Lískové ořechy blanšírované pražené na sucho

od 54 Kč od 47 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Shodili jsme slupku, nemáme se totiž za co stydět! Pražení naše aroma a chuť ještě zvýraznilo, neloupané parťáky strčíme do kapsy. Přičichni, křupni si a už nikdy nebudeš chtít jiné.

          • odrůda Piemont IGP
          • praženo na sucho
          • jemně sladká chuť

Detailní informace

50g
Skladem
54 Kč
47 Kč bez DPH
500g
Skladem
335 Kč
291 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Lískové ořechy blanšírované pražené na sucho

Informace a výživové hodnoty 

Není ořech jako ořech. Tyhle lískové oříšky pochází ze známé italské oblasti Piemont, která se nachází v podhůří Alp. Jedná se o prvotřídní kvalitu, kterou chrání certifikace zeměpisného původu IGP. Oblast pěstování, která složením své půdy výrazně ovlivňuje kvalitu ořechů, je také zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO

Ořechy jsou zbavené slupky a pražené na sucho bez kapky oleje. Díky pražení se zvýrazní jejich lahodně jemná a nasládlá chuť, které se nebudete moci nabažit. Stejně jako jejich sladké ořechové vůně. Specifická chuť těchto lískových ořechů se bude vyjímat v každém sladkém pečivu, a my je navíc doporučujeme mlsat jen tak – jsou totiž opravdu božské

 

liskove-orechy

 TOP informace o lískových oříšcích Piemont

  1. Italsky se nazývají nocciola di piemonte.
  2. Ihned po sklizni si velkou část úrody koupí cukráři a výrobci luxusních čokolád.
  3. V italském městečku Cortemilia se každoročně koná slavnost těchto oříšků Sagra della nocciola IGP Piemonte.
  4. Obsahují také mononenasycené kyseliny, které pomáhají odbourávat škodlivý LDL cholesterol.
  5. Jsou bohaté na bílkoviny – ve 100 g ořechů se ukrývá 47 % průměrné denní dávky.
  6. Lískové ořechy jsou skvělé při učení a koncentraci – obsahují totiž hořčík. 
  7. Horčík přispívá ke snížení únavy i vyčerpání.
  


Jak se zpracovávají lískové ořechy?

Lískové ořechy patří do skupiny skořápkového ovoce, jsou to totiž plody lísky obecné. Mají hladkou a tvrdou skořápku, kterou je opravdu těžké rozbít. Pro jeden ze šikovných domácích způsobů potřebujete síťku, dřevěné prkénko a kladívko na maso. Oříšky nasypete do síťky, přeložíte prkénkem a kladívkem jemně poklepete. Lískové ořechy tak zůstanou v celku a nepořádek bezpečně v síťce. Pražení ořechů probíhá za sucha ve vysokých teplotách. Ořechy je nutné po dobu několika minut opékat, tím slupka povolí a změkne. Následně se třením textilií z ořechů odstraní slupky.

Doplňkové parametry

Kategorie: Lískové ořechy – loupané, neloupané, ochucené a myxy
Dieta: Keto, RAW, Bez lepku, Paleo, LCHF, Vegan, Bez laktózy, SCD
Surovina: Lískové ořechy
Zpracování: Loupané, Pražené
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: lískové ořechy jádra blanšírovaná pražená
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Itálie
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22° C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: -
Velikost: 13–15 mm
Úprava: loupané, na sucho pražené
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 2770 kJ / 668 kcal
Tuky: 61 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 5 g
Sacharidy: 14 g
z toho cukry: 4,9 g
Vláknina: 7,1 g
Bílkoviny: 12 g
Sůl: 0,04 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: 125 mg
Železo: 4,29 mg
Hořčík: 179 mg
Fosfor: -
Draslík: 768 mg
Sodík: -
Zinek: 2,5 mg
Měď: 1,786 mg
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Lískové ořechy blanšírovaná pražená jádra

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: