínůvšech minerálů). Vysoký obsah vlákniny.

Ovoce sušené mrazem lze použít všude. Pokud se rozhodneme z tohoto ovoce upéct např. koláč, postačí jen namočit dané ovoce do vody, či alkoholu (rumu, griotky) a následně jej přidat do receptu. Další využití naleznete přidáním tohoto ovoce do čaje, nebo horkých nápojů. A v neposlední řadě můžete ovoce rozemlít na prášek a použít jej jako příchuť do koktejlů, jogurtů, ale i na pleťové masky.

Zdá se tedy, že lyofilizované ovoce je lepší a hlavně také kvalitnější než ovoce sušené tradiční metodou. Ale tohle už musíte posoudit sami.

 

Bezkonkurenční chuť přírodního ovoce bez přidaných chemikálií, aditiv a cukru.

Na 100g lyofilizovaného ovoce připadá cca 1 kg ovoce čerstvého.

Výživová hodnota (100g): energie – 1253kJ, bílkoviny – 7.4g, sacharidy – 76.1g, tuky – 4.2g

Y2Y5Yj