Prodejny jsou otevřeny každý všední den 9:00-18:00 a v sobotu 9:00-12:00. Moc se na vás těšíme!

Lyofilizované jedlé květy hvozdíku

455 Kč 396 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Nejsme jen dárek ke dni žen, ale i skvěle chutnáme. Uhodneš, kdo jsme? No přece jedlé květy! Pokud chceš mít nejkrásnější dezert, salát nebo koktejl, nic lepšího jsi ani najít nemohl!

          • jsou krásnou dekorací
          • vypěstované bez pesticidů a herbicidů
          • mají příjemně lehkou chuť a aroma

Detailní informace

2g
Vyprodáno
455 Kč
396 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Lyofilizované jedlé květy hvozdíku

Informace a výživové hodnoty 

Nejsou určeny jen pro potěšení něžného ženského pohlaví, ale potěší i vaše chuťové pohárky. Ještě vás nenapadlo ochutnat sušené jedlé květy? Tak teď je na to ten správný čas. Jsou na talíři nejen milým, ale také chutným a oku lahodícím doplňkem. Krásně vyniknou i v různých drincích a nápojích, ty nepřehlédne nikdo. Díky tomu, že jsou sušené mrazem si zachovají svou jemnou chuť a květinové aroma.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Květy jsou pěstované bez pesticidů a herbicidů.
  2. Jsou vhodné pro vegany, vegetariány.
  3. Nevadí ani alergikům.
  4. Jsou sušené šetrně – lyofilizací.
  5. Mají krásnou barvu a specifickou chuť.

 

Základní specifikace
Složení 100% lyofilizovaný hvozdík
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu Španělsko
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení plastová minituba
Velikost nespecifikované
Úprava jedlé lyofilizované květy
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

„Jíme i očima! Proto jsem se rozhodl jedlé sušené květy zařadit do nabídky. Slouží hlavně více na zdobení než na dochucení jídel, ale některé z nich mají zajímavý chuťový profil, např. měsíček. Zaměřil jsem se v první řadě na ty nejkrásnější, abyste měli z jídla větší požitek.“

 

Jak probíhá proces lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. 

 

Tip

Vyrobili jsme pro vás i zdravé RAW tyčinky se sušenými jedlými květy Purple a Yellow!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: