Lískové ořechy v 32% mléčné čokoládě
Související produkty
Detailní popis produktu
Lískové ořechy v 32% mléčné čokoládě
Informace a výživové hodnoty
Milujete mléčnou čokoládu? To asi všichni. Je tak lehká, krémová, sladká, ale taky svěží. My jsme ji ještě trošičku vylepšili. Přímo ve Světě plodů jsme vytvořili čokoládové kuličky plné lískových jader. Tyto ořechy pocházejí z daleka, avšak čokoláda je pravé české kvality. Spolu tvoří dokonalou pochoutku na zahnání hladu i obyčejných choutek na něco sladkého.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Lískové ořechy jsou plody lísky obecné.
- Lískové ořechy se skladují ve skořápce, jejich trvanlivost je tak delší. Postupně se několik měsíců loupou a třídí.
- Sběr probíhá v září až říjnu, záleží na počasí.
- Jejich vysoký obsah hořčíku pomáhá snižovat krevní tlak.
- První receptura na mléčnou čokoládu byla objevena ve Švýcarsku v roce 1876.
Složení | lískové ořechy, 32% mléčná čokoláda (cukr, kakaový prášek, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, emulgátor: sójový lecitin, polyglycerolpolyricinoleát; vanilkový extrakt Bourbon Madagascar), leštidlo |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | vyrobené v ČR |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | dražované lískové ořechy v mléčné čokoládě |
Obchodní třída | celé jádra, minimum zlomků |
Odrůda | nespecifikované |
Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.
Jak se zpracovávají lískové ořechy?
Lískové ořechy patří do skupiny skořápkového ovoce, protože jsou plody lísky obecné. Lískové ořechy mají hladkou tvrdou skořápku, kterou je opravdu těžké rozbít. Pro jeden ze šikovných domácích způsobů potřebujete síťku, dřevěné prkénko a kladívko na maso. Oříšky nasypete do síťky, přeložíte prkénkem a kladívkem jemně poklepete. Lískové ořechy tak zůstanou v celku a nepořádek bezpečně v síťce. Pražení ořechů probíhá za sucha ve vysokých teplotách. Ořechy je nutné po dobu několika minut opékat, tím slupka povolí a změkne. Následně se třením textilií z ořechů odstraní slupky.
Tip
Zabalte si lískové ořechy do sváčonosiče a budete je mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 2341 kJ / 562 kcal |
Tuky | 31,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 15,5 g |
Sacharidy | 43,4 g |
z toho cukry | 39,9 g |
Vláknina | 3,8 g |
Bílkoviny | 8,9 g |
Sůl | 0,14 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 114 mg |
Železo | 0,9 mg |
Hořčík | 163 mg |
Vitamín C | 7,5 mg |
Lískové ořechy v 30% mléčné čokoládě
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.