Lískové ořechy RAW jádra z Chorvatska
Související produkty
Detailní popis produktu
Lískové ořechy RAW jádra z Chorvatska
Informace a výživové hodnoty
Mnoho hospodyněk zařazuje lískové ořechy do svého pravidelného nákupního seznamu. Je to tím, že jsou výborné prakticky ke všemu. Můžete je křupat v celku, nebo je rozdrťte a přidejte do snídaňové kaše. Tato konkrétní jádra považujeme za RAW potravinu, nebyla totiž tepelně upravená, a proto jsou ještě zdravější. Dovážíme je pro vás až z Turecka, které je jedním z předních světových pěstitelů této dobroty.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Lískové ořechy jsou plody lísky obecné.
- Skladují se ve skořápce, kdy je trvanlivost delší a postupně se několik měsíců loupou a třídí.
- Podle velikosti jádra se dělí na třídy 11–13 / 13–15 / 15+ mm.
- Sběr probíhá od září do října, záleží na počasí.
- Hlavními pěstiteli jsou Turecko, Gruzie, Itálie a také Ázerbájdžán.
Složení | 100% přírodní jádra lískových ořechů |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Chorvatsko |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | min. 15 mm/ks |
Úprava | RAW, celá jádra lískových ořechů |
Obchodní třída | nespecifikováno |
Odrůda | Klachmaz |
„Tohoto dodavatele jsem zvolil především kvůli chuti a kvalitě. Oproti Gruzii nabízí minimum plesnivých a měkkých jader. Tyto země jsou negativně ovlivněny Černým mořem, jehož proudění a minerály působí na půdu, kde lísky rostou a s tímto druhem minerálů si velmi nerozumí. Jádra mají velikost 15 mm a více, což pokrývá pouze 4 % celosvětové produkce. Jádra nejsou tepelně upravována, jsou pouze vylouskána a čištěna. Díky tomu se mohou pyšnit označením RAW. Pro zachování maximální čerstvosti nám je dovážejí vakuovaná. Právě proto, že se jedná o tak exkluzivní produkt, máme tuto surovinu kontraktní (rezervovanou) na celý rok ve stejné šarži, a tudíž Vám můžeme nabídnout stálou kvalitu.“
Jak se zpracovávají RAW lískové ořechy?
Lískové ořechy patří do skupiny skořápkového ovoce, protože jsou to plody lísky obecné. Lískové ořechy mají hladkou tvrdou skořápku, kterou je opravdu těžké rozbít. Pro jeden ze šikovných domácích způsobů potřebujete síťku, dřevěné prkénko a kladívko na maso. Oříšky nasypete do síťky, přeložíte prkénkem a kladívkem jemně poklepete. Lískové ořechy tak zůstanou v celku a nepořádek bezpečně v síťce. Tyto ořechy považujeme za RAW potravinu, protože nejsou nijak tepelně zpracované. Nicméně, pokud bychom je chtěli očistit od nahořklé slupky, musíme je na pár minut opéct na vysoké teplotě a následně slupku od ořechů odstranit pomocí textilních rukavic či utěrky.
Tip
Zabalte si lískové ořechy do sváčonosiče a můžete je mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 2558 kJ / 611 kcal |
Tuky | 55,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 4,9 g |
Sacharidy | 11,8 g |
z toho cukry | 2,3 g |
Vláknina | 8,6 g |
Bílkoviny | 15,7 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 114 mg |
Železo | 4,7 mg |
Hořčík | 163 mg |
Fosfor | 290 mg |
Draslík | 680 mg |
Lískové ořechy RAW jádra
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.