Lískové ořechy v 70% hořké čokoládě

od 190 Kč / 500g od 165 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Detailní informace

500g
Skladem
190 Kč / 500g
165 Kč bez DPH
3kg (gastro)
Skladem
987 Kč / 3kg
858 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Lískové ořechy - jádra v 70% hořké čokoládě 

Lískové ořechy v hořké čokoládě jsou chutné křupavé oříšky obalené v české čokoládě.Jestliže hledáte nejlepší a nejchutnější oříšky, tak je pro Vás Svět plodů tím pravým místem.

Základní specifikace:
Složení:     jádra lískových ořechů, 70% hořká čokoládá
Země původu: Gruzie / ČR
Trvanlivost: min. 3 - 18 měsíců
Balení: zipový znovuuzavíratelný sáček
Úprava: dražované lískové ořechy v hořké čokoládě
Velikost: nespecifikováno
Obchodní třída: celá jádra, minimum zlomků
Odrůda: nespecifikováno
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

*přesné datum na vyžádání po mailu, popř. telefonu PROVOZ & EXPEDICE

 

 

 

Lískové ořechy v 70% hořké čokoládě 1 image 

   

Lískové oříšky v čokládě

Lísková jádra mají přirozeně nasládlou chuť. Přidávají se do dortů, zákusků i čokolády. Proto se přímo nabízelo je obalit v hořké čokoládě, tím dojde ke skvělé kombinaci sladké, mírně nahořklé čokolády a nasládlé chuti oříšků. Lískové oříšky jsou energetickou bombou, znásobenou ještě energií kterou vám dodá čokoláda. Hořká čokoláda je vyráběna z kakaových bobů, obsahuje zhruba 70 - 80% kakaa.

 

 

Lískové ořechy v 70% hořké čokoládě 2 image

 

 

 

Vliv na zdraví člověka

Tyto oříšky mají i další benefity pro naše zdraví. Posilují mozek, pomáhají zlepšovat paměť a podporují soustředění, díky vitamínu B1. Jsou důležitým oxidantem, pomáhají udržet pokožku zdravou a čistou, pomáhají s regenerací buněk a chrání kůži před UV zářením.

 

 

 

Víte, že... 

Lísková jádra

Lísková jádra, neboli také lískové ořechy jsou jádra plodu Lísky obecné. Jedná se kulaté oříšky, veliké 1 – 1,5 centimetru, hnědé barvy. Lískové oříšky jsou neodmyslitelně spjaty s podzimem, obdobím roku, kdy dochází i k jejich sklizni a jsou typické svojí nasládlou a jemnou chutí. Lískové ořechy obsahují až 20% cukru, právě díky jeho vysokému obsahu si našli své místo v potravinářství, hlavně při výrobě sladkostí: moučníků, desertů a čokolád.

Lískové ořechy se také vyznačují, stejně jako většina ořechů, vysokým obsahem tuku (61g/100g ořechů) a vysokou energetickou hodnotou. Proto se nedoporučuje jejich přílišná konzumace, maximálně 40 – 50g za den. Lískové ořechy obsahují prvky, důležité pro správnou funkci těla, jako je Vápník, Draslík, Železo a Hořčík, vysoké množství proteinů a nenasycených kyselin, stejně jako důležité vitamíny.

O lískáčích

Lískové ořechy jsou plody Lísky obecné (Corylus avellana), keře vysokého mezi 5 – 10 metry, který je rozšířen po celé Evropě, od teplého středomoří, až po chladný sever Skandinávie. V menší míře se vyskytuje na Kavkaze a Turecku. Obecně se Lísce obecné daří spíše v mírném pásu, ve středomořských oblastech roste spíše ve větších nadmořských výškách, proto je docela překvapivé, že hlavními producenty je právě Turecko a Itálie, následují USA, další státy, které se podílejí na světové produkci, jsou Kavkazské republiky, jako je Gruzie. Lískové oříšky se sklízí v obvykle v polovině podzimu. Lískové ořechy se většinou nechávají, ať spadnou sami a poté jsou pouze sesbírány ze země, buď mechanicky, nebo i ručně.

Co se skladování týče, nevyloupané lískové ořechy mohou skladovat v uzavřená nádobě v mrazáku, přičemž by si měli uchovat svoji chuť a aroma po dobu jednoho roku, v ledničce vydrží od 6 – 8 měsíců. Lískové ořechy jsou i sami o sobě velmi odolné, vysoký obsah antioxidantů a vitamínu E poskytuje ochranu proti bakteriím a proti brzkému zkažení oříšků, na suchém tmavém místě mohou vydržet až 6 měsíců bez toho aniž by přišli o svoji chuť.

Lískové ořechy a vliv na člověka

Zdravé srdce

Ořechy celkově jsou známy svým pozitivním vlivem na lidské srdce, a lískové ořechy nejsou výjimkou. Vysoký obsah mononenasycených mastných kyselin může pomoci při odbourávání špatného LDL cholesterolu, který se obvykle usazuje v cévách a způsobuje problémy z průtokem krve, a zvyšují hladinu HDL cholesterolu, který se podílí na výživě samotného srdce a cév a odnáší tuk z cév do jater. Zároveň díky obsahu hořčíku může pomoci snižovat krevní tlak.

Pro diabetiky

Na rozdíl od všeobecného přesvědčení, cukrovka není způsobena ani tak příjmem cukru, jako že se spíš jedná o záležitost tuků. Pokud trpíte cukrovkou, je pro vás velmi důležité si kontrolovat, jaké tuky a v jakém množství přijímáte. Proto by pro vás mohlo být dobré zařadit lískové ořechy do vaší stravy, vysoká hladina manganu může být významným pomocníkem v boji proti cukrovce. Vysoký obsah hořčíku (160 mg / 100g) může pomoci snížit riziko onemocnění cukrovkou.

Potrava pro mozek

Lískové oříšky mohou být tou správnou odpovědí na to jak posílit svůj mozek, zůstat bystrý. Vysoký obsah vitamínu B1, který je důležitý pro správnou funkci mozku a nervové soustavy, podporuje mozkovou činnost a zlepšuje paměť, vám může pomoci udržet váš mozek v pohotovosti a pomoci vám se soustředit.

Důležitý Antioxidant

Lískové oříšky obsahují mnoho vitamínů, jako například vitamín E, který je silným antioxidantem. Antioxidanty pomáhají vylučovat škodlivé radikály v našem těle, může pomoci zabránit mutaci buněk a tím pádem vzniku nádorových onemocnění.

Vlasy a pokožka

Vitamín E je zároveň důležitý ještě z jednoho hlediska, může přispívat k udržení zdravé pokožky a vlasů. Chrání kůži před UV zářením a zabraňuji stárnutí, díky své schopnosti regenerovat kožní buňky.

 

Jak si vychutnat

Recept na vlastní Nutellu

Pokud jste fanoušek Nutelly, je pro vás určitě nejjednodušší napochodovat do obchodu a jednu si koupit, nicméně Nutella není zrovna zdravím pokrmem, ano, má sice vysokou energetickou hodnotu, ale za cenu toho, že jde více méně jen o tuk a cukr. Pokud tedy prahnete po vaší oblíbené pochoutce, ve které budou skutečné ořechy a u které máte skutečně jistotu, co obsahuje, následující recept je přesně pro vás:

  • 75g lískových ořechů
  • 180ml sladkého kondenzovaného mléka
  • 90g mléčné čokolády, nastrouhané nahrubo
  • 3 lžíce medu

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.

Lískové ořechy pečeme v přehřáté troubě 10 – 12 minut. Poté vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Dejte oříšky do mixéru a mixuje zhruba 5 minut, nebo dokud není z oříšků hladký krém.

Nyní vezměte pánev, nebo dvojitý hrnec a smíchejte med, mléko a čokoládu dohromady. Nyní směs nahřívejte nad vařící, nebo skoro vařící vodou, tak dlouho, dokud nebude směs řádně promíchána. Poté směs přidejte do krému z lískových ořechů a promíchejte vše dohromady, nebo klidně znovu promixujte. Nechte ztuhnout, nebo přímo podávejte.

 

Lískové ořechy v 70% hořké čokoládě

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: