Lískooříškové kousky 2-4 mm

375 Kč 326 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Kdo by nechtěl krásné ozdobené dorty či dezerty? Ale jak ušetřit čas? Jednoduše! My jsme je nasekali a na Tobě je už ta kreativní část práce, tak se předveď!

          • praktické kousky ze 100% lískových ořechů
          • vhodné nejen na ozdobu dezertů a pečiva
          • vhodné pro bezlepkovou dietu

Detailní informace

1kg
Skladem
375 Kč
326 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Lískooříškové kousky 2-4mm

Informace a výživové hodnoty 

Lískové oříšky jsou zdravé, chutné, křupavé, ale to už nejspíš dobře víte. My Vám je přinášíme v jemně podrcené formě, abychom Vám usnadnili každodenní přípravu Vašich oblíbených jídel. Hodí se například na zdobení zákusků, nebo do jogurtu či ovesné kaše. Jejich drobné kousky chutnají stejně dobře jako celá jádra a dokonce nemusíte ani tolik kousat. Je to tedy skvělá pochoutka bez zbytečné námahy.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. lískové ořechy jsou plody lísky obecné
  2. obsažené mononenasycené kyseliny pomáhají odbourávat škodlivý LDL cholesterol
  3. vysoký obsah hořčíku pomáhá snižovat krevní tlak
  4. vysoká hladina manganu pomáhá v boji proti cukrovce
  5. obsahují množství vitamínu B1

 

Základní specifikace
Složení 100% lískové ořechy
Země původu Turecko
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost 2-4 mm
Úprava kousky
Obchodní třída nespecifikováno
Odrůda nespecifikováno

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se zpracovávají lískové oříšky?

Lískové ořechy patří do skupiny skořápkového ovoce, a to z důvodu, že jsou plody lísky obecné. Lískové oříšky mají hladkou tvrdou skořápku, kterou je opravdu těžké rozbít. Pro jeden ze šikovných domácích způsobů potřebujete síťku, dřevěné dýnko a kladívko na maso. Oříšky nasypete do síťky, přeložíte denko a kladivem svrchu jemně poboucháte. Lískové oříšky tak zůstanou v celku a nepořádek bezpečně v síťce. Blanšírování oříšků se pak spojuje s vysokými avšak suchými teplotami. Ořechy je nutné po dobu několika minut opékat, tím slupka povolí a změkne. Následně se třením textilií slupky z oříšků odstraní.

 

Použití

  • zdravé pečení
  • vhodné jako svačina do školy či do práce
  • vhodné na cesty a výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • přidání do různých jídel

 

Tip

Až budete plánovat další božský koláč, vyzkoušejte i naši lískoořechovou mouku!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2525 kJ / 611 kcal
Tuky 55,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 4,9 g
Sacharidy 11,8 g
z toho cukry 2,3 g
Vláknina 8,6 g
Bílkoviny 15,7 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: