Lyofilizované jedlé květy aksamitníku žlutého

451 Kč 392 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Nejsme jen dárek ke dni žen, ale i skvěle chutnáme. Uhodneš, kdo jsme? No přece jedlé květy! Pokud chceš mít nejkrásnější dezert, salát nebo koktejl, nic lepšího jsi ani najít nemohl!

          • jsou krásnou dekorací
          • vypěstované bez pesticidů a herbicidů
          • mají příjemně lehkou chuť a aroma

Detailní informace

2g
Skladem
451 Kč
392 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Lyofilizované jedlé květy aksamitníku žlutého

Informace a výživové hodnoty 

Nejsou určeny jen pro potěšení něžného pohlaví, ale i pro vaše chuťové pohárky. Ještě vás nenapadlo ochutnat sušené jedlé květy? Tak teď je na to ten správný čas. Jsou na talíři nejen milým, ale také chutným a výživným doplňkem. Krásně vyniknou i v různých drincích a nápojích, ty nepřehlédne nikdo. Díky tomu, že jsou sušené mrazem si zachovají svou jemnou chuť a květinové aroma.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Květiny jsou pěstované bez pesticidů a herbicidů.
  2. Jsou vhodné pro vegany i vegetariány.
  3. Nevadí ani alergikům.
  4. Jsou sušené šetrně – lyofilizací.
  5. Mají krásnou barvu a specifickou chuť.

 

Základní specifikace
Složení 100% lyofilizovaný aksamitník žlutý
Země původu Španělsko
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení plastová minituba
Velikost nespecifikované
Úprava jedlé lyofilizované květy
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

„Jíme i očima! Proto jsem se rozhodl jedlé sušené květiny zařadit do nabídky. Slouží spíše ke zdobení než na dochucení jídel, ale některé z nich mají zajímavý chuťový profil, například měsíček. Zaměřil jsem se v první řadě na ty nejkrásnější, abyste měli z jídla větší požitek.“

 

Jak probíhá proces lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický.

 

Použití

  • ideální do vína či šampaňského
  • do jogurtu nebo müsli
  • ozvláštnění do kostek ledu
  • do míchaných nápojů
  • příprava a zdobení dezertů, salátů a jiných pokrmů

 

Tip

Vyrobili jsme pro vás i zdravé RAW tyčinky se sušenými jedlými květy Purple a Yellow!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: