Lískoořechová mouka z Turecka

282 Kč 245 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Vyhýbáš se lepku nebo chceš jen opravdu voňavou ořechovou bábovku? Tak jsem tu já, lískooříšková mouka. Jsem velkým zastáncem bezlepkové diety a chutnám stejně dobře jako celé lískové ořechy.

          • skvělá bezlepková, nízkosacharidová náhrada mouky
          • mouka ze 100% lískových ořechů
          • bohatá na rostlinné bílkoviny a vlákninu

Detailní informace

1kg
Skladem
282 Kč
245 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Lískoořechová mouka z Turecka

Informace a výživové hodnoty 

Víte co je bezlepková dieta? Ne, opravdu to nemá nic s lebkou. Je to forma stravování, kdy nepřijímáte lepek. Ten je přítomen ve všech obilovinách a je těžší ho strávit. Proto pokud trpíte nemocí celiakie, určitě víte, že Vám klasické suroviny jako pšenice, ječmen, žito, či méně známý bulgur způsobují bolesti. Avšak představte si mouku bez prokletého lepku, to by byl ale chutný zákusek. A dokonce to výborně chutná! Upečte si prostě zdravou, chutnou a bezbolestnou formu Vašeho oblíbeného koláče. A pokud nejste bezlepkáč, určitě oceníte lehkost i netradiční chuť Vaší osvědčené dobroty. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. lískové ořechy jsou plody lísky obecné
  2. obsažené mononenasycené kyseliny pomáhají odbourávat škodlivý LDL cholesterol
  3. vysoký obsah hořčíku pomáhá snižovat krevní tlak
  4. vysoká hladina manganu pomáhá v boji proti cukrovce
  5. lískový mouka je dokonalou bezlepkovou náhražkou klasické pšeničné mouky

 

Základní specifikace
Složení 100% lískové ořechy
Země původu Turecko 
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení plastový sáček
Velikost nespecifikováno
Úprava mouka
Obchodní třída nespecifikováno
Odrůda nespecifikováno

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se zpracovávají lískové ořechy?

Lískové ořechy patří do skupiny skořápkového ovoce, a to z důvodu, že jsou plody lísky obecné. Lískové ořechy mají hladkou tvrdou skořápku, kterou je opravdu těžké rozbít. K výrobě lískooříškové mouky je třeba oříšky jemně umlít. Nejprve však musíme ořechy nalouskat. Pro jeden ze šikovných domácích způsobů potřebujete síťku, dřevěné prkénko a kladívko na maso. Ořechy nasypete do síťky, přeložíte prkénkem a kladivem svrchu jemně poboucháte. Lískové ořechy tak zůstanou v celku a nepořádek bezpečně v síťce. Dále je vhodné ořechy blanšírovat, tedy opékat při vysoké suché teplotě. Tím povolí i ta nejjemnější slupka, která se následně stírá pomocí textilních rukavic. Nyní je již vše připraveno na pomletí. Lískovoořechová mouka tedy neobsahuje žádné přidané aditiva.

 

Použití

  • nahraďte za klasickou mouku v receptech
  • vhodné do sušenek, koláčů a korpusů
  • vhodné do smoothies
  • přidejte do jogurtu či tvarohu
  • oblíbeným posypem sladkých dezertů a dortů

 

Tip

Do koláče se také hodí lískový protein, který mu dodá množství dalších živin!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2525 kJ / 611 kcal
Tuky 55,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 4,9 g
Sacharidy 11,8 g
z toho cukry 2,3 g
Vláknina 8,6 g
Bílkoviny 15,7 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Lískové ořechy mouka

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: