Lékořicový sirup

101 Kč 88 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Ahoj, jsem rodilý Holanďan z rodiny lékořicové. Překvapím Tě svou neobvyklou chutí. Jsem z léčivé rostliny a nejlepší jsem v kuchyni. V této podobě jsi mě ještě určitě nepoužil!

          • obsahuje převážně sacharidy a minerály
          • zdroj biologicky aktivních rostlinných látek
          • nejlepší holandský výrobce s tradiční recepturou

Detailní informace

200ml
Skladem
101 Kč
88 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Lékořicový sirup

Informace a výživové hodnoty 

Když jste v dětství cítili v cukrovinkách zvláštní, ale sladkou chuť, je dost možné, že to byla právě lékořice. Přidává se do různých sladkostí, likérů, nápojů, do kosmetiky a používá se i ve zdravotnictví. Pokud jí už máte dost v celku, ale milujete její chuť, přinášíme Vám lékořici ve formě sirupu. Má příjemnou hustotu a můžete jej přidat kamkoliv Vás jen napadne. Dodá oblíbenou příchuť černého pendreku. Lékořice v této formě sirupu je připravena k rychlému a snadnému použití.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. lékořice pochází původně ze Středomoří
  2. lékořice není jen sladká, velmi oblíbené jsou i slané, štiplavé a sladko-slané příchutě
  3. lékořice se používá již tisíce let v přírodní medicíně v Asii i v Evropě
  4. lékořice obsahuje převážně sacharidy, minerály a biologicky aktivní rostlinné látky
  5. lékořice obsahuje řadu biologických aktivních složek (polyfenolové antioxidanty nebo saponiny)

 

Základní specifikace
Složení cukr, voda, výtažek z kořenového lékořice, alkohol, konzervační látky (E200), kyselina potravinářská (E330), tymiánový olej, fenykl, anýzový olej
Země původu Holandsko
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení láhev
Velikost nespecifikované
Úprava sirup
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

"Tyto lékořicové bonbóny se vyrábějí ve starém holandském městě Winschoten na severu Nizozemska. Firma MeenkDrop se specializuje na tradiční holandský způsob ruční výroby v klasických měděných kotlích. Firmu založil Dr. Meenk před více než sto lety s vizí té nejlepší lékořice v celém Nizozemsku. Lékořicové bonbóny nejsou jen sladké, velmi oblíbené jsou i slané, štiplavé, sladko-slané nebo velmi intenzivní chutě druhu Salmiak - ochucené chloridem amonným (sůl), který dodává velmi pikantní slanou chuť. Chlorid se dříve užíval jako medicína proti kašli, takže bonbón může v puse pálit, ale nijak nám neškodí, naopak. Zvolil jsem nejlepšího holandského výrobce, který udržuje své tradiční receptury, ale nebojí se experimentovat. Nizozemci mají největší spotřebu lékořice a jsou druzí největší konzumenti v Evropě, takže věřím, že svou práci dělají nejlépe. Právě proto jsem jako dodavatele zvolil MeenkDrop a věřím, že jejich nabídku budeme v budoucnu rozšiřovat."

 

Jak se lékořice zpracovává?

Kvalitní lékořice se vyrábí ve starém holandském městě Winschoten na severu Nizozemska. Firma se specializuje na tradiční holandský způsob výroby lékořice již od roku 1900 a založil ji Dr. Meenk. Jedná se o ruční výrobu lékořice, při které se používají velké měděné kotle na vaření. Lékořice roste nejlépe v úrodné, hluboké půdě na slunných místech a sklízí se na podzim (září až prosinec), dva až tři roky po výsadbě. Extrakt z lékořice se vyrábí vařením kořene a následným odpařením vody. Výtažky z lékořice se vyrábějí v pevné formě a také ve formě sirupu.

 

Použití

  • široké využití v kuchyni
  • do jogurtů nebo müsli
  • přidejte do různých dezertů a pokrmů
  • do smoothies
  • do snídaňových kaší

 

Tip

Vyzkoušejte naši lékořici v různých formách jako pastilky, pudr či aroma.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1086 kJ / 260 kcal
Tuky 0,01 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,01 g
Sacharidy 66,2 g
z toho cukry 65 g
Vláknina 0,04 g
Bílkoviny 0,1 g
Sůl 0,11 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: