Lískové ořechy ve vanilkové krustě
Související produkty
Detailní popis produktu
Lískové ořechy ve vanilkové krustě
Informace a výživové hodnoty
Takové lískové ořechy jste zaručeně ještě neměli. Jejich vanilková krusta jim dodává speciální chuť i křupavost. V kině i doma s nimi zaručeně poškádlíte nejednoho návštěvníka, a to nejen kvůli zvučnému křupnutí, ale především výraznou vanilkovou vůní, na kterou bude každý závistivec okolo myslet ještě doma. Při výrobě byly ořechy nasucho upraženy, ponořeny do sladké vanilkové koupele a ještě na chvíli praženy, aby vanilková krusta dokonale přilnula k ořechu a byla co nejkřupavější. Chuť vanilky se díky tomu perfektně smíchala s chutí ořechu a jen tak ji z ořechu nedostanete. Vsadíme se, že dřív dostane balíček ořechů vás!
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Lískové ořechy jsou plody lísky obecné.
- Obsažené mononenasycené kyseliny pomáhají odbourávat škodlivý LDL cholesterol.
- Lískové ořechy se skladují ve skořápce, aby byla trvanlivost delší a postupně se loupou a třídí.
- Vysoký obsah hořčíku v lískových ořeších pomáhá snižovat krevní tlak.
- Historie vanilky sahá až do Střední Ameriky, nejznámější je však ta z Madagaskaru.
Složení | lískové ořechy, cukr, vanilka |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Nizozemsko |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | Skladujte do 20 °C s nulovou vlhkostí vzduchu. |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | pražené lískové ořechy |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

Jak se zpracovávají lískové ořechy?
Lískové ořechy patří do skupiny skořápkového ovoce, protože jsou plody lísky obecné. Lískové ořechy mají hladkou tvrdou skořápku, kterou je opravdu těžké rozbít. Pro jeden ze šikovných domácích způsobů potřebujete síťku, dřevěné prkénko a kladívko na maso. Oříšky nasypete do síťky, přeložíte prkénkem a kladívkem jemně poklepejte. Lískové ořechy tak zůstanou v celku a nepořádek bezpečně v síťce. Pražení ořechů probíhá za sucha ve vysokých teplotách. Ořechy je nutné po dobu několika minut opékat, tím slupka povolí a změkne. Následně se třením textilií z ořechů odstraní slupky.
Tip
Zabalte si lískové ořechy do produktivní krabičky a budete je mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 2341 kJ / 562 kcal |
Tuky | 31,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 15,5 g |
Sacharidy | 43,4 g |
z toho cukry | 39,9 g |
Vláknina | 3,8 g |
Bílkoviny | 8,9 g |
Sůl | 0,14 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.