Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 7854x přečteno
💥 Nechce se Ti platit poštovné? Když do košíku hodíš alespoň 2 gurmánské popcorny, máš od nás DOPRAVU ZDARMA. 💥
Shodili jsme slupku, nemáme se totiž za co stydět! Pražení naše aroma a chuť ještě zvýraznilo, neloupané parťáky strčíme do kapsy. Přičichni, křupni si a už nikdy nebudeš chtít jiné.
Není ořech jako ořech. Tyhle lískové oříšky pochází ze známé italské oblasti Piemont, která se nachází v podhůří Alp. Jedná se o prvotřídní kvalitu, kterou chrání certifikace zeměpisného původu IGP. Oblast pěstování, která složením své půdy výrazně ovlivňuje kvalitu ořechů, je také zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO.
Ořechy jsou zbavené slupky a pražené na sucho bez kapky oleje. Díky pražení se zvýrazní jejich lahodně jemná a nasládlá chuť, které se nebudete moci nabažit. Stejně jako jejich sladké ořechové vůně. Specifická chuť těchto lískových ořechů se bude vyjímat v každém sladkém pečivu, a my je navíc doporučujeme mlsat jen tak – jsou totiž opravdu božské.
Lískové ořechy patří do skupiny skořápkového ovoce, jsou totiž plody lísky obecné. Lískové ořechy mají hladkou a tvrdou skořápku, kterou je opravdu těžké rozbít. Pro jeden ze šikovných domácích způsobů potřebujete síťku, dřevěné prkénko a paličku na maso. Oříšky nasypete do síťky, přeložíte prkénkem a paličkou jemně poklepete. Lískové ořechy tak zůstanou v celku a nepořádek bezpečně v síťce. Pražení ořechů probíhá za sucha ve vysokých teplotách. Ořechy je nutné po dobu několika minut opékat, tím slupka povolí a změkne. Následně se třením textilií z ořechů odstraní slupky.
Čím nahradit sladkosti? Tipy na dětmi oblíbené zdravé mlsání
10.05.22 | 505x přečteno | 4 minuty
Rozlouskněte zásadní otázku: Kolik oříšků denně jíst?
06.05.21 | 13944x přečteno | 6 minut
Vynikající!!! Velké, jemně zlatavé. Moc všem doporučuji ochutnat :-) Všichni, kdo pečeme, dobře víme, jak vypadají lískové oříšky běžně zakoupené v obchodě. Minimálně třetina je vysušená a nelze oloupat. Po oloupání těch rádoby dobrých, vyřadím další třetinu, která je uvnitř špatná a po chuti nahořklá... :-( Neodolala jsem a poloviny těchto krasavců přidala do nedělního Brownies - výsledek: LUXUS
Tyto ořechy si nekupujte. Pak už totiž nebudete chtít žádné jiné a jiné lískáče vám prostě chutnat nebudou. Jsou opravdu dokonalé. Lískové ořechy jsem nikdy moc nemusela, ale tyto jsou úplně jiná liga.
Vynikající!!! Velké, jemně zlatavé. Moc všem doporučuji ochutnat :-) Všichni, kdo pečeme, dobře víme, jak vypadají lískové oříšky běžně zakoupené v obchodě. Minimálně třetina je vysušená a nelze oloupat. Po oloupání těch rádoby dobrých, vyřadím další třetinu, která je uvnitř špatná a po chuti nahořklá... :-( Neodolala jsem a poloviny těchto krasavců přidala do nedělního Brownies - výsledek: LUXUS
Tyto ořechy si nekupujte. Pak už totiž nebudete chtít žádné jiné a jiné lískáče vám prostě chutnat nebudou. Jsou opravdu dokonalé. Lískové ořechy jsem nikdy moc nemusela, ale tyto jsou úplně jiná liga.
Žila jsem s tím, že mi lískové ořechy nechutnají... dokud jsem neochutnala lískové ořechy blanšírované pražené na sucho :) Od teď jsou lískáče součástí každé mé objednávky.
Lískové ořechy Piemont blanšírované pražené