Lískové ořechy v karamelové čokoládě
Související produkty
Detailní popis produktu
Lískové ořechy v karamelové čokoládě
Informace a výživové hodnoty
Tyto lískové ořechy k vám přicestovaly až z Turecka, ale to však není všechno. U nás ve Světě plodů jsme je navíc obalili v pravé belgické karamelové čokoládě. Vzniklo tak množství kuliček zlatavé barvy, které si prostě zamilujete. Nádherně dozdobí vaše zákusky nebo je jednoduše zbaštíte při posezení s kamarády.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Lískové ořechy jsou plody lísky obecné.
- Lískové ořechy se skladují ve skořápce, kdy je trvanlivost delší a postupně se několik měsíců loupou a třídí.
- Sběr probíhá v září až říjnu, záleží na počasí.
- Vysoký obsah hořčíku pomáhá snižovat krevní tlak.
- Karamelovou čokoládu vytvoříte přidáním karamelizovaného cukru do klasické mléčné čokolády.
Složení | lískové ořechy blanšírované, karamelová čokoláda (cukr, kakaové máslo, sušené mléko, kakaová hmota, odstředěné sušené mléko, karamelizovaný cukr, emulgátor: sójový lecitin, aroma, koření, přírodní vanilkové aroma), leštidlo |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | vyrobené v ČR |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | dražované lískové ořechy v karamelové čokoládě |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.
Jak se zpracovávají lískové ořechy?
Lískové ořechy patří do skupiny skořápkového ovoce, protože jsou to plody lísky obecné. Lískové ořechy mají hladkou tvrdou skořápku, kterou je opravdu těžké rozbít. Pro jeden ze šikovných domácích způsobů potřebujete síťku, dřevěné prkénko a kladívko na maso. Oříšky nasypete do síťky, přeložíte prkénkem a kladívkem jemně poklepete. Lískové ořechy tak zůstanou v celku a nepořádek bezpečně v síťce. Pražení ořechů se spojuje s vysokými, avšak suchými teplotami. Ořechy je nutné po dobu několika minut opékat, tím slupka povolí a změkne. Následně se třením textilií slupky z ořechů odstraní.
Tip
Zabalte si lískové ořechy do produktivní krabičky a můžete je mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 2341 kJ / 562 kcal |
Tuky | 31,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 15,5 g |
Sacharidy | 43,4 g |
z toho cukry | 39,9 g |
Vláknina | 3,8 g |
Bílkoviny | 8,9 g |
Sůl | 0,14 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 114 mg |
Železo | 0,9 mg |
Hořčík | 163 mg |
Vitamín C | 7,5 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.