Lískooříšková mouka z Turecka

282 Kč 245 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Vyhýbáš se lepku nebo chceš jen opravdu voňavou ořechovou bábovku? Na to jsem tu já, lískooříšková mouka. Jsem velkým zastáncem bezlepkové diety a chutnám stejně dobře jako celé lískové ořechy.

          • skvělá bezlepková, nízkosacharidová náhrada mouky
          • mouka ze 100% lískových ořechů
          • bohatá na rostlinné bílkoviny a vlákninu

Detailní informace

1kg
Skladem
282 Kč
245 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Lískoořechová mouka z Turecka

Informace a výživové hodnoty 

Víte, co je bezlepková dieta? Ne, opravdu to nemá nic společného s lebkou. Je to forma stravování, kdy nepřijímáte lepek. Ten je přítomen ve všech obilovinách a je těžší ho strávit. Proto pokud trpíte nemocí zvanou celiakie, určitě víte, že Vám klasické suroviny jako pšenice, ječmen, žito, či méně známý bulgur způsobují bolesti. Avšak představte si mouku bez prokletého lepku, to by byl ale chutný zákusek. Upečte si prostě zdravou, chutnou a bezbolestnou formu Vašeho oblíbeného koláče. A pokud nejste bezlepkář, určitě oceníte lehkost i netradiční chuť Vaší osvědčené dobroty. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. lískové ořechy jsou plody lísky obecné
  2. obsažené mononenasycené kyseliny pomáhají odbourávat škodlivý LDL cholesterol
  3. vysoký obsah hořčíku pomáhá snižovat krevní tlak
  4. vysoká hladina manganu pomáhá v boji proti cukrovce
  5. lísková mouka je dokonalou bezlepkovou náhražkou klasické pšeničné mouky

 

Základní specifikace
Složení 100% lískové ořechy
Země původu Turecko 
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikováno
Úprava mouka
Obchodní třída nespecifikováno
Odrůda nespecifikováno

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se zpracovávají lískové ořechy?

Lískové ořechy patří do skupiny skořápkového ovoce, a to z důvodu, že jsou plody lísky obecné. Lískové ořechy mají hladkou tvrdou skořápku, kterou je opravdu těžké rozbít. K výrobě lískooříškové mouky je třeba oříšky jemně umlít. Nejprve však musíme ořechy nalouskat. Pro jeden ze šikovných domácích způsobů potřebujete síťku, dřevěné dénko a kladívko na maso. Oříšky nasypete do síťky, přeložíte prkénkem a kladivem jemně oboucháte. Lískové ořechy tak zůstanou v celku a nepořádek bezpečně v síťce. Dále je vhodné ořechy pražit, tedy opékat při vysoké suché teplotě. Tím povolí i ta nejjemnější slupka, která se následně stírá pomocí textilních rukavic. Nyní je již vše připraveno na pomletí. Lískoořechová mouka tedy neobsahuje žádná přidaná aditiva.

 

Použití

  • nahraďte za klasickou mouku v receptech
  • vhodné do sušenek, koláčů a korpusů
  • vhodné do smoothies
  • přidejte do jogurtu či tvarohu
  • oblíbeným posypem sladkých dezertů a dortů

 

Tip

Do koláče se také hodí lískový protein, který mu dodá množství dalších živin!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2525 kJ / 611 kcal
Tuky 55,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 4,9 g
Sacharidy 11,8 g
z toho cukry 2,3 g
Vláknina 8,6 g
Bílkoviny 15,7 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 114 mg
Železo 4,7 mg
Hořčík 163 mg
Fosfor 290 mg
Draslík 680 mg
Sodík 0 mg
   

 

Lískové ořechy mouka

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: