Prodejny jsou otevřeny každý všední den 9:00-18:00 a v sobotu 9:00-12:00. Moc se na vás těšíme!

Lyofilizovaná máta čokoládová

455 Kč 396 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem máta čokoládová a tentokrát mě usušili mrazem, abych si déle udržela svou intenzivní chuť a vůni. Namoč mě a budu jako čerstvá. Zalej mě vodou a dostaneš osvěžující nápoj s čokoládovými tóny!

          • jako přísada ale i na zdobení
          • pěstovaná bez použití pesticidů a herbicidů
          • lyofilizace – šetrný způsob sušení

Detailní informace

1.5g
Vyprodáno
455 Kč
396 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Lyofilizovaná máta čokoládová

Informace a výživové hodnoty 

Sušení mrazem zachovává původní živiny, vůni a chuť, takže mátu můžete použít jako sušenou ozdobu nebo ji namočit do vody a následně použít jako čerstvou surovinu. Na talíři bude nejen milým, ale také chutným a výživným doplňkem. Krásně vynikne v různých domácích drincích a limonádách, které osvěží netradiční chutí i svou barevností.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Pěstované bez pesticidů.
  2. Pěstované bez herbicidů.
  3. Vhodné pro vegany, vegetariány i alergiky.
  4. Máta sušená lyofilizací.
  5. Široké využití v kuchyni.

 

Základní specifikace
Složení 100% lyofilizované výhonky máty čokoládové
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu Španělsko
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení plastová minituba
Velikost nespecifikované
Úprava lyofilizované výhonky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Jíme i očima! Proto jsem se rozhodl jedlé sušené květy zařadit do nabídky. Slouží především na zdobení, avšak také nádherně dochucují vaše jídla. Některé z nich mají zajímavý chuťový profil, například měsíček. Při výběru jsem se zaměřil na ty nejkrásnější a nejvoňavější květy, abyste měli z jídla ten nejlepší požitek.

 

Jak probíhá proces lyofilizace?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100 °C za nízkého tlaku.

 

Tip

Vyrobili jsme pro vás i zdravé RAW tyčinky se sušenými jedlými květy Purple a Yellow!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: