Lískové ořechy ve vanilkové krustě

od 262 Kč od 228 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Že jsme díky pražení voňavější než kdy dřív, to už určitě víš. Ale krusta s vanilkou nás vystřelila ještě o level výš – nyní jsme křupavější, sladší a tak voňavé, že nás z hlavy už nevyženeš!

          • jemná chuť lískových oříšků sladěná s dokonalou chutí pravé vanilky
          • 15 let ověřený recept bez zbytečných dochucovadel nebo barviv
          • unikátní proces na obalování ořechů s recepturou z holandské firmy

Detailní informace

500g
Skladem
262 Kč
228 Kč bez DPH
1kg
Skladem
493 Kč
429 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Lískové ořechy ve vanilkové krustě

Informace a výživové hodnoty 

Takové lískové ořechy jste zaručeně ještě neměli. Jejich vanilková krusta jim dodává speciální chuť i křupavost. V kině i doma s nimi zaručeně poškádlíte nejednoho návštěvníka, a to nejen kvůli zvučnému křupnutí, ale především výraznou vanilkovou vůní, na kterou bude každý závistivec okolo myslet ještě doma. Při výrobě byly ořechy nasucho upraženy, ponořeny do sladké vanilkové koupele a ještě na chvíli praženy, aby vanilková krusta dokonale přilnula k ořechu a byla co nejkřupavější. Chuť vanilky se díky tomu perfektně smíchala s chutí ořechu a jen tak ji z ořechu nedostanete. Vsadíme se, že dřív dostane balíček ořechů Vás!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. lískové ořechy jsou plody lísky obecné
  2. obsažené mononenasycené kyseliny pomáhají odbourávat škodlivý LDL cholesterol
  3. lískové ořechy se skladují ve skořápce, aby byla trvanlivost delší a postupně se loupou a třídí 
  4. vysoký obsah hořčíku v lískových ořeších pomáhá snižovat krevní tlak
  5. historie vanilky sahá až do Střední Ameriky, nejznámější je však ta z Madagaskaru

 

Základní specifikace
Složení lískové ořechy, cukr, vanilka
Země původu Nizozemsko
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava pražené lískové ořechy
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní

 

Jak se zpracovávají lískové ořechy?

Lískové ořechy patří do skupiny skořápkového ovoce, protože jsou plody lísky obecné. Lískové ořechy mají hladkou tvrdou skořápku, kterou je opravdu těžké rozbít. Pro jeden ze šikovných domácích způsobů potřebujete síťku, dřevěné prkénko a kladívko na maso. Oříšky nasypete do síťky, přeložíte prkénkem a kladívkem jemně poklepete. Lískové ořechy tak zůstanou v celku a nepořádek bezpečně v síťce. Pražení ořechů se spojuje s vysokými, avšak suchými teplotami. Ořechy je nutné po dobu několika minut opékat, tím slupka povolí a změkne. Následně se třením textilií z ořechů odstraní slupky.

 

Použití

  • na mlsání a jako odměna po těžkém dni
  • hosté ocení speciální novou příchuť
  • vhodná svačina do školy, práce, na výlety
  • nasekáním získáte nejrychlejší griliáš
  • ozdoba na všechny dezerty a dorty

 

Tip

Zabalte si lískové ořechy do produktivní krabičky a můžete je mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2341 kJ / 562 kcal
Tuky 31,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 15,5 g
Sacharidy 43,4 g
z toho cukry 39,9 g
Vláknina 3,8 g
Bílkoviny 8,9 g
Sůl 0,14 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg
   

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: