Lískové ořechy ve vanilkové krustě

493 Kč 429 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Že jsme díky pražení voňavější než kdy předtím už určitě víš, ale ta krusta s vanilkou nás vystřelila ještě o level výš - nyní jsme křupavější, sladší a tak voňavé, že nás z hlavy jen tak nevyženeš!

          • jemná chuť lískových oříšků sladěná s dokonalou chutí pravé vanilky
          • 15 let ověřený recept bez zbytečných dochucovadel nebo barviv
          • unikátní proces na obalování ořechů z holandské firmy

Detailní informace

1kg
Skladem
493 Kč
429 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Lískové ořechy ve vanilkové krustě

Informace a výživové hodnoty 

Tyto lískové ořechy nejsou jen tak obyčejné. Jejich vanilková krusta jim dodává speciální chuť i křupavost navíc. V kině nimi zaručeně rozhněváte nejednoho návštěvníka, a to nejen kvůli zvučnému chroupání, ale především výraznou vanilkovou vůní. Při výrobě byly ořechy ponořeny do vanilkové koupele a následně jsme je pěkně společně opražili. Chuť vanilky se proto nadobro smíchala s chutí ořechu a vycumlat ji bude náročné.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. lískové ořechy jsou plody lísky obecné
  2. obsažené mononenasycené kyseliny pomáhají odbourávat škodlivý LDL cholesterol
  3. lískové ořechy se skladují ve skořápce, kdy je trvanlivost delší a postupně se několik měsíců loupou a třídí
  4. vysoký obsah hořčíku pomáhá snižovat krevní tlak
  5. kořeny vanilky sahají až do Střední Ameriky, pěstuje se také na Madagaskaru

 

Základní specifikace
Složení lískové ořechy, cukr, vanilka
Země původu Holandsko
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava pražené lískové ořechy
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní

 

Jak se zpracovávají lískové ořechy?

Lískové ořechy patří do skupiny skořápkového ovoce, a to z důvodu, že jsou to plody lísky obecné. Lískové ořechy mají hladkou tvrdou skořápku, kterou je opravdu těžké rozbít. Pro jeden ze šikovných domácích způsobů potřebujete síťku, dřevěné dénko a kladívko na maso. Oříšky nasypete do síťky, přeložíte dénkem a kladivem jemně oboucháte. Lískové ořechy tak zůstanou v celku a nepořádek bezpečně v síťce. Blanšírování ořechů se spojuje s vysokými avšak suchými teplotami. Ořechy je nutné po dobu několika minut opékat, tím slupka povolí a změkne. Následně se třením textilií slupky  z ořechů odstraní.

 

Použití

  • na mlsání
  • hosté ocení speciální novou příchuť
  • vhodná svačina do školy, práce, na výlety
  • chutné v každém ročním období a při každé příležitosti
  • ozdoba na všechny dezerty a dorty

 

Tip

Zabalte si lískové ořechy do produktivní krabičky a můžete je mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2341 kJ / 562 kcal
Tuky 31,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 15,5 g
Sacharidy 43,4 g
z toho cukry 39,9 g
Vláknina 3,8 g
Bílkoviny 8,9 g
Sůl 0,14 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 114 mg
Železo 0,9 mg
Hořčík 163 mg
Fosfor 0 mg
Draslík 0 mg
Sodík 0 mg
Vitamín C 7,5 mg
   

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: